• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse minister van Jusititie, Ivo Opstelten, noemt het incident waarbij cocaïne in een KLM-toestel uit Curaçao en Bonaire zat verstopt, een ‘ernstig veiligheidsprobleem’. De marechaussee zoekt met man en macht naar lekken op Schiphol, meldt De Telegraaf.

De minister spreekt in zijn reactie aan de Tweede Kamer over de ‘vleugelcoke’, terwijl de douane van Curaçao meldde dat de drugs verstopt zat in een dubbele wand in een container. Volgens Opstelten heeft ‘de mol’ die de cocaïne in het KLM-toestel heeft verstopt, handlangers op Schiphol om de drugs er weer uit te halen.

Toezicht
De minister maakt zich zorgen maken over het feit dat mensen stiekem kunnen sleutelen aan vliegtuigen. “Alleen al het feit dat iemand op deze wijze toegang heeft, is een serieuze kwestie.” De Inspectie Leefomgeving & Transport moet volgens Opstelten toezicht houden op de grondafhandeling en naleving van de eisen aan luchthavenpersoneel.

5 reacties op “Onderzoek naar ‘vleugelcoke’”

  1. Legaliseer coke en de coke-handel. Probleem opgelost, ja?

  2. @Ben, Als de antis gewoon ophouden met drugsmokkelen is het probleem ook direct opgelost!

  3. Nee Ivo, handlangers op Schiphol, je meent het?

  4. Als al die bolletjesslikkers en andere smokkelmethodes nu eens stoppen, valt er ook niets te snuiven behalve dan de zelf geteelde nederwiet.

  5. Als al die Nederlanders nou eens stoppen met het snuiven van coke, dan is het smokkelprobleem ook direct opgelost.