• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De fractie van Pueblo Soberano heeft notie genomen van de brief die fractievoorzitter Dean Rozier op 3 april heeft verstuurd aan Statenvoorzitter Ivar Asjes en alle parlementsleden. PS vindt de toon van Rozier in de brief ongepast en vindt dat deze beschuldigingen bevat in de richting van Asjes.

“Wat betreft artikel 7 van het reglement van Orde is het logisch dat de voorzitter van het parlement moet zorgen dat wanneer hij een verklaring doet of een brief tekent in het kader van zijn taken en/of bevoegdheden om het Parlement te vertegenwoordigen”, is PS partijleider Helmin van mening. “Hij weet dat hij de steun heeft van een meerderheid van het parlement.”

Betreuren
Volgens Wiels houdt Asjes wel degelijk rekening met het parlement als het gaat om het regeerprogramma, moties of voorstellen en wetten of regels van het land. “Wij betreuren het dat Rozier veel informatie mist en/of geen respect heeft voor parlementsbesluiten.”

Steun van meerderheid
“Voor onze fractie refereert de brief met antwoord die de Parlementsvoorzitter naar premier Gerrit Schotte heeft gestuurd, eenvoudig naar de wet en regels van het land met het doel onze democratie te beschermen”, gaat Wiels verder. “Als Rozier had geluisterd naar de verklaringen van andere parlementariërs in de vergadering van de Centrale Commissie op 2 april, had hij ook kunnen weten dat de brief van Asjes op steun van een meerderheid van het parlement kon rekenen.”

Respecteren
Rozier moet volgens PS net als alle andere leden beslissingen van het parlement respecteren. “Wij waren wel aan het werk, in de vergaderzaal toen Asjes zijn voorstel van orde presenteerde en het parlement een besluit nam over de (inhoud van de) brief naar de SVB en de eerste brief gericht aan minister Jacinta Scoop-Constancia.” De politieke partij geeft aan dat zij alle begrip hebben voor de brief van Asjes, gericht aan Scoop-Constancia. “Asjes verdedigt zich tegen de valse beschuldingen van de minister in zijn richting. Wij zijn tevreden dat Rozier dit ook erkent door duidelijk aan te geven in zijn brief dat Asjes de staatsregeling van Curaçao niet heeft overtreden”, aldus PS partijleider Wiels.

De gehele brief van Helmin Wiels is hieronder te lezen (Papiamentstalig)

[scribd id=88728561 key=key-112qr04umzvhdvggtqh9 mode=list]

14 reacties op “‘Brief Rozier vol beschuldigingen’”

 1. het ging me niet zo om de opleiding en het papiertje maar waar de opleiding voor staat.

  Ben je geïnteresseerd in mensen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen? Heb je hart voor de samenleving en oog voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Dan is de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) echt iets voor jou.

  Blijkbaar heeft de Hr Wiels maar een klein gedeelte geleerd of hij is de helft gemakshalve vergeten.
  Ik ben er van overtuigd dat hij teveel Nederlandse streken heeft geleerd, verdeel en heers tactieken en straks zal zeggen Ich Habe es nicht gewust , jammer dan voor hem want samen met de PS hebben ze wel deze regering gesticht en hij is als leider verantwoordelijk daarvoor.

 2. Het gevaar van Rozier en voor Schotte dat Rozier wel inziet dat het niet lang meer kan duren met deze coalitie, omdat Schotte&c er niet meer onder uitkomen met al die leugens.Rozier is een slimme/glade jonge die het zelfde spelletje speeld wat Schotte bij de MAN heeft heeft gespeeld.

 3. Laat Rozier maar lekker doorgaan om zichzelf en daarmee de regering de nek om te draaien. Jammer, dat niemand van de gelijkgestemde Statenleden hem helpen.

 4. @papietje, denk het wel daarom fraudeerde constancia met haar diploma en probeerde gerrit schotte te frauderen om een diploma te krijgen

 5. Wiels een MBO/HBO opleiding moet op een misverstand berusten, ik heb hem een keer langs een MBO opleidings instituut zien lopen, maar ik heb hem nooit naar binnen zien gaan. Heeft iemand op dit eiland ooit het bewijs gezien dat hij zo’n opleiding met goed gevolg heeft doorlopen ? En mind you een eventuele inschrijving voor het LOI is geen herhaal geen bewijs.

 6. het lijkt alsof je een diploma moet bezitten, om op deze wereld MENS te mogen worden genoemd!

 7. at houdt de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) in?

  Binnen de bachelor opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening leer je hulp te bieden aan mensen die problemen hebben of tekorten ervaren in hun sociaal functioneren.
  Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening: Iets voor mij?

  Ben je geïnteresseerd in mensen uit verschillende lagen van de bevolking, van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen? Heb je hart voor de samenleving en oog voor sociale verhoudingen en de ontwikkelingen daarin? Dan is de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) echt iets voor jou.

 8. HR wiels heeft een opleiding als Maatschappelijk werker genoten dus waarschijnlijk MBO of HBO van INHOLLAND

 9. We blijven lachen op deze klip

 10. Sorry wiels heeft geen MBO/HBO opleiding.
  Iemand die bij de bank werkt kan een bankier zijn maar ook een koffiejuf.

 11. Jongens, ga toch met elkaar in dialoog. Er is kritiek, moet kunnen in een democratie, wissel in de staten dan de argumenten uit. Niet direct zo snel op de p.. getrapt zijn, ga een volwassen debat aan.

 12. Hr Wiels is even af van zijn padje geraakt en de weg kwijt, omdat hij zegt dat de Meerderheid van het parlement de Hr Asjes steunt.
  Even kijken de coaltie bestaat uit MFK, PS en MAN uit, de MFK die een brief schrijft aan Asjes, dan blijven er maar 5 zetels over voor wat betreft regering dat is dus geen meerderheid.
  de Hr Wiels refereert aan de wetten, regels en gebruiken nu zo lust ik ze ook. Helemaal voor een MBO/HBO opgeleid persoon ook al is het een Nederlandse opleiding die hij heeft genoten. je kan zien omdat Wiels de Nederlandse opleiding heeft genoten hij er ook trekje van over heeft genomen,
  je ziet duidelijk de verdeel en heers methode , waardoor hij buiten schot(te) blijft. Hij neemt geen duidelijke stelling tegen de MFK of MAN durft ze niet echt af te vallen. Hij doet wat hij heeft geleerd in Nederland zeggen ohhh wat erg maar neemt geen maatregels om te voorkomen. je hebt waarschijnlijk twee soorten Makamba Pretu hij die zich voordoet als en Pretu Makamba hij die zich voordoet als maar ze zijn allebei even erg.

 13. En het circus gaat gewoon verder..

  3… 2… 1… FIGHT!

 14. Zucht.. en het blijven kneuzen..