• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De negentienjarige Desirée Oudenaarden uit Rotterdam wil niets liever dan vanaf Curaçao de ruimte in. Die grote droom is nog geen werkelijkheid, maar wel een stapje dichterbij gekomen. Vandaag is Oudenaarden door Metro als Nederlandse winnares van de wedstrijd Race for Space uit de bus gekomen.

Tot 1 april konden lezers van de gratis krant Metro in twintig verschillende landen vertellen waarom juist zij een ruimtereis vanaf Curaçao willen maken. Ieder Metroland kiest vandaag zijn eigen genomineerde. Op 27 april wordt vervolgens de internationale winnaar uitgekozen die daadwerkelijk de reis vanaf Curaçao mag maken.

Jongste ruimtevaarder
Oudenaarden liet aan Metro weten dat ze graag de jongste en eerste Nederlandse vrouw wil zijn die een ruimtereis maakt. Niet zomaar een bevlieging van een jongere, want toen ze acht jaar was kocht ze al haar eerste telescoop. Verder was Oudenaarden vrijwilliger bij de Sterrenwacht en in 2009 deed ze zelfs mee aan het International Space Camp in Amerika.

3 reacties op “‘Ik wil eerste vrouw in de ruimte zijn’”

  1. Weer een sukkelaar die in sprookjes gelooft…………

  2. En reken maar dat Erica Terpstra, Doutzen Kroes en Marlous Mens (als dushi van Michiel Mol) eerder zullen zijn! Hoe naief kun je zijn.

  3. Titel van de post is nogal fout he? Er zijn zat vrouwen de ruimte in gegaan. Dame hier heeft het specifiek over _Nederlandse_ vrouwen in de ruimte.