• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft 200.000 gulden aan Centrale van Vakbonden (SSK) en Algemene Centrale van Werknemers (CGTC) ter beschikking gesteld. Dat maakte premier Gerrit Schotte gisteren bekend tijdens de persconferentie van de ministerraad. Het geld is voor het trainingproject voor lokale vakbonden.

Het project heeft als doel om de nodige trainingen te verschaffen aan bestuursleden en staf van vakbondcentrales en om informatie te verschaffen aan leden en werknemers op Curaçao. De regering stelt 200.000 beschikbaar en de vakcentrales zullen zelf 60.000 gulden daarbij doen voor het benodigde bedrag van 260.000 gulden.

Kennis
Een deel van het fonds zal worden besteed om leden van SSK en CGTC te trainen en hun kennis te vergroten op het gebied van beleid, bestuur en juridische en economische aspecten, sociale infrastructuur en financiële zaken. Op het specifieke vakbondsgebied wordt de nadruk gelegd op trainen op arbeidswetten, administratie en inspectie, onderhandelen, leiderschap, samenwerking en empowerment.

Sessies
Andere aspecten waar aandacht aan zal worden besteed zijn beleid en organisatie, communicatie en technologie, motivatie en ontwikkeling, documentatie, coöperatie en andere vormen van samenwerking. Het onderdeel van informatie geven aan vakbondleden en andere werknemers van Curaçao zal worden geconcentreerd in radio- en televisieprogramma’s, informatiesessies en publicaties.

Voorwaarde
Via het platform van aan- en niet aangesloten vakbonden aan de centrales zullen de trainingen gevolgd kunnen worden. De regering heeft als voorwaarde voor de uitvoering van het project gesteld, dat het project moet plaatsvinden in consultatie met het Vakbondsplatform. Op die manier kan de regering garanderen dat alle vakbonden van Curaçao worden ingelijfd in het project.

10 reacties op “200.000 gulden voor training vakbonden”

 1. Triest, zeer triest!
  Je zou verwachten, dat mensen die beter zouden moeten weten, zaken van elkaar gescheiden kunnen houden en niet de eigen persoonlijke en politieke frustaties, afspiegelen tegen inspanningen van organisaties die duurzame ontwikkeling nastreven.

  Iedereen die vindt, dat mensen zomaar omgekocht kunnen worden, is zelf zeker omkoopbaar of al eens omgekocht geweest, anders zou die gedachte niet eens in je opkomen!

  Een uitzondering wil ik maken vwb de heer Maaskant, die een rationelewijze een postieve bijdrage heeft geleverd. Deze bijdrage zal worden meegenomen in het trajekt van de overheidsvakbonden.

  Roland Ignacio

 2. Ik heb dat van Nacho Ignacio niet verwacht. Alcides Cova is door de mand gevallen.Nu is het duidelijk waarom het probleem van de contractors en werknemers niet opgelost kan worden, en de werknemers van de contractorsa de dupe zijn geworden van alle onder handelingen De overheid en de PDVSA zijn maatjes met mekaar en de werknemers moeten er voor boeten,Werknemers van Scaltex is weer in staking en de vakbond kunnen ze niet meer helpen want de vakbond PWFC is goed bevriend met de directeur van PDVSA. Over een maand als de huidige directeur er niet meer is , zal er er vermoedelijk veel verandering in de situatie komen. De regering heeft Curacao de achtertuin gemaakt van Venezuela. Ik heb hoop de tijd zal het leren.

 3. 200.000 gulden en paar potjes uierzalf zeker.

 4. Toen de vakbond leiders het in hun hoofd haalden om Ministers te worden is het volk zonder bescherming gebleven! En 200.000 gulden is om de ontevreden burger NIET de straat op te laten gaan dat is duidellijk, maar gellukig weet ons volk beter en zal zeker gebruik maken van zijn recht om ordellijk te protesteren ZONDER tegenwerking van vakbond leiders!!

 5. Touched by the hand of Schotte, Honoris Ladronis Criminalis … Punk’d!!

  My condolences …..

 6. Bijt niet in de hand die je voedt!!!!!

  Omkoping, dat de vakbonden zich dit laten welgevallen…..direct opzeggen dat lidmaatschap. De vakbonden monddood en de leden dienen alleen nog om de kas te spekken zodat de bestuurders in exclusieve oorden hun vergaderingen kunnen houden.

 7. Smeergeld op termijn ???
  Stel die 200.000 gulden maar aan de diverse sportbonden op Curacao beschikbaar.!!.

 8. @ Ach ja ,wat denk jij van duidelijk worden omgekocht,TI heeft werk, in de winkel van Sinkel is alles tekoop.

 9. Een speciaal onderdeel van dat programma zou kunnen zijn: Hoe bescherm ik mezelf als ambtenaar tegen politieke willekeur? Wat doe ik als ik ontslagen wordt door een minister en de rechter dat ook onterecht vindt, maar ik toch niet mag gaan werken. Wat doe ik als ik weet dat een minister niet handelt in het landsbelang en ik mijn baan niet wil riskeren? Wat doe ik als ik _zoals Daal_ wordt weggezet? Wat doe ik als mijn taak wordt uitgehold door een nit-wit die door de minister persoonlijk is benoemd? Wat doe ik als ik moet werken op een school die door de Isla uitstoot wordt vergiftigd en de regering de milieu-eisen niet afdwingt? Dat wordt dus een nuttige cursus. Het pleit voor deze regering dat ze er geld voor geven. Nu maar hopen dat het snel effect heeft….

 10. INGELIJFD !!