• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens een vergadering met het Departement van Belastingen van Brazilië aangedrongen om Curaçao van de ‘blacklist’ af te halen. Curaçao staat op de zwarte lijst door het systeem van belastingvoordeel voor internationale bedrijven.

Dit voordeel houdt in dat Curaçao een belangrijk belastingparadijs voor internationaal bedrijven is, die zich op papier op ons eiland vestigen om te profiteren van het gunstige belastingklimaat. Dit systeem is volgens Hakim inmiddels aangepast aan de internationale normen.

Link
In de vergadering gaf Hakim aan dat “de onterechte positie van Curaçao op de zwarte lijst van Brazilië, het zakendoen verstoort met Braziliaanse bedrijven.” Curaçao is volgens de minister ‘enorm’ aantrekkelijk voor Braziliaanse bedrijven, doordat ons land een link biedt tussen Latijns-Amerika, Europa en de Verenigde Staten.

Proces
Samen met de delegatie, die bestond uit Vanessa Tor, interim secretaris-generaal van MEO en Cristina de Freitas Brás, vertegenwoordiger van de private sector, heeft de minister ervoor gepleit om het proces te versnellen om van Brazilië een officiële indicatie van de status van Curaçao te krijgen. “Wij zijn erg positief dat Curaçao van de zwarte lijst afgehaald zal worden. Dit zal een nieuw tijdperk betekenen van zaken en handel met Brazilië”,aldus de minister.

8 reacties op “‘Curaçao moet van blacklist Brazilië af’”

 1. Kijk en dat is het probleem,er lopen teveel sukkels op Curacao met de naam @ Marco,helaas?maar niet lang meer,hoop ik!

 2. Ben je ook voor de Surinaamse amnestiewet Marco?
  Of zou je een amnestiewet willen op Curacao?
  Zou me niets verbazen als er een paar van onze ministers over nadenken.

 3. @Marco ben het helemaal met je eens, als belastingontduiker en nog wat van die ongein zet hij Curaçao goed op de kaart.

 4. @Marco, die man is alleen maar bezig met zichzelf goed op de kaart te zetten en wordt daarbij gesteund door naïevelingen zoals jij.

 5. Gaan we weer met de gezeik comments, geef nou gewoon ff toe dat ie man hard aan het werk is. Al dat constante gezeik en zielige opmerkingen, daar word curacao niet beter van. Steun die man die er alles aan doet om curacao als land goed op de kaart probeert te krijgen.

 6. Tja zolang ministers van Curacao miljoenenschulden hebben en geen belastingen betalen en de premier zelf een oplichter en fraudeur is dan blijf je overal op de black list staan!

 7. Geen idee welke blacklist dat is, van Brazilie zelf? Internationaal dacht ik dat Curacao niet meer op de blacklist staat. Als Brazilie Curacao wel op zo`n lijst zet, staat Hong Kong er dan ook op? En diverse staten binnen de USA? Wel is het voor Hakim nuttig om het OECD rapport over Curacao te lezen: Peer Review Report of Curaçao – Phase 1: Legal and Regulatory Framework. Daar staat aangegeven wat Curacao nog moet doen om de zaken op internationale standaard te krijgen. Denk dat ze dat in Brazilie ook wel gelezen hebben. Hoe staat het met die punten?
  http://www.oecd.org/document/61/0,3746,en_2649_34897_48568509_1_1_1_1,00.html

 8. Ze hebben weer de juiste man op pad gestuurd om over belastingen en paradijzen te praten. Ze houden wel van een lolletje daar in Brazilië.