• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lionel Jeandor heeft negen jaar cel gekregen voor het neersteken van zijn vrouw Nihaila Girigorie op 21 augustus vorig jaar. Dat bevestigt zijn advocaat Marcelle Peelen. Girigorie werd negentien keer gestoken door Jeandor, nadat de twee in een heftige ruzie waren beland. Jeandor gaat in hoger beroep.

Volgens Peelen kan haar cliënt geen schuld worden aangerekend, omdat hij handelde uit ‘noodweerexces’ en zichzelf verdedigde tegen zijn vrouw, die hem aanviel met een mes. Maar de rechter vond dat hier niet genoeg bewijs voor is. Het Openbaar Ministerie had twaalf jaar geeïst.

Feiten
Volgens Peelen had het Hof de feiten niet juist vandaag. “Ze hebben de feiten en gebeurtenissen omgeruild. In het hoger beroep wil ik dit duidelijk maken en heb ik er vertrouwen in dat het Hof dit in ziet”, aldus de advocaat. Peelen heeft een dossier aangelegd van de geschiedenis van de gezinssituatie van Jeandor en Girigorie.

Hulp
Het huwelijk tussen de twee stond op springen en werd gekenmerkt door geweld jegens elkaar.Volgens Joanna Martis van Fundashon Bos Hubentut kwam de hulp voor de twee te laat, terwijl zij bekend stonden bij verschillende instanties. Het koppel heeft zelfs meerdere keren om hulp gevraagd.

Wake
“Haar ex-man stalkte en bedreigde haar en had kort geleden zelfs een straatverbod opgelegd gekregen. Daar had hij lak aan.” Volgens Martis heeft Girigorie twee keer op een geheime locatie gezeten om te ontkomen aan haar agressieve ex-man. Fundashon Bos Hubentut, Skuchami, de Voogdijraad, het Rooms Katholieke Centraal Schoolbestuur, Fundashon Yave en DJJO organiseerde op 24 augustus een wake voor Nihaila Girigorie en om aandacht te vragen voor gevallen waar politie en justitie te laat hebben ingrepen.

7 reacties op “Negen jaar voor doodsteken Nihaila”

 1. @ Henk van Westenbroek
  waar slaat dat nou weer op?
  of spreek je uit ervaring omdat jij zo je vrouw hebt gekregen?

 2. Veel te lage straf!!! @ henk Westenbroek…wat is dat nou voor een zeer rare opmerking””het blijft een risico factor,de vrouwen die met het eerste de beste man een raltie beginnen””? Als je verliefd word op een man of op een vrouw,ken je elkaar nog niet zo goed en pas later als je langer bij elkaar bent komen al die nare of irritante dingen te voorschijn ,maar dat wil niet zeggen dat het dan je Eigen schuld is dat je de “”verkeerde man of vrouw heeft ontmoet! En heel het leven is 1 grote risico factor!! En dat er soms meisjes zijn die met een man gaan voor een BB,wil niet zeggen dat deze vrouw dat toendertijd ook gedaan heb!! Beetje meer Respect voor de vrouwen beste meneer Henk van westenbroek!!!!!!!

 3. ik vind ‘noodweerexces’ wel een erg ruim begrip als negentien keer een mes in iemand steken daaronder valt…..

 4. Over 5 jaar alweer buiten! Wat een straffen! Schandalig!

 5. 9 jaar is niks voor een moordenaar. Als hij na 9 jaar vrijkomt kan hij gerust weer zijn gang blijven gaan. Voor zulke agressieve daden hoort een TBS op zijn plaat. Zo’n jongen moet jaren na het uitzitten van zijn straf, in de Capriles Kliniek worden behandeld voor zijn daad. Dit is niet normaal. Ik hoop dat hij met de hogeraad er bekaait af komt. Dat ze dit Rechterlijkefoutje herstellen. Negen jaar kan niet, dat is te mager voor zo’n vergrijp. Zo creeer alleen maar presedenten.

 6. Het blijft een risico factor, de vrouwen die met de eerste de beste man een relatie beginnen.

  Voor een nieuwe Blackberry winkelt men van Salina tot Punda tot Santa Maria, maar de eerste beste de man die hen aankijkt wordt hun partner.

 7. 9 jaar maar.. kort..