• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa was onlangs aanwezig op de Stenden Hogeschool in Leeuwarden die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Osepa liet weten hoe belangrijk duurzaamheid voor Curaçao is en sprak over het windmolenpark op Playa Kanoa en de productie van groene stroom. 

Tijdens de officiële uitreiking van het boek ‘The Three Levels of Sustainability’ van auteurs Elena Cavagnaro en de Curaçaose George Curiël, gaf Osepa ook aan dat Curaçao op korte termijn water als energiebron wil gaan gebruiken.

Toekomstgericht denken
Osepa benadrukte dat duurzaamheid en leiderschap hand in hand gaan: ‘regeren is vooruitzien en toekomstgericht denken’. Hiermee sprak de minister zijn waardering uit voor de vooruitstrevende manier waarop de hogeschool het belang van duurzaamheid aan haar studenten, de toekomstige leiders, onder de aandacht brengt.

Koploper
Daarnaast gaf Osepa aan dat Curaçao op de goede weg zit op het gebied van duurzaamheid en maakte een vergelijking tussen de hogeschool en Curaçao. “Wij zijn wellicht een klein eiland met niet meer niet meer dan 140.000 inwoners maar wij hebben altijd getracht om koploper te zijn in de regio. Gezien de huidige ontwikkelingen binnen ons land is Curaçao dan ook bijzonder goed op weg.”

Duurzaamheid
Stenden Hogeschool is een onderwijs agglomeraat (samenvoeging van scholen) gelegen in het noorden van Nederland. De onderwijsinstelling heeft behalve vijf vestigingen verspreid over Drenthe, Friesland en Groningen ook dependances in Indonesië, Qatar, Thailand en Zuid-Afrika. Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de hogeschool en is dusdanig duidelijk terug te zien in het curriculum van de instelling.

Foto: Jaap Spieker

7 reacties op “‘Duurzaamheid belangrijk voor Curaçao’”

 1. @ Wimpiri. In Nederland staan inmiddels zo’n 5000 van die dingen, gefabriceerd in Nederland.

  Volgens mij levert een bedrijf in Duitsland deze dingen.

 2. Ons milieu valt volgens mij ook onder duurzaamheid. Nou las ik pas geleden dat onze regering diverse illegale vuilnisstortplaatsen voor alsnog gedoogt. Dus aan de ene kant beleiden ze duurzaamheid met de mond en aan de andere kant gaat onze natuur met medewerking van dezelfde regering naar de knoppen. Waarom ben ik nou niet verbaasd ?

 3. Is Osepa met het verlies van zijn haren ook zijn verstand verloren ? Duurzaamheid, man kijk naar je olieraffinaarderij. Staan er twee windgeneratoren op Playa Canoa, geimporteerd en als ik het goed begrijp gefinancierd door derden (Makamba’s ?) . In Nederland staan inmiddels zo’n 5000 van die dingen, gefabriceerd in Nederland. Ja wij zijn een klein eiland maar willen altijd een te grote broek dragen.

 4. Duurzaamheid heeft alles te maken met zuinigheid en hergebruik van alles wat hergebruikt kan worden om zo de natuur en milieu te sparen.
  Maar duurzaamheid in combinatie met een milieu vervuilende (verwende rijken)-raket kan echt niet. Hoe kan men over duurzaamheid praten terwijl men aan de andere kant het milieu onnodig vervuilt met een elite raket die niets bedraagt aan de welzijn van het volk? Onnodige luchtverontreiniging en onnodige geluidsoverlast en verspilling van dure landbouwgronden.
  Het tegenovergestelde van duurzaamheid is verspilling.

 5. Leuk gezegd maar de regering regeert helemaal niet vooruit.. regeert zowiezo niet..

 6. @Smile: positief denken/reageren maakt ook deel uit van duurzaamheid!

 7. Prima, maar nu graag ook duurzaam het afval gaan verwerken, zodat bijvoorbeeld giftige batterijen, etc. niet zomaar in het milieu gestort worden.