CURAÇAO – Een vakantieganger raakte vanmiddag tijdens een tochtje met een jetski bij Cabana Beach gewond, nadat hij tegen de rotsen in het water botste. De man was na de botsing bij bewustzijn en klom bloedend op de rotsen, waarop enkele strandgasten te hulp schoten.

 
De man is met enkele wonden en schrammen overgebracht naar het ziekenhuis door het bedrijf die de jetski had gehuurd aan de man.

Een aantal strandgasten schoten de gewonde man (midden) te hulp

24 reacties op “Jetski-ongeluk bij Cabana”

 1. @klara, volgens mij heb jij het uitgevonden, nee niet het buskruit (dat hadden de Chinezen allang voor jou tijd gedaan) nee ik bedoel hier de “dommigheid”. Zou de titel domme doos van toepassing zijn ?

 2. @Jamie, zou die bepaling voor de binnenwateren niet inclusief zoveel meter uit de kust zijn ? Zou, als ik jouw was die bepalingen nog maar eens goed doorlezen.
  Verder dacht ik zo aan die foto te zien, dat het aan de landzijde van die dam gebeurd is, dat is binnenwater.

 3. @hanny brooks, je bent wel een domme grappenmaakster, als een autoverhuurbedrijf een auto aan iemand verhuurt die geen rijbewijs heeft, wie denk je dan dat verantwoordelijk is voor de eventueel veroorzaakte schade ?
  Als iemand een appartement huurt heeft hij/zij daar geen vaardigheidsbewijs voor nodig.
  En bij die gigantische mooie glijbanen heeft de uitbater de verantwoordelijkheid dat iedereen zich aan zijn bepalingen houdt.
  How stupid can you get ?

 4. Jaja zo gaat het altijd! Een ongeluk….een zondebok zoeken waren we er bij? Gelukkig is het goed afgelopen…..dat is toch voldoende!?

 5. waarom heeft iederen het hier over een vaarbewijs werken jullie allemaal voor de overheid dat jullie dat zo goed weten je welken regels zijnvast gestelt als je waterscooter huurd heb je geen vaarbewijs nodig alleen binnen water en dat wordt geregelt door dat je naar buiten wordt begleid dus praat geen dingen die jullie niet weten en over je schaden vergoeding kan je naar fluiten dat reglen we zelf wel ja en over dat eisen jaa wil er niet meer over kwijt allemaaal bed weters he jezus praat pas als je iets weet en anders gewoon niet

 6. @ ach ja,
  dat is jou mening mischien moet jij dan op een strand gaan liggen waar er geen vaartuigen verhuurd worden
  @anynomous oordeel niet over mensen als je ze niet kent en vindt jou reactie wel heeel veroordelend.

 7. @silvia als je regerrt weet waarover je schrijft op open zee hier op curacao heb je geeeeen vaarbewijs nodig alleen op binnen water dus let op wat je zegt

 8. @ hanny brooks. Het gaat om veiligheid en regels. Zelfs voor jou moet het mogelijk zijn om te bepalen wie nalatig is geweest en of de huurder dan wel de verhuurder schuldig is en dat is echt niet zo moeilijk. De ervaring leert, dat meestal de verhuurder schuldig is en zou derhalve veel voorzichtiger moeten zijn met het verhuren van ZIJN SeaDoo. Ongenuanceerd tot zelfs off topic maar hypocriet valt nogal mee.

 9. Ik schreef dat ik de meeste reacties hypocriet vond.
  Mijn vraag aan iedereen was, of iemand die auto’s verhuurt ook verantwoordelijk is voor de eventuele ongelukken die gebeuren. Ook vroeg ik, of de verhuurders van apartementen verantwoordelijk zijn, als de huurder bijvoorbeeld de gas aan laat staan en er doden vallen. Of als er in een resort een gigantisch mooie glijbaan staat en een kind valt boven van de trap… Zoals Misty schrijft, een kindje dat van een sea-doo valt. Is de verhuurder verantwoordelijk of de bestuurder???? Komop mensen, hebben jullie echt niks anders te doen??

 10. Beste iedereen hierboven,
  Wat zijn jullie voor een steletje mietjes. Sorry hoor, maar iedereen die een jet-ski, auto, fiets of kamer huurt, is zowiezo boven de 18 jaar. Van deze mensen mogen we verwachten, dat ze verantwoordng hebben voor waar ze mee bezig zijn. Gaat er iets verkeerd, dan is de persoon zelf verantwoordelijk. Zoals ik jullie kommentaren begrijp, moeten we nu dus stoppen met verhuur van jet-ski’s, auto’s , hotelkamers, alles. Het is eigenlijk ook niet echt verantwoord om een restaurant te hebben en mensen te laten eten en drinken, want stel je voor…. iemand zuipt zich het lazerus en valt in coma, dat is dus altijd de schuld van de mensen die hier op het eiland hun brood verdienen. Kom nou, ga lekker terug naar ons kikkerlandje en kijk of alles daar zo gesmeerd loopt! Zijn we hier in ieder geval van een zooitje labbekakken af. o en… ik werk niet in de horeca en heb totaal geen winst aan wat dan ook hierboven genoemd.

 11. @jaymie, als ik zo de reacties nog eens doorlees moet de “huurder” een vaarbewijs hebben. Als de verhuurder deze eis aan zijn laars lapt kan hij natuurlijk naar eventuele schadevergoeding fluiten en komt nog goed weg als de tegenpartij geen schadevergoeding van hem gaat eisen.

 12. @ Silvia. Voor het besturen van een jetski dien je in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

  Wedden, dat ze geen vaarbewijs hebben.

 13. @Anonymous . de eigenaar is meteen na het ongeluk met 2 vrienden van het slachtover naar het ziekenhuis gegaan om tekijken of de jongen oke was dat is gelukkig allemaal goed gekomen . en om ff iets duidenlijk te maken in het stuk staat dat strand gasten de man te hulp zijn geschoten dat is klinklaren onzin dat is ook weer een oordeel die veel tesnel is gegeven alle hulp die is gegeven komt van uit het bedrijf en strand gasten hebben alleen op gedragen wat de medenwerkers van het bedrijf hebben gezegt omdat niet ze niet alles alleen kunnen doen!!!!!

 14. Voor het besturen van een jetski dien je in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Dit betekent dat je inzicht hebt hoe je te gedragen op het water. Als de overheid de bedrijven die deze dingen verhuren niet beboet dan zal er weinig veranderen.
  Een korte uitleg en gaan met die banaan zal geen bijdrage leveren aan veiligheid op het water voor je zelf en voor anderen.
  Tegenover overmoed zal ook een vaarbewijs niets helpen. Als bedrijf heb je dan wel voldaan aan je verplichtingen en kan je de gebruiker aansprakelijk stellen voor alle schade en letsel die hieruit voortvloeien.

 15. @Kelly, kan het zijn dat die eigenaar even in het ziekenhuis is gaan informeren of zijn client wel verzekerd is voor de door hem aangerichte schade ?

 16. Hoe dan ook, instructie of niet, die vent is met een rotgang de rotsen opgerost. De rest doet er niet meer toe. wegwezen met die stinkende herriemakende vervuilende dingen, dat is mijn boodschap.

 17. Die jetski’s kunnen de mééste mensen (standgasten, zwemmers, surfers, etc.) missen als kiespijn : enkel lawaai, stank en gevaar voor hun omgeving. Huur een kano, dan doe je ook nog iets aan je conditie.

 18. (Voor) Oordelen, veroordelen en in vakjes stoppen.
  @Misty: Waarom is een jetski een kl@#%$te ding omdat de bestuurder ervan zo nodig met een kindje gaat varen? Is het je hier nooit opgevallen hoeveel auto’s hier rondrijden met kleine kinderen los op de achterbank? Volgens jouw redenatie moet een auto dan ook een kl@#%$te ding zijn als de bestuurder/ster een noodstop moet maken of een botsing krijgt. De verantwoording ligt bij de meerderjarige bestuurder, niet bij het voer- of vaartuig.
  @Greg: “Punt 2: Weet je niet hoe je zo’n sea-doo moet besturen… blijf dan weg van die dingen!!!!” Nee, ga eerst op open water oefenen en blijf uit de buurt van obstakels zoals rotsen. Alles is namelijk te leren.

 19. Kelly heeft gelijk.

 20. @ Kelly,

  Moeten wij nu begrijpen dat deze jetski volkomen uit zichzelf op de rotsen is gevaren ?

  Jetski’s, boten, auto’s en motoren zijn niet gevaarlijk…………het zijn de bestuurders die deze apparaten gevaarlijk maken.

 21. Als van de foto gebleken was dat het een makamba was zou dit forum te klein geweest zijn.

 22. Beste Henk en Greg,

  Ik wil graag jullie iets duidelijk maken:

  ten eerste de types die die jij op deze manier noemt, zijn hartstikke normale jongens, zijn nog nooit bij tattoo bob geweest, en mijn ouders zijn hartstikke blij met mijn vriend!

  Ten tweede is de eigenaar van het bedrijf naar het ziekenhuis geweest waar de slachtoffer naar toe is gebracht. En hebben de jongens met een bloedgang het slachtoffer opgehaald van het water. De jongens zijn hartstikke geschrokken hiervan.

  Ten derde, hebben de jongens die bij het slachtoffer horen, er mee in gestemd dat de jongens van het bedrijf duidelijke informatie en instructies hebben gegeven.

  Dus willen jullie alsjeblieft geen dingen zeggen, die jullie toch niet weten.

  Met vriendelijke groet.

 23. Mensen/ bedrijven die zulke SEA-DOO’s verhuren, hebben de verantwoordelijkheid om een gids mee te sturen als een persoon een seadoo bij hun heeft verhuurd. Ze vragen alleen maar of je al eens een seadoo heb bestuurd, geven je enkele tips en laten jou gewoon alleen de zee op gaan. En als er iets met jouw gebeurd, dan komen ze meteen kijken of de SEA-DOO, schade heeft opgelopen i.p.v. minimaal een beetje interesse te tonen voor degene die slachtoffer is geweest. Punt 2: Weet je niet hoe je zo’n sea-doo moet besturen… blijf dan weg van die dingen!!!!

 24. Wat zijn het toch kl@#%$te dingen. Twee weken geleden ook kindje van af gevallen met niet te overziene ellende als gevolgd………………………………