• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De voorbereidingen voor Tula, The Revolt gaan de laatste fase in. Komend najaar moet de film worden opgenomen om in 2013 het levenslicht te zien. “Inmiddels is 70 procent van het budget gedekt, maar een bijdrage van Curaçao is belangrijk”, laat Executive Producer/regisseur Jeroen Leinders weten.

Een groot deel van het budget is inmiddels gedekt door verkoop van aandelen, distributiegarantie en een bijdrage van Camera Entertainment, de Nederlandse coproducent. De resterende 30 procent van het budget moet nog worden ingevuld en snel ook. “De tijd dringt”, laat Leinders weten. “Om de planning te halen moet het geld binnen vier weken worden binnengehaald.”

Stimuleringsfonds
Volgens Leinders is het belangrijk dat het eiland ook een bijdrage levert. “Veel landen om ons heen hebben een stimuleringsfonds voor het ontwikkelen van filmproducties en Curaçao niet. De producties hebben een positief effect op de economie, directe werkgelegenheid op korte en lange termijn en kennisontwikkeling.” Minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling beloofde zich hard te maken voor een miljoen dollar voor de Tula-film. “Die bijdrage van Curaçao is belangrijk.”

Andere locatie
Mocht de financiering niet rondkomen door lokale fondsen, dan zullen de producten van de film overgaan op andere ideeën. Zo zijn er nog aandelen die verkocht kunnen worden, sponsoringmogelijkheden of het voorverkopen van de film aan internationale distributeurs. Of dit genoeg is, is niet zeker. “Wellicht moeten we dan gebruikmaken van een andere locatie”, vertelt medeproducent Dolph van Stapele. “Dit betekent dat de film ergens ander wordt opgenomen en hier geven we niet de voorkeur aan. We vinden juist de originele locatie heel belangrijk voor het opnemen van deze film.”

9 reacties op “Tijd dringt voor budget Tula-film”

 1. @negrita, nee joh, wijmoeten het dus ook meer recent zoeken, bijvoorbeeld Schotte die niet door een ministeriële screening kan komen, dan dat viswijf uit Boca Sami die aan alle kanten liegt en bedriegt. Dan hebben we nog Hakim met zijn zo langzamerhand niet meer op te brengen belastingschulden en ik zal voor dit moment even afsluiten met Jamaloodin (is hij niet van Surinaamse afkomst ?) ook al zo eentje die het niet zo nauw neemt met ons belastinggeld.
  Je ziet maar weer nos mes por ma miho !

 2. @negrita, voor jou wel

 3. @ negrita. Ik hoop waarachtig toch, dat je het antwoord op je vraag zelf weet of was de vraag al retorisch.

 4. @Henk van Westenbroek, zullen we dan maar de grote Nederlandse helden verheerlijken, bijv, Pim Fortuyn, Anton Mussert, Hendrik Frensch Verwoerd, Joop Glimmerveen en Geert Wilders????? Dat zijn toch die hele grote Nederlandse helden, niet dan?

 5. tekort van 30% van welk hoofd bedrag ??mijne heren film makers of hebben jullie in de zelfde klas als onze MP gezeten.ik zie nergens een totaal plaatje van kosten laat staan over de laatste 30% ga je huiswerk doen in plaats van de Tula uit hangen,laat die film maar ,geef het geld wat er nu is aan onderwijs uit doen jullie goede zaken mee,en die Tula film die komt er wel een andere keer,als je de film over een jaar maakt kunnen jullie er meteen een dokumentere van de revelutie curaçao 2012 bij maken.verkoopt ook een stuk beter,hé Schotte.

 6. Misschien het standbeeld van Peter Stuyvesant verkopen.
  Van de regering hoef je niets te verwachten, die spekken alleen hun eigen zakken.

 7. De verheerlijking van Tula doet me denken aan de verheerlijking van 30 mei 1969, door Frente Obrero opperhoofd Anthony Godett (veroordeeld voor corruptie, maar dat terzijde) zelfs als revolutie omschreven.

  Het was echter niet meer dan een plundertocht door Punda en Otrobanda van dronken Shell werknemers op zoek naar witgoed voor moeder de vrouw.

  Een film over Tula? Prima, maar laat het wel een waarheidsgetrouw beeld geven.

 8. Als Schotte en aanhang niet naar India waren gegaan hadden ze daar de film van kunnen maken

 9. Hoop dat overheid aandelen koopt en niet zomaar geld erin stopt. Verder kan men kaarten in de voorverkoop doen. En merchandising?