• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De douane heeft gistermiddag in een KLM-toestel dertien kilo cocaïne gevonden. De drugs zat in een handtas in de laadruimte. Dat bevestigt douanedirecteur Julian Lopez Ramirez. “Er is een personeelslid aangehouden op de luchthaven en die wordt momenteel verhoord.”

“Naar aanleiding van het verhoor gaan we verder met het onderzoek”, vertelt Lopez Ramirez verder. “Ook zijn we aan het kijken hoe we de controles op een andere wijze kunnen invullen.”

Smokkelroutes
Kort geleden heeft de douane ook een grote drugsvangst gedaan. “Er worden weer allerlei smokkelroutes gehanteerd. Zo hebben we onlangs dertien kilo drugs gevonden in tijdschriften en boeken. Vorige week hebben we ook een vangst gehad van negen kilo en ook deze keer waren tijdschriften en boeken gebruikt.

11 reacties op “Dertien kilo cocaïne in KLM-toestel”

 1. @ rasecht.

  als je kilo ;s drug aan boord kan smokkelen dan kan je ook een bom aan boord smokkelen.
  we zijn niet voor niks onze a-status kwijt.
  Altijd verwijzen maar ergens anders gebeurt het ook, is een slap argument.
  Het gaat over ons land en als we onze zaken niet goed doen, dan hebben we gelukkig de Koninkrijk regering die moet ingrijpen. Immers in het statuut staat dat het Koninkrijk verantwoordelijk is voor de verdediging is van de landsgrenzen. dit voor de dreiging van binnen uit en van buiten uit.

  voor wat betreft een bom plaatsen, terrorisme stop niet omdat we curaçao zijn , het doel van een terrorist is verwarring, angst of aandacht vragen.

 2. Kan iemand mij 1 reden noemen waarom een terrorist een bom op een vliegtuig vanuit Curacao zou zetten?

  Curacao is een doorvoerhaven. Dat is het altijd geweest. Daarom heeft NL er vroeger hard voor gevochten om de fransen en spanjaarden te beweeren. En dat is het de dag van vandaag hetzelfde. Zolang een vliegveld kilometer hek eromheeft bestaat de kans de er spullen naar binnen gesmokkeld kunnen worden. Op schiphol kwam Dhr Stegeman zelfs in een vliegtuig gaan wandelen. Dat zal je in Curacao nooit lukken.

  En nog maal je kan screenen wat je wilt. Meeste mensen hebben een prijs en daar zal je niks aan kunnen veranderen. Zolang de druglord teveel geld hebben om mensen om te kopen zal dit probleem blijven.

  Hoe komt er dat er bijna nooit pillen gevonden worden die uit NL gesmokkeld worden? Die komen altijd aan op hun bestemming. Wat zegt dat over de NL en Schihol dan?
  Llek als een mandje. Zolang men aan profiling doet en discrimineerd bij het foulleren van mensen zal dit nooit ophouden.

  Van mij mag de KMAR alle controles op HATO overnemen. Net als ze in Bonaire doen.

 3. in het kader van grensoverschrijdende criminaliteit, stel ik voor om de beveiling net zoals op de andere luchthavens in de wereld deze over te dragen aan Defensie. Nu was het 13 kg drugs als we niet oppassen is het straks 13 kg C4.
  De verdediging van de landsgrenzen is een taak die vast is gelegd in het statuut door de Koninkrijk Regering. Bij het niet goed beheren van deze belangen kan deze koninkrijk regering ingrijpen,

 4. Het is natuurlijk de schuld van Nederland? Als ze daar geen drugs meer gebruiken, zou de reputatie van Curacao niet zo te grabbel gegooid worden? Ben nu in NL en hier haalt het wel het nieuws. Curacao wordt zo nooit een cat 1 luchthaven…Zag op internet dat Spigthoff registratie van vliegtuigen en de financiering ervan nu op Aruba doet. Die zijn wel vat 1 omdat ze begrijpen waar hun belangen liggen. Aruba zal Curacao wel dankbaar zijn.

 5. Het zal niet lang meer duren of het hoofd van de douane wordt door Schotte cs benoemd.

  En dat wordt dan een type Stella van Rijn / Sheldrey Oseapa die klakkeloos aan de criminele daden van Schotte cs voorbijgaat en alles van ze accepteert.

  Types als van Rijn en Osepa denken dat ze inhoud hebben, maar ze zijn juist gekozen omdat ze helemaal geen ruggegraat hebben en als lemmingen achter Schotte aanlopen.

 6. Kwalijke zaak dat toch weer is gebleken dat de beveiliging bij onze luchthaven nog steeds zo lek is als een mandje.
  stel als die nu een bom was van de FARC of Hezzbolah, lekker toch. Wanneer gaat die Minister van justitie en de Minister van transport nu eindelijk optreden. Maar goed ik begrijp het wel hoe kun je nu screenen van het luchthaven personeel als je het ook niet doet bij de politici

 7. jammer dat de douanedirecteur Julian Lopez Ramirez. vertrekt, hij heeft al veel gedaan voor het land en de douane een betere naam gegeven. Ook heeft hij de douane op een hoger plan gebracht. Opgetreden tegen zijn eigen dienst waar nodig en geloof me er was veel nodig om op te treden.

  De man zullen we zeker nog wel terug zien als Minister van financiën.

 8. Met Pasen zoekt onze douane alleen naar eieren en niet naar drugs.

 9. @ Jerel – Goh, waarom verbaast me dat nou niks??

 10. @Jerrel, De douane zullen wel door politici zijn gebeld met de mededeling het vliegtuig niet controleren..

 11. Uit zeer betrouwbare bron begrepen dat de vondst door de Koninklijke marechaussee gedaan werd en dat de douane in eerste instantie het vliegtuig niet wilde controleren.
  NOS MES POR!!!