CURAÇAO – De Nederlandse regering beraadt zich op het voortzetten van de hulp aan Suriname. Dat liet staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken vandaag weten op vragen die gesteld zijn door de Tweede Kamer.

 
Knapen overweegt het stoppen van de hulp omdat het Surinaamse parlement vorige week instemde met een amnestiewet waardoor de verdachten van de Decembermoorden in 1982 vrijuit gaan. Eén van de verdachten is huidig president Desi Bouterse.

Opschorten
Nederland zegde bij de onafhankelijkheid van Suriname 1,6 miljard euro toe voor de ontwikkeling van het land. Daarvan is nu volgens Knapen nog ongeveer 20 miljoen over. “De hulp stopzetten kan niet, maar opschorten wel.” Op die optie beraadt Knapen zich nu. Eerder werd de ambassadeur in Paramaribo al teruggeroepen naar Den Haag.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Knapen beraadt zich op hulp Suriname”

  1. @Wimpiri, nee ik vraag me dat niet af, ik weet het: zij hadden het geroofd/geplunderd in Midden Amerika, hoofdzakelijk Mexico. En ja Piet Hein, de slimme vos, was hun weer te slim af en zo kan het dus verkeren.

  2. Vraagt niemand zich nou af hoe die Spanjaarden aan al dat zilver gekomen waren ?

  3. @Vito, als je het afpikken van de zilvervloot door Nederland van Spanje in de context van die tijd bekijkt moet je toch wel toegeven dat dat een staaltje van zeemanschap laat zien. Ja dat jullie noch over de capaciteiten noch de vindingrijkheid beschikken, ja dat zal wel pijn doen maar dan hoef je nog niet zo negatief te reageren, tenslotte eet jij nog iedere dag uit die Nederlandse trog.

  4. Zo Jan welke boeven be3nde bedoel Nederlandse politici of Surinaamse.De Nederlandse regeringskelder zit vol goud die geboefd zijn uit de koloniale periodes. Wie heeft toen het zilverenvloot geboefd daar bij Cuba het was toch Piet Hein. Ik snap niet waar jullie het lef vandaan halen om andere landen te betitelen als boevenland. Hier verdwenen ze allemaal in een onderzoek commissie of te wel de doofpot. Dat is toch knaap.

  5. Als dit knaapje het maar uit zijn kop laat , om nog enige hulp te geven in welke vorm dan ook aan dit boevenland !!

  6. Gewoon niets meer geven.. laat ze maar hun eigen boontjes doppen.