• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) wil het bereik van de Feria Tula uitbreiden door alle supermarkten en landbouwers de gelegenheid te geven om fruit en groenten goedkoper aan te bieden. “Een belangrijk aandachtspunt zal de kwaliteit van de producten zijn”, aldus Hakim.

Concurrentie onder winkeliers is volgens Hakim één van de basisvormen om tot een structurele prijsverlaging te komen van groente en fruit. Het ministerie van Economische Ontwikkeling werkt aan het beleid om een gezonde concurrentie te garanderen door de introductie van de zogenaamde mededingingsautoriteit, prijsbeleid en andere economische instrumenten die zorgen voor werkgelegenheid.

Samenleving
Hakim verwelkomt de activiteiten van zijn collega-minister Hensley Koeiman en anderen, om op basis van zijn initiatief de prijs van fruit en groenten te verlagen om de koopkracht van de minder bedeelden in onze samenleving te verbeteren. Hij benadrukt dat om deze stap compleet te maken alle handelaren en landbouwers die willen meedoen aan deze Feria Tula, daartoe in gelegenheid zouden moeten worden gesteld.

Blij
Hakim zegt erg blij te zijn dat de gemeenschap zo positief reageert op zijn initiatief. “Er is nog veel meer te doen en wij zullen blijven werken aan het verlagen van de kosten voor fruit, groenten, en andere producten” aldus de minister.

11 reacties op “Prijs groente en fruit overal omlaag”

 1. Na het fruit en de groente zou Hakim ook eens aan de optika`s kunnen denken. Het wordt tijd dat er op Curacao iemand een franchise start om de prijs van brillen omlaag te krijgen..Heeft iemand zich ooit afgevragd waarom die Optikas zo mooi zijn en er zoveel mensen werken..Jawel de marge.. (en natuurlijk ingeval Hakim..belastingen en premies wel inhouden maar niet afdrage.. en dat soort dingen). Hier staat wat een bril mag kosten.. http://www.brillen24.nl/

 2. En in al dit gekrakeel wordt Tula, behalve een vrijheidstrijder, nu ook nog groenteboer. Wonderlijk eiland, Curacao.

 3. De OB van 5 naar 6 procent helpen dan wordt het fruit idd goedkoper..

 4. Elke keer loopt het water mij uit de mond,bij deze foto,het blijft alleen bij water.ook deze paasen?

 5. Nee @miss,we heben er een nieuwe schatgraf”graver” bij groente word goudgeld,net zoals enger!gietje,pakken wat je pakken kan, ike ike de rest kan stikke ,doe je best en geloof mij ik doe de rest in mijn eigen zakken aardappelen,en mozes liet zijn broers met de gouden bekers weg gaan voor de zeven mageren jaren!

 6. Al sinds 10-10 roept Hakim dit en er is nog helemaal niets gebeurd.. Fruit is spotgoedkoop in de regio en zelfs goedkoper in Nederland..

 7. Goedkope mooie groente is niet alles.
  Het gaat om de kwaliteit ervan. Dus de maximale toegestane gehalte aan bestrijdingsmiddelen mag niet overschreden worden.

 8. Is er Imand! uit een ei gekropen,dan is het hij wel????????????.Godett Dos.

 9. weinig concreet. Leuk om te roepen dat koeiman een goed initiatief heeft, maar hoe gaat Hakim dat dan doen?

 10. Die gelegenheid om producten tegen een lagere prijs aan te bieden hebben de supermarkten al jaaaaren en blijkbaar lukt het niet. Tegen de Feria Tula kunnen ze nooit opboksen met de overhead, die ze hebben en ze mogen ook niet zonder OB en kassabon leveren.

 11. Deze hakim doet niets anders dan nu even meerijden op de rug van zijn medeminister, verder blijft hij maar de goedkope groente onder de aandacht brengen, en heeft daar nu ook de kwaliteit aan toegevoegd. Al meer dan een jaar horen we dit van deze man, maar van hem uit gebeurt er totaal niets. Loos geklets.