• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft gistermiddag zijn eerbetoon gegeven aan een jonge Curaçaose ondernemer die anderen heeft weten te inspireren met zijn volharding en creativiteit. Wendley Obispo van Tiger Rentals heeft een uniek merk gecreëerd in de wereld van toerisme.

De jonge ondernemer kwam op het idee om onder andere fietsen met een kleine motor te verhuren. Daarnaast voorziet hij toeristen van advies en informatie voor het maken van tours op ons eiland.

Wilskracht
Volgens Hakim onderscheidt Obispo zich op deze manier als jonge Curaçaose ondernemer en heeft hem om deze reden een plakkaat overhandigd met de tekst: het ministerie van Economische Ontwikkeling geeft een eerbetoon aan de innovatieve ondernemer, die out-of-the-box denkt, anderen wist te inspireren, die economische groei nastreeft en behaalt en tegelijkertijd een uitstekende dienstverlening en ervaring biedt aan toeristen die Curaçao bezoeken. “Wendley is een jong, volwassen landgenoot met veel wilskracht. Hij klaagt niet, in tegendeel is zijn positivisme een inspiratie voor andere jonge ondernemers”, aldus Hakim.

Rode Loper
“Het is goed om onze jongeren te stimuleren en te steunen”, is de minister van mening. Afgelopen dinsdag kondigde Hakim aan dat zijn ministerie handelaren en ondernemers faciliteert middels de ‘Rode Loper behandeling’ die ervoor moet zorgen dat zij op een efficiëntere en snellere manier worden geholpen door het ministerie.

10 reacties op “Eerbetoon voor fiets met motor”

 1. Goede initiatief van mr. Obispu. Hij weet ook dat Curaçaonaars auto of bus als vervoermiddel zien en geen fiets! Dus goede initiatief voor de toeristen.

  Ik weet niet beter dan; fiets is een speelgoed. Op Curaçao is fiets geen vervoermiddel.

 2. Hoe meer fietsen des te beter!
  Doen mensen in het verkeer misschien hun ogen eens open in plaats van als een gek te gaan rijden. Dramatisch, geen enkel oog voor de medeweggebruikers, maar als er meer fietsers komen zijn mensen misschien bang om een aanrijding te veroorzaken en opgepakt te worden zonder rijbewijs en verzekering. Dus lekker midden op de weg gaan fietsen, want veilige fietspaden zijn er nauwelijks en als ze er wel zijn is het op plaatsen waar nooit wordt gefietst, Curaçaose logica….

 3. “Wendley is een jong, volwassen landgenoot met veel wilskracht. Hij klaagt niet, in tegendeel is zijn positivisme een inspiratie voor andere jonge ondernemers”, aldus Hakim.

  Vooral het niet klagen was zeker doorslaggevend voor het uitreiken van deze award aan deze jongeondernemer. Wat ik niet hoop voor deze ondernemer…

 4. Wat een contrast. Een jonge ondernemer en een oude minister die zijn belasting niet betaald heeft.

 5. Nu ik begin direct een special bedrijf in fiets/dooie verzekering incl ophaal dienst met kist en vervoer naar het land van herkomst,dankie Hakim.morgen moet je even mijn papieren rondslop er door heen jassen,krijg je 10 % van de omzet,want ik betaal toch geen belasting,dat doet de bevolking wel voor ons, is toch een lekker gevoel voor een ondernemer toch, oké holé.daar gaan we weer met lucht bellen blazen,hoeveel subsidie heeft deze onders reiziger ontvangen???????????????.

 6. Inderdaad een goed initiatief van deze jongen nu moet de overheid volgen om uit de box te denken en te handelen, ik moet er niet aan denken dat de eerste Amerikaanse toerist wordt doodgereden om dat de wegen hier zo belabberd zijn, terwijl de nieuwe wegen ook nog eens een stuk smaller worden gemaakt waardoor de fietsers hun leven helemaal niet meer zeker zijn. Kijk eens naar de nieuwe rotonde bij de Caracasbaaiweg, daar kan een bus geen fietser inhalen maar ze doen het toch!

 7. Goed zo el Hakim, en rijd met die fiets meteen even door naar de Belastingdienst om je miljoen achterstallige belastingen te storten.

  Daar heeft het eiland meer aan dan aan uw luchtfietsen.

 8. Wendley Goed gedaan jongen , ik krijg ook zin om de turista te stimula …goed bezig jongens ..gaat zo door ..

 9. En nou veilige fietspaden

 10. Goedzo, iedereen is ooit klein begonnen.