• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een meisje is deze week gewond geraakt toen ze bij het hek van het Prinses Juliana International Airport op Sint Maarten in de lucht werd geblazen door een straalstroom van een opstijgend vliegtuig. Dat meldt de Telegraaf. Het slachtoffer is met verwondingen afgevoerd naar de eerste hulp.

Het strand aan de zuidkant van het hek tussen Beacon Hill en Simpson Bay is een geliefde plek van vliegtuigspottende zonaanbidders. De uitdaging is om zo lang mogelijk aan het hek te blijven hangen als een vliegtuig voor vertrek de motoren aanzet. Dat het geen onschuldige en ongevaarlijke stunt is bleek deze week toen een meisje met een enorme knal tegen een betonnen stoeprand werd gekegeld.

16 reacties op “Vliegtuig lanceert meisje”

 1. @ergenis, Wat kan de overheid eraan doen dat er malloten rare dingen doen. Het is daar trouwens een openbaar strand en er is een openbare weg! Die kan je dus niet ff afsluiten etc. Mensen moeten zich gewoon verantwoordelijk gedragen. Als ik in een rivier met krokodillen spring is de overheid hier dan ook verantwoordelijk voor?

 2. @ John Ik heb niet gezegd dat het Insel Air is. Ik zei degene die roept dat het insel air is heeft geen verstand van vliegtuigen. De staart van Insel Air zitten de stabilatorvleugel boven. Het is duidelijk een Airbus die aan het gassen is.

 3. @Rasechtewerelbewoner; je hebt dus het filmpje gezien, op tijdsframe 18sec zie je Insel Air, op tijdsframe 41sec je de jetblast van Insel air (beachsecene 2x vanuit het water gezien).

  De rest is JetBlue. Dus zoals gezegd eerder bestaat het filmpje uit 2delen en is gemonteerd maar dat had je zelf ook al wel door denk ik.

  Bedankt voor je scherpe kijk op zaken….

 4. Hahaha grappig hoor. Jetblue komt eraan en zet zij motor volopen om op te stijgen. Meisje hou dhet niet langer vol en laat het hek los en probeerd weg te rennen. Struikeld over de middenberm en smakt tegen het muurtje. Die sukkel die roept dat het Insel Air is weet ook niks van vliegtuigen.

  Hoe ze erbij komen dat ze gelanceerd is weet ik niet. De kranten dramatiseren het wel een beetje. Er hangen genoeg borden daar dus eigenshuld.

  Hopelijk maakt ze het goed ik las iet over een schedelbreuk ofzo???

 5. @dwerg85, Gezien op History Channel een documentaire uit 2010

 6. Ik heb het overleefd! Mijn camera niet …..

 7. @ergenis: You can’t legislate for idiocy. Er staan borden genoeg. Je moet gewoon niet idioot doen. Je wilt daar trouwens ook geen muur hebben (wat zo’n beetje de enige is dat je permanent kan doen) voor het geval dat een vliegtuig net iets te laag binnen komt een keer.

  @silvia: volgens wie?

 8. Veel erger is dat de overheid deze onveilige situatie al jaren toelaat en iedereen er naar kijkt.

 9. St Maarten staat in de top 5 of laat het de top3 staan van de meest gevaarlijke luchthavens in de wereld. Jet blasting is een vorm van sport. Achter de motor staan en bij Take off te gaan hangen aan het hek. Geen wonder dat zo’n beukenblaadje wordt weggeblazen. Er staan daar genoeg borden die daarvoor waarschuwen.

  Hoop voor haar dat het bij een filmpje op Youtube blijft en zij hierom kan lachen.

 10. Er staat duidelijk op de hek dat je daar weg moet als er een vliegtuig daar staat. Net niet een darwin award waard denk ik zo.

 11. Kan me voorstellen ja. Hier de actie:

  http://www.dumpert.nl/mediabase/2088121/b0076224/gratis_caraibische_facial_op_sint_maarten.html

 12. @mooi zag nog eens het filmpje op de telegraaf site, lijken 2 filmpjes in 1. Was te snel met mijn reactie

  je ziet eerst JetBlue met waarschijnlijk een A319/A320 en dan zie je half weg de staart van Insel Air.

  Blijft stom dat ze daar gaan staan op moment dat de het toestel (JetBlue) zijn motoren volopen zet.

 13. Lijkt wel een toestel van Insel Air, toch grappig z’n filmpje maar ook dom van de ouders.

  Dus in het kort eigen schuld dikke bult.

 14. heb het filmpje gezien. eigen schuld. wie gaat nou achter een vol geladen A340 staan

 15. Ik heb het filpmpje bekeken. Het is zeker geen jong meisje. Een meisje van haar leeftijd weet wat er gebeurd bj het starten van vliegtuigen vanaf SXM.

  Je weet dat als je aan de hekken gaat hangen het verkeerd kan gaan. Als de autoriteiten corrigerend optreden is het ook niet goed.
  In dit geval: Gegokt en verloren, maar daarom toch nog een van harte beterschap.

 16. Ik ga er vanuit dat dit meisje ouders heeft, dat zijn dus domme ouders. Punt.