• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kustwachters in opleiding leerden deze week op Bonaire hoe zij bij verschillende typen vaartuigen aan boord moeten gaan. Hier werden scenario’s voor gebruikt die gespeeld werden door een aantal trainingsacteurs. Docenten van de modules Sociale vaardigheid, Boarding en Politionele optreden beoordeelden.

Door de samenwerking van de opleiding met de Haveninspectie, de Douane en Stinapa is deze ‘Boarding Week’ mogelijk gemaakt. Door deze samenwerking waren de vaartuigen beschikbaar die nodig waren voor de uitvoering van de scenario’s die gespeeld werden op het water.

Beoordeling
Deze training is nodig, omdat er gestreefd wordt naar een integrale beoordeling van alle beroepscompetenties van de Kustwacht. Dit initiatief is ontstaan toen de Initiële Kustwacht opleiding hervormde tot een Kustwacht Vakopleiding.

1 reactie op “Training op het water”

 1. Toen ik vanmorgen opstond en ik uit het raam keek dacht ik even dat ik terug was bij de Koninklijk Marine op Fort Erfprins, het was een terugblik naar 5 jaar geleden, bij de SMVBO, (School Militaire Vorming Bedrijfsvoering en Onderwijskunde).
  Mannen en vrouwen die rondjes hard aan het lopen waren in T-shirtjes en op gymschoentjes, op Lagoen Hill. En een groep die zich in uniform gereed aan het maken was voor speedmarsen in de Kunuku. Onder tussen liepen er patrouilles de wacht.
  Militaire Basis Lagoen Hill krijgt hiermee langzaam vorm! Of Niet?
  Helemaal leuk! Al hoewel een beetje militair zit in een tentenkamp tijdens een oefening en niet in een appartement en er is nog ruimte genoeg naast ons huis!
  Mmm stof tot nadenken. Leuk om even een praatje met collega’s te maken, van ons mag het vaker, want dat geeft ons zeker een goed gevoel!
  Samenwerking tussen Bonaire en de Koninklijke Marine we houden ervan!