• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Edith Schippers, de Nederlandse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, brengt volgende week een werkbezoek aan Caribisch Nederland. De gezondheidszorg in Bonaire, Sint Eustatius en Saba (de BES-eilanden) staat dan centraal.
Schippers is er van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april en de reden van haar bezoek is Schippers verantwoordelijkheid voor de gezondheids- en welzijnszorg van de drie BES-eilanden. Sinds 10 oktober vallen deze eilanden onder de ‘bijzondere’ gemeenten van Nederland.

Bezoek
Schippers spreekt tijdens het bezoek met autoriteiten en zorgbestuurders. Daarnaast ontmoet zij zorgpersoneel en de lokale bevolking. Ze gaat langs bij ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorgkantoren en centra voor Jeugd en Gezin. Ook zal ze een Cruyff Court op Saba bezoeken. Ten slotte bezoekt zij op Sint Maarten een ziekenhuis waar de bewoners van Saba en Sint Eustatius voor een groot deel van afhankelijk zijn.

7 reacties op “Schippers bezoekt Caribisch Nederland”

 1. Totekki@ Bedankt voor jou reactie, maar de eilanden hebben uitsluitend een Status Apartus. Dat betekent dat ze nog steeds onder het Koninkrijk der Nederlander vallen. Aruba en Curacao zijn hebben nog steeds niet de onafhankelijke status, hoor vergis je niet, want buitenlandsezaken is nog steeds in handen van Nederland en ze kunnen geen leningen sluiten zonder goedkeuring van Nederland. Voorts vormen al die eilanden van de vroegere Nederlandse Antillen het Caraibisch Nederland en vallen ook onder het Nederlandse gezag. Verder weet ik drommels goed dat Curacao sedert 10-10-10 een status apartus hebben binnen het Koninkrijk, daarom wou ik de verwaring voor de lezers niet groter maken dat het al is, daarom heb ik de term Vroegere Antillen gebruikt. Ik hoef het niet in mijn hand te schrijven want ik weet precies waar ik over heb. Voor de rest kan ik me wel vinden in je kritische opmerkingen over onze regeringen, daar heb je wel gelijk in.

 2. Zorro@ bedankt voor je positieve reactie en correctie.Misschien kan zij dat toch meenemen in haar volgende bezoek naar Curacao. Ik was tot 24 januari op Curacao en een pensioenado kennis heeft mij verteld dat zij nog steeds onverzekerd rond loopt op Curacao, doordat de svb teveel geld vraagt om die mensen te verzekeren. Daarom heb ik het weer naar voren gehaald. Mijn broer is pas in Nederland op vacantie ik zal hem van de week vragen of dat geregeld is. Dan kom ik weer op terug. Thanks.

 3. @ Totekki. Zoals je hebt kunnen lezen gaat de minister nog wel naar Sint Maarten om het ziekenhuis te bekijken.

 4. Een zelfstandig land, niet onafhankelijk toch?

 5. @Vito, voor het geval het nog niet tot je doorgedrongen is, wij zijn vanaf 10-10-10 een onafhankelijk land in het Koninkrijk der Nederlanden en in deze situatie is onze regering verantwoordelijk voor alle aspecten die onze bevolking aangaat (maar ze schijnen daar weinig tijd voor te hebben en als ze wel tijd hebben, weten ze niet hoe ze zoiets moeten aanpakken).
  En dan nog even een feitje, Schippers bezoekt Caraïbisch Nederland, daar je onze onafhankelijkheid al niet hebt meegekregen, Caraïbisch Nederland bestaat uit Bonaire, Saba en St.Eustatius. Schrijf het in je hand, als geheugensteuntje.

 6. @ Vito. Waar staat, dat de minister Curacao zal bezoeken? Welke onverzekerde gepensioneerden bedoel je, want volgens mij is dat niet nodig met de sedert 2 jaar bestaande 60-plus ziektekostenverzekering van de SVB.

 7. Leuk dat de minister Schipper en bezoek brengt aan Curacao. Ik hoop dat ze het probleem van onverzekerde pensioenados aankaart bij de Curacaose regering. Deze mensen hebben sedert hun 16 jaar gewerkt zowel op de Vroegere Antillen als Nederland en hebben hierdoor recht op een degelijke ziektekosten verzekering die niet zo onbetaalbaar is, dat die mensen onverzekerd rond moeten lopen. Ik heb begrepen dat men zo’n 3 a 400 afls vraagt om die mensen te verzekeren en dat is niet normaal. Ik hoop dat de minister dit serieus neemt en porbeert dit probleem te takkelen op Curacao.