• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – De vaste commissie voor Koninkrijksrelaties heeft vandaag de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) besproken. PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen vroeg vorige week een besloten vergadering aan, omdat hij het gevoel had dat minister Liesbeth Spies er in het openbaar niet over kon praten.

Terwijl meerdere Kamerleden tegen een besloten vergadering waren, vond deze vandaag toch plaats. Op de agenda van de commissie stond vandaag het punt ‘antwoord vragen Lucassen over het bericht dat gegevens van de veiligheidsdienst van Curaçao zijn verstrekt aan derden’ ingedeeld.

Informatie
Ineke van Gent van GroenLinks, Cynthia Ortega-Martijn (ChristenUnie) en PvdA’er Martijn van Dam voelen eigenlijk niets voor een besloten vergadering. “Bij een vertrouwelijk overleg krijg je informatie, maar daar kun je vervolgens niets mee.”

Opheldering
Lucassen en SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak stelden vorig week kritische vragen aan Spies, omdat zij zich zorgen over de VDC en de toegang tot hun databases voor andere instanties. Een netwerkmedewerker van de VDC maakte onlangs aan ombudsman Alba Martijn bekend dat hij onder druk werd gezet om met Colombiaanse functionarissen over zijn werk bij VDC te praten. Lucassen en Van Raak willen daarom opheldering over de zaak.

Isla
Volgende week staat de waarborgfunctie op de agenda van de commisie Koninkrijksrelaties. Hier gaat het ook om een besloten vergadering, alleen dit keer is er geen duidelijk agendapunt bekendgemaakt. Maar Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) zegt uit betrouwbare bron te weten dat onder meer de vervuiling van Raffinaderij Isla op de agenda zal staan.

1 reactie op “Besloten vergadering VDC”

  1. Tja, doorgeven van staatsgeheimen heet in de volksmond gewoon………..landverraad.