• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Terwijl er vandaag in Amsterdam ruim 300 mensen meeliepen tijdens de stille tocht tegen de amnestiewet in Suriname, gingen in Paramaribo vandaag duizenden mensen de straat op. Ook op Curaçao zullen tegenstanders van de amnestiewet vanavond de straat op gaan.

De stille tocht in Paramaribo is georganiseerd door het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname. Dit comité bestaat uit ruim twintig organisaties, variërend van kerkelijke organisaties en vakbonden tot mensenrechtenorganisaties en de organisatie van nabestaanden van de slachtoffers van de Decembermoorden.

Prominente Surinamers
Bij het begin van de tocht werd het Surinaamse volkslied gezongen en was er een minuut stilte. De deelnemers waren bijna allemaal in witte kleding gestoken. Onder de deelnemers waren veel prominente Surinamers, zoals oud-president Ronald Venetiaan en enkele van de ministers uit zijn regering, onder wie oud-minister van Justitie Chandrikapersad Santokhi, tegenwoordig parlementslid namens de oppositie.

Bijzonder
Hij was blij met de opkomst. “De kracht van deze bijeenkomst is dat er zoveel mensen op dit tijdstip zijn gekomen. Zo direct na het werk, zonder dat ze naar huis konden gaan om te eten of te slapen. En het is een mix van jong en oud, man en vrouw en van alle bevolkingsgroepen. Dat is bijzonder’’, aldus Santokhi. Volgens hem is het zeker meer dan tien jaar geleden dat er zoveel mensen in Paramaribo op de been waren om hun stem te laten horen.

1 reactie op “Duizenden mensen de straat op in Paramaribo”

  1. Je kunt doen en laten wat je wilt, maar hij onsprinkt de dans.
    Eens heeft hij gezegd: NOOIT NEVVER NOOIT
    Geen rechter die hem durft te veroordelen