• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Ingezonden brieven zijn bij Versgeperst.com welkom. Jopi Hart deelt vandaag zijn kritiek op het plan van Helmin Wiels om van leerkrachten buitengewone agenten te maken.

Ondanks ik begrijp de wanhoop die regeert in onze gemeenschap over de stijging van de criminaliteit en dat dit nu ook de aandacht heeft van onze bestuurders – en niet eens allemaal -, dit rechtvaardigt het niet om van scholen en plek te maken waar de kinderen worden behandeld als criminelen en dat leerkrachten politieagent moeten spelen.

Het merendeel van de kinderen hebben geen criminele tendenties. Wat wel duidelijk is dat er geen wapens toegelaten mogen worden op school! Als dat het geval is, moet de leerling onmiddellijk verwijderd worden van school; ouders blijven verantwoordelijk en dit kind zal naar een vormingsinstituut moeten gaan voor kinderen met disfunctioneel gedrag. En daar moet hij wel een vorming krijgen die overeenkomt met het potentieel probleem dat hij voor de samenleving kan worden.

Wat nu gebeurt in onze samenleving, is niet zo vreemd als je de volgende feiten in beschouwing neemt:

– Wereldwijd is er een enorme stijging van geweld, dat wordt uitgezonden.

– Het voorbeeld van wat er buiten onze grenzen gebeurt en hier in huis (verbale agressie van onze bewindslieden die het goede voorbeeld zouden moeten geven)

– Voorbeeld van het kind ervaart in huis, waarbij meer dan 40 procent van de families éénoudergezinnen zijn, waarbij meer dan een derde in armoede leeft en waarbij er sprake is van fysiek geweld tegen het kind en de moeder.

– Door de schooltijden is een groot aantal kinderen in de namiddag en vooravond zonder ouderlijk toezicht.

– Wijken met ernstige problemen, waarbij er geen samenhang is, geen respect voor ouderen, waar de crimineel opgroeit en de buurt terroriseert, dusdanig dat niemand durft om te klagen!

– En tot slot een schoolprogramma die niet aansluit bij de sociaal-economische realiteit noch de technologische ontwikkeling van tegenwoordig en nog erger die de kinderen geen holistische vorming geeft, die hen helpt om alle potentiële en fundamentele aspecten van het menszijn te ontwikkelen. En zo bijdraagt aan het creëren van een gebalanceerd mens met empathie voor zijn medemens, met een gevoel van sociale plicht, spirituele ontwikkeling en met de mentaliteit om izch zelf te willen ontwikkelen.

Totdat wij deze fouten in onze samenleving erkennen, zal het probleem van criminaliteit blijven groeien en zullen degenen die dat kunnen morgen achter hoge muren met prikkeldraad leven en hun boodschappen in beschermde winkels doen, recreëren in beschermde plaatsen enzovoort, zodat onze samenleving er een wordt van twee soorten mensen: degenen die in een criminele woestenij leven en degenen die in een kunstmatig paradijs wonen.

Het is niet nu dat ik mijn bezorgdheid uit, en anderen met mij, maar laat ik niet vingerwijzen; laat mij voorstellen wat wij wel moeten doen, en niet morgen maar VANDAAG, METEEN, als wij de kans willen krijgen om deze negatieve ontwikkeling tot staan te brengen.

1. Begin met het terug aanleren van ALLE leerkrachten om in een holistische vorming te functioneren. Dit betekent dat zijn bepaalde psychologische vaardigheden moeten leren toepassen om het kind met problemen te herkennen, zeker didactische vaardigheden aanleren om empathie te bevorderen, sociaal-communicatieve vaardigheden en die het kind stimuleert om creatief te zijn om tot originele oplossingen te komen.

2. Biedt speciale cursussen aan aan disfunctionele ouders, in uren na werktijd en in het weekend om hen te leren hoe zij hun kind moeten opvoeden.

3. Introduceer schooltijden van hele dagen, met assistentie van meer deskundigen om te helpen bij de holistische vorming van het kind.

4. Begin METEEN met VERPLICHTE vorming van alle kinderen die niet naar school toegaan, die al in contact zijn gekomen met de politie want daar ligt het opkomend probleem.

5. Begin een totale en indringende campagne om de samenleving te leren om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn huis, zijn stoep, zijn straat, zijn wijk en zijn plicht om aan te geven aan de autoriteiten wanneer hij informatie heeft over bepaalde criminele activiteiten of misbruik in de familie. Want zonder medewerking van de samenleving kunnen de autoriteiten de samenleving niet helpen.

Ik hoor je al zeggen: “Jopi stop met dagdromen”! Wel laat me het zo stellen, We hebben mensen de capabel zijn om deze omwenteling te maken. En zij hebben deze vaardigheden al aan zeker 60 professionals in het onderwijs en sociale begeleiding gegeven. En zij zullen dit zeker kunnen blijven doen met steun van de regering. En zeg niet dat er geen geld is want er is wel geld om hier en daar heen te reizen en in luxueuze hotels te verblijven, en om mensen uit hun functie te zetten en hun salaris door te blijven betalen en anderen in hun plaats te benoemen, dus kom mij niet vertellen dat er geen geld is!! Want dan beledig je mijn intelligentie!

Geloof me, als je niet investeert in de vorming van onze bevolking, in ons menselijk kapitaal, zal ons land naar de ondergang gaan. Dus het geld moet ergens vandaan komen.

3 reacties op “Ingezonden: School is geen gevangenis”

  1. Ach ja, weer zo’n voorstel á la 80/20 regeling van PS. Zorgt voor veel discussie en spanning, maar draagt niet bij tot een oplossing.

  2. Jopie, je bent een licht in de duisternis en natuurlijk heb je volkomen gelijk. Echter, de geldverspillingsdrang van deze regeerders zal ieder goed plan in de weg staan want ze hebben enkel het eigen zakkenvullen in het vizier.

  3. Dit is allemaal te hoog gegrepen voor deze regering..