• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Europese Unie moet sancties afkondigen tegen Suriname wegens de amnestiewet voor verdachten van de Decembermoorden van 1982. Daarvoor pleit de VVD in het Europees Parlement. De liberalen denken aan een inreisverbod voor de verdachten en een bevriezing van hun tegoeden in de EU.

Ook zijn economische sancties mogelijk, specifiek gericht op sectoren en bedrijven waarin president Desi Bouterse en zijn entourage belangen hebben.

Actie
Bouterse en de andere verdachten mogen hun straf niet ontlopen, stelde VVD-delegatieleider Hans van Baalen vandaag in een verklaring. Hij riep EU-buitenlandchef Catherine Ashton op actie te ondernemen. Ook zouden de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU met een gezamenlijk standpunt moeten komen.

Economische belangen
Naast de VVD wil ook de PvdA dat de economische belangen van Suriname worden getroffen als vergelding voor de aanname van de amnestiewet waardoor de verdachten van de Decembermoorden vrijuit gaan. Dat bleek vandaag tijdens een overleg in de Tweede Kamer. Frans Timmermans (PvdA) wil in EU-verband sancties tegen Suriname. De regering haalde uit protest eerder al de ambassadeur terug uit Paramaribo. Ook wordt overwogen hulp aan Suriname op te schorten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “VVD: ‘EU-sancties tegen Suriname’”

  1. Tendens van voorbereiden AMNESTIEwetten kunnen we binnenkort ook op KORSOU verwachten want de huidige ministers / statenleden voelen al nattigheid en zullen zich willen indekken tegen de terechte afrekening die binnenkort zal volgen.

    !!!!!!!!!!!!!!……………….. 22-4 in het WAAIGAT 16.00-18.00 ……..be there……!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Bouterse heeft scheid aan zijn bevolking,hij denkt alleen aan zijn eigen zakken,ze moeten Suriname totaal voor de buiten wereld afsluiten niemand meer van deze dictatuur toelaten in welk land dan ook,zij hebben hem zelf aan de macht geholpen en steunen hem, dus lde sancties moeten voor iedereen gelden,moeten ze maar geen moordenaar als precedent kiezen,wie ze kont brand moet op de blaren zitten,zitten wij eerdaags ook hier op Curaçao.kom 22 april naar de demonstratie en laat je horen,anderst gaan wij de zelfde kant op,de tijd dat dictators worden getolereerd is voorbij kijk naar de lente opstanden met goed gevolg??