• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nationale vliegmaatschappij van Venezuela Conviasa mag het Europese luchtruim niet meer in. De Europese Commissie heeft Conviasa gisteren op de zwarte lijst gezet vanwege zorgen over de veiligheid. De regering van Venezuela spreekt van een buitenproportioneel besluit.

De Venezolaanse regering overweegt tegenmaatregelen. ”We kunnen ons geen compromissen veroorloven als het om veiligheid gaat”, zei een woordvoerder van de Commissie gisteren. Volgens Venezuela zijn de vliegtuigen nu veilig. Wat de mogelijke tegenmaatregelen zijn waar Caracas op zinspeelde, is nog onduidelijk.

Crash
Conviasa vloog twee keer per week tussen Madrid en de Venezolaanse hoofdstad Caracas. In 2010 hield de vliegmaatschappij al zijn toestellen twee weken aan de grond voor revisies. Conviasa besloot daartoe nadat zeventien mensen om het leven waren gekomen bij een crash en in dezelfde week twee vliegtuigen een noodlanding moesten maken.

© ANP, alle rechten voorbehouden

10 reacties op “Venezuela boos over vliegverbod”

 1. Mensen schrijven vanalles op vergeperst, terwijl ze de ballen verstand hebben van luchtvaart. cat 1 en 2 hebben alleen betrekking op vluchten naar de VS. De EU hanteerd andere regels hiervoor.

  Het is logisch dat venezuela boos is, dat zou elk land worden die in het buitenland geweigerd wordt. Ook de KLM zou boos worden als z eniet meer naar Curacao mochten vliegen.

  @ nederland dus dan wordt het vakantie op Texel voor jou dus?

 2. @patrick, ja je moet belasting betalen.. waar denk je anders dat het geld vandaan komt om de schulden van Curacao af te betalen en al die uitkeringen aan ydk?

 3. @waargaatditeilandnaartoe Zolang Curacao geen ICAO status cat 1 heeft zal het
  lastig zijn. Aruba is wel cat 1, dus een toestel (van wie dan ook) dat op Aruba is geregistreerd heeft meer kans op deze markt. Curacao moet eerst de drugstransporten kunnen stoppen en er voor zorgen dat politici met hun `entourage` gecontroleerd gaan vliegen. Daar zijn op dit forum veel nuttige zaken over opgemerkt. Overigens: ik stel me voor dat de drugstransporten uit Aruba ook voorkomen, maar dat Aruba een soepeler contact met NL onderhoudt, en zaken dus niet of minder in het nieuws komen. Nu is het beeld dat er bijna alleen uit Curacao ellende komt. Met een vijandbeeld zoals sommige politici dat met NL willen opwekken krijg je dat.

 4. @ Nederlander @

  Is Curacao dan geen vrij land ??

 5. Een vliegverbod. Kunnen we dat ook invoeren voor onze regering?

 6. Mr. Hakim here is your chance!
  Make Curacao the hub for passengers from Venezuela to Europe and visa versa.

 7. @ Patrick, Nederland is een vrij land, je kan ieder moment als het je niet bevalt vertrekken.

 8. Sorry ik bedoel oplichters ik schreef oplichteers.

 9. @ Nederlandia @

  Ik wil niks zeggen maar volgens mij is Nederland zelf de grootste oplichteers land.
  Die geld steelt van zijn eigen VOLK !!!!!!!!
  Voor elke scheet moet je belasting betalen.

 10. En nu nog even alle vliegtuigvluchten van uit europa naar de banaan replublieken in de west verbieden ook suriname en zeker curacao