• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – SMOC trok 30 maart wederom aan de bel. In de metingen van de stichting was te zien dat de WHO waarde voor zwaveldioxide in 24 uur was overschreden. “Tot nu toe zijn er nog geen bestuurlijk acties-boetes van de Curaçaose overheid bekend. De metingen zijn zelfs niet weergegeven.”

2 april stonden de overheid, Isla en SMOC tegenover elkaar in het hoger beroep in de zaak die SMOC heeft aangespannen. De stichting won eind augustus de zaak, waarop de rechter besloot dat de raffinaderij haar vergunning moet handhaven en de overheid als verantwoordelijke daarop moet toezien. In de vergunning is onder andere vastgesteld hoeveel giftige stoffen de Isla mag uitstoten.

Metingen
De metingen van SMOC laten op 30 maart zien hoe de WHO waarde om 05.00 uur flink de lucht inschieten en de norm overschrijden.

De metingen van de overheid zijn nog niet geüpdate, wat volgens SMOC opvallend is. “Transparant is dit niet te noemen. Het is net zo transparant als de lucht onder de rook van de Isla.”

3 reacties op “‘Metingen zwaveluitstoot niet zichtbaar’”

 1. Beter broodje-zwavel dan helemaal geen broodje.

 2. De SO2 metingen van 31 maart, 1 april, 2 april en 3 april zijn veel serieuzer dan die van 30 maart: die zijn hoger dan de toegestane norm van de hindervergunning en dus strafbaar

 3. Ach ja, Je kan van de regeerders toch niet verwachten dat ze zich druk maken over zwaveluitstoot & Co2 uitstoot als ze op “belangrijke” reisjes zijn !!!
  Dat zien we “later” wel weer, tog ??????
  $$$$$$$$$$$$$$$$ …………SHAME on YU politicians ……………$$$$$$$$$$$$$$$$$