• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Transparancy International heeft vandaag bekend gemaakt dat er een integriteitsonderzoek komt op Curaçao. Bij dit onderzoek zullen de ministers niet individueel worden gescreend. Versgeperst.com vroeg aan voorbijgangers of zij dit onderzoek voldoende vinden.

 
“Nee, dit vind ik niet genoeg” zegt de 33-jarige Marya fel. “Ik vind dat er een screening moet komen naar álle ministers, er is al veel te veel corruptie op Curaçao. Dat premier Schotte dit ontkent is voor mij alleen maar meer bevestiging.”

Corrupt
Ook Ryan (40) is het hiermee eens. “Natuurlijk is het niet voldoende, Schotte is zo corrupt als maar kan. Het mag wel wat beter gaan met dit eiland! De ministers moeten daar eigenlijk voor zorgen, maar dat zie ik niet gebeuren. Belachelijk, dit hele gebeuren.” Gilmar (21) is kort maar krachtig: “Ze moeten gewoon het onderzoek doen én een individuele screening! Onze gemeenschap verdient de waarheid.”

Boosdoeners
De 35-jarige Nathalie heeft er ook haar mening over. “Het is niet genoeg, want zo kan je de boosdoeners niet pakken. Ze zijn gewoon bang om betrapt te worden. Als je niks te verbergen hebt moet je ook niet zo moeilijk dan. Dan moet je juist proberen om hun ongelijk te bewijzen. Maar ja, dat zie ik ze voorlopig nog niet doen. Dus blijven ze verdacht.”

Bang
Carolus (51) vindt ook dat er een screening moet komen,  maar vindt dat het de goede kant op gaat. “Natuurlijk moeten ze allemaal individueel gescreend worden. Er zijn vele corrupte politici in de regering. Maar het is goed dat er tenminste een onderzoek komt naar de instituten, daar moeten we al erg blij om zijn! Maar het is niet genoeg. Dit laat zien dat Schotte bang is voor de screening. Zolang er geen zekerheid is over de eerlijkheid van alle ministers is het nodig om individuele screenings te houden. Deze beslissing is alleen maar nadelig voor Schotte, want zo verliest hij toch veel vertrouwen van de bewoners op Curaçao.”

9 reacties op “‘Ze zijn bang om betrapt te worden’”

 1. Misschien moeten Schotte en Co ook een amnestiewet voor corrpute politici invoeren 😉

 2. Maar op deze manier hebben ze weer de tijd gekregen om door te gaan tot december.

  Je gaat nu de kreet “laten we het onderzoek afwachten” regelmatig horen !!

 3. De vorige premier zat inderdaad altijd aan een grote bureau met een pen in de hand (blanco slotverklaring) te tekenen. Op de achtergrond zag je de grote ”indrukwekkende” vlaggen…
  Gelukkig is die show-tijd voorbij. Het is nu werk aan de winkel met deze snelle jongens. CHAPEAU !

 4. @Jozef, ik zie het meer dat er eindelijk zaken gedaan worden in de regio.
  De vorige regeringen zaten voor spek en bonen hun salarissen te KRIJGEN, en chique doen.
  Maar deze doet tenminste wat en zo wil Nederland het ook hebben.

  De tijd van passief zitten aan een grote bureau en met grote vlaggen op de achtergrond is passé, passé.

 5. De ministers gaan te vaak naar Suriname, nog even en ook hier wordt een soort onschendbaarheid ingevoerd, een vrijbrief voor duistere zaken.

 6. Deze afleidings manoeuvre brengt het functioneren van ons ambtenaren apparaat in kaart en ja wij weten dat er hier en daar wat aan schort. Echter daar zijn wij aan gewend en is zo langzamerhand onderdeel van onze cultuur geworden. Neen Gerrit Schotte je bent “zum kotsen” (ja, ik probeer mij al aan de Duitse invasie aan te passen). Wij eisen onderzoek van jou, niet van de peopletjes onder jou.

 7. Ik denk dat Schotte c.s. zelfs bang zijn voor gevangenisstraf en dat zij daarom de boel zolang mogelijk proberen te treineren.
  Obstructie in optima forma.
  Van de zotte dat de gouverneur niet ingrijpt.

 8. Voor belangrijke zaken is geen geld, maar voor dit soort halve onderzoeken wel.

 9. Paisanonan dit is slechts een doekje voor het bloeden, wat ons dwarszit is de ongescreende regering, niet, herhaal niet de integriteit van de diverse afdelingen van ons ambtenarenapparaat. Gerrit denkt zeker dat wij kinderhanden hebben en zoals het gezegde gaat: een kinderhand is gauw gevuld. Nee en nogmaals nee, hier trappen wij niet in.
  Ik denk dat ik voor een vrij aardig aantal van os kan zeggen “barbertje moet hangen” hij heeft ons al genoeg geabusadeerd.