• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Frente Sivíl is bezig om een massademonstratie op poten te stellen. Dat meldt woordvoerder Ruben Suriel. “Met de demonstratie willen we peilen hoeveel mensen ontevreden zijn met de regering, om daarna de boodschap over te brengen aan de Staten”, aldus Suriel.

De manifestatie, die zal duren van 16.00 tot 18.00 uur, is de volgende stap die Frente Sivíl gaat nemen. De overkoepelende organisatie van pressiegroepen op Curaçao pleitte eerst voor een nieuwe screening, maar ondertussen is dat aangepast naar een vertrek van de regering.

Vol Waaigat
Frente Sivíl verwacht dat iedereen die ontevreden is over het huidige bestuur acte de présence geeft op de parkeerplaats bij het Waaigat op 22 april. “We verwachten een vol Waaigat.”

67 reacties op “Frente Sivíl organiseert massademonstratie”

 1. @RP
  http://www.amigoe.com/english/107774-central-bank-under-attack-in-deuss-case

 2. Frente Civiel loopt zichzelf jammerlijk voorbij. Demonstraties werken niet bepaalt in het voordeel van hetgeen ze voorstaan. De anderhalf man en een paardekop die op komt draven bij deze manifestaties zijn telkens dezelfde. Hun kleine aantal werkt op de lachspieren van hun tegenstanders en versterkt hun martelaarschap. De geschiedenis heeft maar al te vaak uitgewezen dat de onwetende altijd de kant van de aangevallene kiest. FC zou zich moeten concentreren op voorlichten, voorlichten, voorlichten en nog eens voorlichten. Zodra een ieder goed op de hoogte kan zijn van de voors en tegens, al dan niet integere kandidaten of partijen moet je er als maatschappij op vertrouwen dat de kiezer een bewuste keuze maakt en vervolgens die keuze respecteren. Democratie heet dat. Wie niet kan leven met (de consequenties van) democratie kan altijd nog naar ons buurland verhuizen.

 3. @Willems

  wat een raar antwoord u moest u schamen.

  zie hier de beantwoording van willems en daaronder mij commentaar.

  @Henkie,
  Voor antwoord op jouw vraag, moet je elders anders zijn.
  Plebs heeft nu een andere betekenis: Volksklasse, het gepeupel!
  Er waren mensen opgestaan tegen door jou bedoelde dictaturen ook waren er pogingen tot volksopstand en zelfs geheime verzet, maar al deze lui stierf een vroege dood! Overigens loopt die vergelijking niet een beetje scheef? Hitler, Idi Amin en consorten hadden inderdaad voor veel ellende gezorgd, vooral in het vreemde, in eigen land veel minder!

  @ willems,

  Hitler zorgde voor ellende in andere landen zegt u, Nee een platgebombadeerd Duitsland is zeker niet erg, alle duitsers die jood waren en weggevoerd zijn is niet erg.
  De soldaten die de dood in werden gestuurd is niet erg.
  Idi Amin zorgde er zelf voor dat de krodillen in het victoria meer zelfs de gedumpte lijken niet meer opaten omdat er te veel lijken er in lagen. zijn doodseskaders hebben 10.000 vermoord.
  Ook de middenstand voornamelijk mensen uit India heeft hij uitgezet en al hun bezittingen in beslag genomen. maar goed volgens u was dat allemaal niet zo erg. En wat de duitsers door hun Leider Hitler in andere landen heeft gedaan is niet zo erg want dat was niet in zijn eigen land.

  U lijkt Wiels wel oh het zijn makamba’s of spaantaligen dan is het niet zo erg.
  Foei mijnheer Willems u bent net zoals de rest alles goed praten.

 4. @R.Willems. Osepa lekt staatsheheimen, Schotte lekt met prive gegevens van een bankdirecteur en tevens geeft staats geheimen aan Colombianen en Benno van Leeuwen. Waarom mag dat wel?

 5. 10 rollen toiletpapier te weinig voor de diaree van de heer R. Willems hahahahahahaha

 6. Hoe zit het met die demonstratie??? Frente Sivil maakt niet genoeg bombarie!! Zo komt er geen kip als er geen reklame wordt gemaakt!!!

 7. @lucho.
  Bo por bewijs kiko ba bisa? Je @@@ uit je nek. Hier lieg je. OM arnhem hahaha

  A
  @R Willems. Mariposa. Kla pa bati boka.
  Rechtspraak is openbaar. Google it.
  VDC documenten lekken heeft niks met rechtspraak te maken.
  vonnissen van schotte opvragen mag. Is openbaar.

 8. @Jan C, je hebt het over de miljoenen lening van de Centrale bank aan Aqualectra? ja dat geld gaan we niet meer terug zien. Al het geld verdwijnt hier op Curacao! Maar daar hoorde we Sint Maarten niet over!

 9. Ik kan met het grootste begrip ter wereld uw gedachtegang niet begrijpen R Willems.
  Als een onderzoek lekt, nadat het is uitgevoerd, maakt dat de inhoud van een onderzoek niet minder valide (=geldig) dan het was en het veranderd het feit dat de premiert en een aantal ministers niet ministerabel was niet.
  Dat het lekken van persoonsgegevens niet netjes en afhankelijk van hoe het gebeurd, strafbaar is, klopt zonder meer. Maar nogmaals dat maakt die infromatie niet onwaar!

 10. @ Juny jij snapt het niet. Als jij geld leent aan iemand, jij staat zelf garant… dan het geld kado gegeven!!!

 11. Marie,
  Deze keer wil ik heel kort zijn en heb geen behoefte in te gaan in details U praat van lekken en onderzoek, zeg maar door diefstal aan persoonlijke gegevens geraakt op straat gegooid om voordeel uit te halen en daarom is het onderzoek en de bevindingen onrechtmatig dus waardeloos

 12. R Willems, wow als u snel schrijft gaat uw taalgebruik er danig op achteruit. de onderzoeksresultaten en de gelekte persoonsgegevens door/van SVB, landsontvanger etc staan los van elkaar. Waarschijnlijk is het laatste ook gebeurd omdat de premier de screenings/onderzoeksresultaten had genegeerd en wilde doen alsof hij en zijn kompanchis heilige boontjes waren. Nu scheer jij die twee dingen over een kam. Dat valt me tegen..oh nee het is R Willems, precies zoals ik verwachtte..

 13. @Wien, waarom hebben jullie soberanos het gedachtengoed dat als iemand anders het deed dan mogen wij het ook? Is dit in het belang van Curacao? Waarom laat je niet zien hoe het wel kan?

 14. @Jan C, Geld lenen is legaal. Geld lenen dat zal worden geinvesteerd is legaal. Geld stelen niet. groot verschil. Belastingen niet betalen is strafbaar, frauderen ook.

 15. @abraham mossel. bedankt voor de uitnodiging, maar zo`n held ben ik ook weer niet. Heb net iets teveel te verliezen om de openbaarheid te zoeken.

 16. Laat die Suriel maar een stel koeien voor zijn sivil karretje spannen.
  Meneer is zeer selectief bezig, en als puntje bij paaltje komt gaat het zoals altijd, om persoonlijke belangen.
  Nog nooit van die man gehoord, en nu ineens schreeuwt meneertje moord en brand omdat hij geen privilege meer heeft ofzo? Waarom schreeuwde hij geen moord en brand toen onregelmatigheden zich voordeden bij de bank waar hij destijds werkte? Er verdwenen miljoenen heb ik laatst over de radio gehoord, miljoenen foetsie…

 17. laat iedereen met een volle auto komen….
  neem vrienden, buren en familie mee.
  zorg dat het waaigat te klein is voor het aantal demonstranten!!!

 18. wel aanwezig zijn op 22 april, laten we met ze alleen tonen dat we het zat zijn.
  Volks revolutie zoals de hr Willems het zo mooi kan zeggen . Van het Plebs voor het plebs en niet voor een HBO afgestudeerde uit Nederland die zegt dat hij maatschappelijk werker is en begrip heeft voor de noden van het Plebs.

 19. Susette de S.,
  Het is een regel om andere met U aan te spreken in een dicussie, of anders kan het ook zo zijn, dat ik U voor een muze, een goddinnetje aanzie!!
  Wij hoeven niet eens met elkaar te zijn, overigens voor mij is het best dat iedereen een eigen mening heeft. Uw probleem is dat het Eiland vele kanten heeft, dat u helemaal geen besef van heeft.U bent niet de enige die hard gewerkt heeft en een hogeschool diploma op zak heeft: U krijgt werk en anderen worden uitgesloten, kennelijk omdat zij een bedreiging vormen voor de bestaandde machten. Er is altijd iets uit te maken uit mijn betoog, maar dan ligt het wel aan uzelf om dat te kunnen inzien.Dat er ook anderen zijn die samen met u niets kunnen uitmaken uit mijn betoog, komt het uit een abstracte “schapen-mentaliteit” die op het eiland heerst, een soort spontane solidariteit uit eigen en collectief belang en niemand zal U daarvoor kwalijk nemen.

 20. @Juny is al jouw als bank geld leen… loopt ik toch een zekere risico dat ik het geld niet terug krijg toch?
  Maar als ik zelf garant staat voor de lening, dan heb ik het toch aan jouw gegeven toch?
  Als je niet betaald, ga ik dan een deurwaarder naar mezelf sturen?
  a.u.b. beetje wijsheid voor je. Analyseer is 1 woord.

 21. @Jeugdbrigade,
  U verjaagt alle corrupte lieden en door wie gaat u ze vervangen, die volgens u niet corrupt zijn?
  Pas geboren babies? Meer realiteitszin Brigade!

  @Henkie,
  Voor antwoord op jouw vraag, moet je elders anders zijn.
  Plebs heeft nu een andere betekenis: Volksklasse, het gepeupel!
  Er waren mensen opgestaan tegen door jou bedoelde dictaturen ook waren er pogingen tot volksopstand en zelfs geheime verzet, maar al deze lui stierf een vroege dood! Overigens loopt die vergelijking niet een beetje scheef? Hitler, Idi Amin en consorten hadden inderdaad voor veel ellende gezorgd, vooral in het vreemde, in eigen land veel minder!

  @Immy,
  Kennelijk wil je leuk zijn, maar je behoort je te schamen of niet? Indien je afkomstig bent vanuit een achterbuurt dan zit allang goed!

  @Jessy,
  U blijft maar lachen hoor, zonder concreet aan te wijzen wat volgens U onzin is! Ik denk het laatst te lachen.

  @Rignald,
  Men heeft een opinie, een zienswijze,een mening, indien je het manipulatie vindt, het zij zo! Verder geen commentaar!

  @Marie Montreux,
  U|*| minder mooi! Een beetje koeterwaals, wat wilt U beweren: indien mensen ministers willen worden, mag men zijn ras, gezondheid, strafrechtelijke verleden op straat gooien, en tegelijker tijd de pretentie aanmeten zelf als model ‘integer’ te zijn? Een zooitje Marie!
  Beter lezen Marie: het staat duidelijk “screening en integriteit PERIKELEN (= problemen) Je valt tegen Marie!
  U heeft het over onderzoeken en resultaten. U wilt toch niet zeggen dat de onderzoeken gedaan zijn door Frente Sivil? Indien Frente Sivil zelf geen goed fatsoen aan de dag legt en deontologische codes schendt en tevens art 16 van de Wbp, dan is z’on onderzoek onrechtmatig en waardeloos. Hoe is Frente Sivil aan de gegevens gekomen mogelijk door diefstal en chantage met de intentie privé van anderen op straat te gooien en daarom strijdig met het recht. Het onderzoek en de resultaten zijn daarom onrechtmatig en mogen terzijde geschoven worden en moeten zelfs buiten beschouwing gelaten worden!
  Het onderzoek is gebaseerd op chantage van privé gegevens van anderen op onrechtmatige wijze in het bezit hebben en bovendien met de intentie om aan de grote klok gehangen om anderen te beschadigen en te benadelen wat het geheel onwettig maakt.
  U heeft een geweldige waffel, waarom reageert U niet op de vraag: waarom ministers wel gescreend moeten worden en de VDC die het laatste oordeel-woord heeft niet? Nu mag U uw trompet uit steken en blazen maar!

 22. Emsly Tromp jave di Ruben Suriel Ta korupto asina e OM di Arnhem di,e amigu di nan dushi korsou Ta dje siegu ey ku nan no Ta Mira ku nan mes Ta den nesji dje koruptonan. Bosnan bai banja marimar swa nan.

 23. @ R Willems.
  Dus ik behoor tot de elite? Bedankt! Ik vat het op als compliment. Ik moet zeggen dat ik het inderdaad zo slecht nog niet heb hoor.
  En ben ik bevoorrecht?(Zoals je schrijft in je origineel betoog) Ja. Zeker weten! Maar niet dankzij corruptie of vriendjespolitiek of omdat ik van Nederlandse afkomst ben. Door als yu di korsow keihard te werken en door mijn school eerlijk af te maken.

  Helaas zullen wij het niet eens worden in dit “dialoog”. Ik kan namelijk weinig opmaken van jou argumenten. Zo te zien ben ik niet de enige.

  For the record. Alleen god hoef je met U aan te spreken. (en nee ik ben niet gelovig).

 24. @Mijnheer WIllems, we hebben onderzoek gedaan en in vorige regeringen komen we corrupte mensen tegen zoals Godett, Asjes, Constancia (2x), Lak, Schotte, Cooper, Eisden, Monk… en al deze mensen zitten nog steeds in de regering!!!

  Weg met corrupte lieden! en we kijken niet naar het verleden maar naar het heden en de toekomst! Weg corruptie! Curacao is voor ons!

 25. @ Willems,
  Artikel 16 van de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) waarom registeren wij dan dan de Europese Nederlanders apart en waarom doet Nederland dat ook dan.

  en verder goede zaak, gelul over het plebs dat was tijdens dat Rome regeerde, geef het plebs brood en spelen,nu hebben we mondige mensen die hun mening uiten.

  Als we in de tweede wereld oorlog nu ook mensen hadden gehad die tegen een dictatuur hadden geprotesteerd en misschien wel een volksopstand( dus plebs) dan waren er toen niet zoveel verschrikkelijke dingen gebeurd.

  Demagogen in de vorm van Hitler, Idi Amin, en consorten hebben in de wereld geschiedenis al veel ellende bezorgd.Iemand die tactieken gebruiken als karakter moord, laster, dreiging of het afwentelen op ras, geloof staat op gelijk niveau als deze figuren hierboven beschreven

 26. @r.Willems, tja van uitlekken van privegegevens weet je vriendje Schotte alles van!

  Hoe zit het nu met die oliecontracten die zgn door de PAR waren ondertekend.. en wanneer gaan we boren?

 27. Willems zit weer op zijn diaree stoel hahahahaha

 28. @Susette,
  Voor wat raakt U wel onder de indruk? Iemand moet een opinie, een zienswijze hebben om te kunnen schrijven op een wijze dat hij het goed vindt. En of het nu indruk zal maken op anderen is het allerminste, als maar zijn mening er staat! Verwart U niet vaststellen en conclusie trekken? Frustraties weet ik prima te verwoorden en zelfs méér dan dat, ik kan ze wreken tot in details toe! Dat ik volgens U kortzichtig ben en daarbij gefrustreerd, hoe wil U dan, dat ik toegevingen doe?
  Demonstreren vind ik niets, nutteloze grauwe plebs gedoe. Wel dialogeren en zelfs dat, werkt niet altijd. Info’s die eerst moeten uitlekken om betekenis te krijgen, wijzen op geniepige kruiperij; ellenbogenwerk! Dat er ministers zijn, of deze ministeriabel zijn of niet, komt door de stelsel “democratie=het volk regeert”. Indien men een waardeloze proleet is en men gooit een fortuin in een campagne om stemmen te verwerven, zou men gemakkelijk minister kunnen worden, waardig of onwaardig! Wie de meeste stemmen heeft, die telt! Of U zich schaamt voor deze regering of niet, regeringen zijn goed voor de één en niet goed voor een ander: zich schamen zal er altijd zijn en zegt daarom echt niets!
  Dat PAR bij de laatste verkiezingen de meeste stemmen had, moest nagenoeg vanzelfsprekend zijn! Alle bevoorrechte elites aten hun buikje rond uit de handen van de PAR. Of het nog steeds zo is, betwijfel ik ten zeerste, immers de meeste grotten van Ali Baba zijn dicht gegooid!

  @Jeugdbrigade,
  Misschien zijn jullie nog te jong om te kunnen weten. Wijs mij maar één bestuur op Curaçao dat niet corrupt, frauduleus en in bepaalde mate niet crimineel is. Zij hadden vroeger het geluk gehad, absolute macht te hebben waarbij absoluut uitgesloten was, hun privé en die van anderen, op straat te kunnen gooien! Ik zal het maar hierbij laten, maar indien U meer wil weten, zoek maar eens uit, m.b.t. vorige regering hoe Aandelenlease van de jaren 2001 tot heden in elkaar zit!

  @ RP,

  Toch niet zo openbaar zoals U het stelt, anders kunnen er geen gegevens ‘uit lekken’!

 29. I’ll be there hoor, net als de vorige keer op het Wilhelminaplein.

 30. Je blijft lachen om Willems. De paaseieren waren op en toen d8 hij kom ik brei weer een onzinverhaal uit mijn breipennen. LOL hoor.

 31. De menselijke natuur is zeer kwetsbaar en manipuleerbaar. Macht leidt een eigen leven

  Inderdaad en we zien hoe makkelijk Willems te manipuleren is zelfs vanuit het verre Belgie.

  en idd we zien wat macht met mensen doen. vooral met deze regering! en inderdaad wie controleert wie. Daarom is het beter dat Curacao niet onafhankelijk wordt want dan gaan we elkaar controleren en op dit kleine eiland is iedereen familie van elkaar of kent elkaar dus niemand kan objectief zijn op Curacao!

 32. Wat l*l je mooi R Willems!
  Er klopt inhoudelijk zoals gewoonlijk geen hout van je betoog.

  Voor de mensen die niet direct door je bloemrijke geblaat heenprikken even wat voorbeeldem:

  Je schrijft “Artikel 16 van de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bevat een verbod op de verwerking/ bekendmaking van bijzondere persoonsgegevens (zoals ras, gezondheid en strafrechtelijke verleden), tenzij de wet voorziet in een uitdrukkelijke grondslag daarvoor.”
  In die grondslag voorziet de wet nadrukkelijk als mensen minister willen worden, dus het artikel is dan niet van kracht.

  “de gemoederen opgehitst door screening en integriteitsonderzoeken”
  Integriteitsonderzoeken en screeningen hitsen geen gemoederen op. De uitslagen van deze onderzoeken baren mensen zorgen, wat heel normaal is als je ziet wat de uitslagen zijn.

  “Men beticht Ministers, afgezien van hun inzet voor het land, van niet integer te zijn, maar hoe integer en objectief beschouwt men wel, diegene die de screening moeten toepassen om de integriteit te bepalen? ” Moet natuurlijk zijn: “Het onderzoek heeft uitgewezen dat”. mensen betichten, onderzoeken als deze die met feiten en bewijzen komen wijzen iets uit of tonen iets aan. Dat het door schotte onder de tafel is geschoven maakt het niet ineens een betichting in plaats van een feit.

 33. Wat wil die Suriel eigenlijk? Premier van Curacao worden soms? Heb gisteren heel wat over hem gehoord over de radio i.v.m. fraude bij de bank waar hij zelf bij werkte.
  Ze zijn allemaal een pot nat. Nee, deze Suriel is met andere dingen bezig en gebruikt het volk ervoor, heb ik begrepen.

 34. Marco wat een bullSh%. was je bij de bijeenkomst van frente sivil vorige keer of heb je de foto’s gezien. Yu’i Korsou nos ta en het wij zijn het zat met deze corruptie. Net alsof alelen nederlanders voor integriteit en structuur zijn.

 35. Jan C, wezelijk verschil (probleem) Tromp en regering Schotte.
  Raad van commissarissen (benoemd door regeringen) kan Tromp naar huis sturen indien hier aanleiding voor is. Alleen de staten kunnen de regering naar huis sturen en de staten zitten daar door de gratie van het volk.

  Dus waarom heb je het over Tromp?

 36. @janC, Geld lenen is anders dan geld stelen of opmaken aan dure reisjes. tevens is Sint Maarten ook eigenaar van de bank.
  en Schotte is vriendjes met Dos Santos een nog grotere crimineel.. dat is wel goed?

 37. @Juny serio swa, die heeft zomaar 150 miljoen aan de falliete St. Maarten geleend. Waarbij de CBCS zelf garant voor staat. Dat is toch een Kado?
  En Jonh Deuss en Tromp zijn geen vrienden? jij wil dan zeggen dat honderden miljarden voor de ogen van Tromp langs ging zonder dat hij het zag?

 38. @JAN C, en wiens schuld was het dat ALM failliet ging.. juist PLKP..

 39. R.Willems, u heeft reeds eerder duidelijk gezegd dat u er geen probleem mee heeft dat de veelwijvende, meermaals voor fraude veroordeelde, zich aan nepotisme schuldig makende met een opleiding waarmee je normaal gesproken achter de vuilniswagen loopt Gerrit Schotte minister(president) is. Vanaf dat moment weten we allemaal dat het lezen van uw hersenspinsels zinloos is, want u heeft geen enkel integriteitsbesef.

  En tegen de mensen die zeggen dat deze demonstratie een pro PAR demonstratie is: dit is onzin, het MFK heeft geen verkeerd partijprogramma maar een partij die ongeschoolden en veroordeelden het land wil laten leiden verdient geen enkele stem. De dag dat Jamaloodin, Constantia, Schotte en ook drugsbaron Amerigo Thode vertrekken stem ik MFK.

 40. @ manfedo, Marco en Jan C. Als jullie de koppen nu eens bij elkaar steken om in 1 keer alle verzinbare nonsens in 1 reactie op te schrijven, zijn we meteen klaar en jullie ook.

 41. @Jan C, het is een zegen dat Tromp de goudkist beheert.. anders was die allang leeggeplunderd door de regering. Corrupte en frauderende bende die overal schulden hebben.. en nog worden gefinancieerd door criminelen!

 42. @ Carlos als wij nou eens de afspraak maken om 16 uur bij de laatste bewakingstoren op het parkeerterein dus die het dichtst bij de toko,hoef je ook niet te zoeken snappie,kunnen we zamen er boven op gaan staan met onze spandoeken en foto’s van ons laten maken,dan ga je de hele wereld rond samen met mij ,ik zet de foto’s namelijk op Youtube,etc.Ik zie je oké?.

 43. @R.L. Willems:
  Ben niet onder de indruk van jou stuk. Mooie woorden, complexe zins vorming, maar een conclusie die werkelijk nergens op slaat. Ik denk dat mensen als jij iets teveel vooroordelen of frustraties hebben en deze niet zo goed kunnen uiten.

  Goed, dit artikel gaat over een demonstratie die terecht georganiseerd mag worden. Jij moet toch ook inzien (met alle uitgelekte informatie) dat er bepaalde ministers zijn op dit eiland die totaal niet ministeriabel zijn? Of ben je nu zo kortzichtig en gefrustreerd dat je dat liever niet toegeeft?

  Ik schaam mij iig diep voor deze regering. En BTW. PAR had bij de verkiezingen als partij de meeste stemmen. Vergeet dat nou maar niet.

 44. Hoe zit het met Emsley Tromp? jullie zijn pro Tromp?
  Hij beheert wel de kist met goud van Curacao

 45. @willems
  Rechtspraak is openbaar, maar je vriendtje de crimineel kan nog altijd amnestie aanvragen.

 46. @R.Willems. wij willen geen corrupte frauderende en criminele bestuurders hebben! snap je dat niet? of ze nu geel groen blauw of wat voor kleur dan ook zijn!

 47. Spijker + Kop + Makayu = BAM

  Makayu slaat de spijker op zijn kop.

 48. @Philippe Maaskant,

  Moest U weten wat voor moeite ik niet moet doen om mijn reacties op dit forum te houden. Ze verdwijnen, maar ik leg ze weer in!

 49. Maffioso / crimineeltjes / LOOSERS proberen krampachtig hun grip op M(oney) & M(acht) te consolideren en de “slaafse/kritiekloze” massa te indoctrineren.
  TIME is UP voor afrekening met deze kliek LOOSERS.

  Kom allen naar het WAAIGAT en protesteer voor een KORSOU NOBO voor ALLE BEWONERS met een positieve attitude.
  Voor eens en voor altijd afrekenen met de angsthazen/critici die vinden dat WE niet kunnen demonstreren.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!! …………….22-4 om 16.00 WAAIGAT the place to be…………….. !!!!!!!!!!!!!!

 50. @manfredo, laatste pro regering demonstratie kwam 100 mensen dus zo veel steun hebben jullie.
  @Jan, het heeft niets met politiek te maken maar dat we geen corrupte criminelen in de regering willen. Dat wil jij toch ook?
  en PAr heeft 16 jaar niet geregeerd wel hebben we Schotte Asjes constancia Cooper in de regering gehad met alle gevolgen van dien. FOL PLKP MAN etc hebben alles vernietigt!

 51. @all, snap niet goed waarom sommigen hier zo tegen het vrije recht van organiseren zijn. Zijn die ergens bang voor?

 52. PAR or whatever voor politieke partij of stroming is NOT the issue !!!!
  DOEL is opruimen van ALLE corrupte instituten en personen op dit eiland om met een SCHONE LEI te herstarten om iets moois van KORSOU te maken.

  Nog steeds zijn er een hoop frustraten die alleen kunnen denken in SI/NO , PAR/de rest , Yu / nietYu , blank/zwart/geel , rijk/arm ………….etc.

  WAKE UP daar gaat het niet om !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wees jezelf en accepteer elk goedbedoeld initiatief voor een beter KORSOU voor ALLE BEWONERS.

 53. @willems, veel tijd gehad met pasen? misschien is het tijd om niet steeds dezelfde teksten aan te leveren?

 54. Stelletje onrustzaaiers is het enige wat Mossel gaat oogsten. Zwakkelingen die problemen op onze dushi korsou maken. Grappig dat het merendeel Hollands is maar dat totaal niet representatief staat aan de verdeling hier op Curacao. Als Hollander ben hier niet mee eensm mijn vrouw, de echte yui di korsou ook niet..

 55. Protesteren tegen deze regering is het goedkeuren van het beleid van PAR van de 16 jaar daarvoor. En nu krijgt de regering de schuld. Deze PR stunt wordt betaald door de bank (rovers) de sponsoren van van VBC ect. Toen de fabrieken dicht gingen waren ze allemaal stil. Toen PAR Curacao kado wilde doen aan NL waren ze allemaal stil. Eet minder nonsense mensen.
  Jullie zitten of de screening te zeiken als afleiding, zodat een regering komt die baggerzooi blijft bedekken, om ze CBCS leeg te roven en Curacao blut achter te laten.

 56. sorry, maar PAR zal nooit meer aan de macht komen,wij zullen een tegendemonstratie geven en weten zeker dat er meer mensen zullen komen.

 57. PAAS SCREENINGS-OVERDENKING.
  R.L.Willems 9 april 2012.

  Christelijke feestdagen hebben altijd een neiging om een zekere rust en bezinning met zich mee te brengen. In dit geval is het ook zo. De gemoederen van de laatste paar maanden, opgehitst door de screening en integriteit perikelen, is niet onopgemerkt voorbij gegaan.
  De laatste paar dagen vóór het Paasfeest, zijn de gemoederen weer eens flink door elkaar geschud door toedoen van Frente Sivil om vervolgens tot bedaring te komen n.a.v. van de Paasfeest, waarbij ook overdenkingen en reflectie loskomen.
  De geschiedenis van het Eiland kende geen integriteit noch screening, omdat er sprake was van absolute macht en zelfs van slaafse onderworpenheid wat integriteit van de bestuurders volkomen overbodig maakte. Dat er nu sprake is van screening en integriteit komt het, omdat het systeem absolute macht werd achterhaald en vervangen door o.m. een machtsinstelling VDC.
  Deze instelling is geen politieke, maar een machtsinstelling zoals de politie en justitie. Deze instellingen hebben kennelijk als taak, zoals vroeger bij de absolute macht, om bepaalde sociale klasse aan de macht te houden en aan andere sociale klasse de macht te ontnemen en mensen die niet gehoorzamen te straffen. Dat het inderdaad zo is, blijkt uit de vraagstelling, waarom de eis ministers wel te onderwerpen aan screening en een instelling als VDC, die toch het laatste beoordelingswoord heeft niet?
  Hierbij moet uit alle eerlijkheid gezegd worden, dat het zeer moeilijk is een definitie en nog minder een constructief voorstel te doen voor een model van een ideaal sociaal functioneren van de moderne maatschappij.
  Wordt de politieke macht, zoals gebleken is, niet aan een aantal instellingen doorgegeven, die ogenschijnlijk niets met politieke macht gemeen hebben, die onafhankelijk lijken, maar het niet zijn?
  Men beticht Ministers, afgezien van hun inzet voor het land, van niet integer te zijn, maar hoe integer en objectief beschouwt men wel, diegene die de screening moeten toepassen om de integriteit te bepalen? Diegene die uit de bus komen als integer, is dat dan niet het gevolg van selectiviteit? Zijn het niet diegenen, die dienen om een bepaalde sociale klasse in de zadel te houden en een andere sociale klasse de instrumenten van de macht te ontnemen?
  Volgt iemand zijn doen en laten dag en nacht, leg een dossier aan, desnoods valkuilen en hypnose toepassen, wanneer hij niet vlug genoeg in bruikbare fout wil vallen voor de screening, dan heeft men vooraf al, een selectie van wie wel en wie niet de screening zullen overleven. Diegene die vandaag hard schreeuwen over screening en integriteit, kennen of willen de achtergronden daarvan ook niet kennen als zij maar hun machtpositie en voorrechten kunnen behouden.
  De menselijke natuur is zeer kwetsbaar en manipuleerbaar. Macht leidt een eigen leven onafhankelijk van politiek door spreiding en daarom kunnen diverse pressiegroeperingen niet aanslaan, al verandert zij duizend maal van naam, systeem, concept of tactiek. Dat is de ervaring, die men de laatste tijd had kunnen opdoen. Of men nu erin slaagt “screening en integriteit” m.b.t. de ministers met succes zal kunnen doorvoeren, ligt niet zo gemakkelijk voor de hand, na zoveel mislukte pogingen. Lichtvaardige, ondoordachte opzettelijke schending van deontologische codes, door heel bewust metterdaad in het openbaar strooien van strikt privaat van anderen, weegt niet op tegen mogelijke ambtelijke fouten van ministers in openbare functie. Op deze wijze wordt cultuur en beschaving gereduceerd tot een verwaarloosbare filter dun laagje vernis, verre van streven naar integriteit, waarmee Frente Sivil het volk probeert voor te houden.
  Artikel 16 van de wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bevat een verbod op de verwerking/ bekendmaking van bijzondere persoonsgegevens (zoals ras, gezondheid en strafrechtelijke verleden), tenzij de wet voorziet in een uitdrukkelijke grondslag daarvoor.
  Een commerciële scheve schaats rijden door roekeloze risico’s te nemen, gebeurt dagelijks over geheel de commerciële wereld, maar of het vergelijkbaar is met gevaar voor moord of andere ernstige misdrijven met zware gevangenis straffen, de gaskamer, een dodelijke spuit of de elektrische stoel, geloof geen mens.
  Frente Sivil is dubbelhartig met§ een dubbele agenda: streven naar integriteit als bezorgde burger enerzijds, en anderzijds streven als Nederlandstalige naar handhaving van hun traditionele bevoorrechte maatschappelijke positie, zoals tijdens de structuur Nederlandse Antillen. Beide activiteiten kunnen beschouwd worden als wassen neuzen!

 58. Eindelijk actie, ben present !!….NOS MES POR….!!!!!!!

 59. ABRAHAM MOSSEL loop jij voorop? Il ben er bij en ik ga goed opletten of jij er bij bent
  Ik weet wie jij bent.

 60. Gaat niet lukken, de jui Korsow kan niet demonstreren! Allemaal grote mond dat ze gaan, maar komen toch niet opdagen.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik hoop dat het lukt. Ik hoop ook dat niet alleen de regering aangepakt wordt maar alle corruptie of geruchten van corruptie onder de loep worden gelegd (inclusief de CB kwestie), anders schieten we er nog niks mee op om een nieuwe Korsow op te bouwen!!

 61. Ik ga en ga er hard aan werken al mijn vrienden en kenissen mee te krijgen.

 62. Oke KORSOU nu kan je eindelijk het bewijs leveren:

  ………………………NOS MES POR ………………………..

  Vergeet intimidatie en provocatie van Coalitie !!!!!!!!

 63. Foto moment voor Schotte of zit deze dan nog in India, anders soemantie die is er altijd wel om de kopstukken op de foto te zetten waarvoor???.

  Zal er ook zijn, misschien wat shots voor de internationale pers maken.

 64. Schotte oprotte! ..Goeie tekst..al zeg ik het zelf..

 65. Ik ben er bij en hoop velen met mij !,er is gezaaid het is nu de tijd om te gaan oosten,bevolking van het mooi land Curaçao laat je hart spreken en heb geen angst, angst moet je hebben als je deze maffia groep die nu in de regering zit zijn gang laat gaan.Steun Frente Sivil, maak borden/spandoeken met teksten die duidelijk maken dat het zo niet langer meer kan,we zijn het zat maar dan ook alles zat, van Nederland hoeven we niets te verwachten, die kunnen ook niks doen omdat dat alleen maar in de kaart van deze regering zou spelen,nee we moet het zelf doen het is ons land het land van de bevolking het land van de toekomst.Het zal ook een goed teken zijn voor de volgende regering om te weten dat ze er voor de bevolking zijn en niet voor hun eigen zakken,en ze weten dan ook als ze dezelfde fouten weer maken ook aan de kant worden gezet,lang leven Curaçao land van de toekomst maar dat moeten wij wel zelf doen,ik verwacht dat er nu echt duizenden mensen komen, hoe meer zielen hoe meer kracht en vreugd.Onze lieve heer onze God zal ons bij staan Amen.

 66. Is er wel plaats voor 140.000 mensen?

 67. ik ga en hoop dat er een hele hoop mensen gaan komen.