• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘Rumbo pa trabou’ (Koers naar werk) heeft onlangs certificaten uitgereikt aan 63 personen. Deelnemers van vijf verschillende trajecten van het project, namelijk opleidingen tot kok, housekeeping, timmerman, metselaar en beveiliger, kregen een certificaat uitgereikt.

‘Rumbo pa trabou’ is een project van drie jaar van het Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Het project wordt uitgevoerd door ICE Caribbean die mensen die onderstand ontvangen of geen werk hebben, de gelegenheid geeft om een nieuw vak te leren.

Trainingen
De deelnemers hebben verschillende periodes van training doorlopen. Ze kregen algemene trainingen van sociale vaardigheden en werkethiek, maar ook intensieve en vakgerelateerde trainingen. De vaktrainingen waren in handen van de zaak of instantie waar de deelnemers in dienst zullen komen. Voor veel van de deelnemers was de training een groot succes, omdat zij nog voordat ze klaar waren met het traject al zeker waren van een baan.

Opleidingen
Onder andere het Academy Hotel heeft personen opgeleid in het kader van housekeeping en beveiliging. Ook de Matancia Legacy Foundation (Rodeo house of ribs) heeft deelnemers opgeleid tot kok. Opleidingsinstituut Feffik heeft de opleiding tot metselaar en timmerman op zich genomen. Dit project zal doorgaan tot juli 2013. Daarna zal ‘Rumbo pa trabou’ een integraal deel worden van het Ministerie van Sociale ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

1 reactie op “De koers naar werk”

  1. En nu nog werk graag?