• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De organisatie Invisible Children heeft gisteren ‘Kony 2012 Part II’ uitgebracht, een opvolger van de eerste film die aandacht vraag voor de wandaden van de Oegandese guerrillaleider Joseph Kony. De film bevat onder meer nieuw beeldmateriaal van de kindsoldaten van Kony’s Lord’s Resistance Army.

Daarnaast schijnt de film licht op de progressie van de campagne van Invisible Children, de internationale inspanningen om Joseph Kony te stoppen en de aankomende actie ‘Cover the Night’. In de nacht van 20 april hoopt de organisatie dat mensen hun stad of dorp beplakken met ‘Stop Kony’ posters. Op Curaçao is er ook een facebookpagina opgericht om de Kony-acties te ondersteunen.

Jason Russel
De maker van de eerste documentaire, Jason Russel, haalde vorige maand internationaal het nieuws nadat hij naakt en dronken over straat rende in Amerika. Volgens zijn vrouw had Russel een psychose, veroorzaakt door stress en uitputting, niet door alcohol of drugs. Russell zou moeite hebben gehad met zijn plotselinge wereldwijde bekendheid.

Strafhof
Kony wordt al jaren gezocht door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo vertrouwt erop dat Kony nog dit jaar wordt gearresteerd, mede dankzij de aandacht door de video.

1 reactie op “Kony 2012 Part II uitgebracht”

  1. Ze kunnen beter ook de film Bouterse gaan maken.. Nog een massamoordenaar die vrij rondloopt!