CURAÇAO – Ambtenaren van de gemeente Breda zijn deze week afgereisd naar Sint Eustatius om uit te leggen hoe in Breda aan duurzaamheid wordt gewerkt. Dit meldt BN DeStem. De delegatie heeft deelgenomen aan de tweedaagse Statia Sustainable Conference and Exhibition die dinsdag van start ging in Oranjestad.

Het doel van de gemeente Breda was om uit te leggen hoe afvalwater, vuilnis energie en drinkwater kunnen worden verwerkt zonder al te veel schade aan het milieu te verrichten. De gemeente is verschillende keren uitgeroepen tot duurzaamste stad van Nederland.

4 reacties op “Breda legt op St. Eustatius uit hoe duurzaamheid werkt”

  1. Duurzaamheid is toch gewoon alles uit de raam van je auto gooien? Zo doen wij dat hier op dushi korsou.

  2. Van de 5 dagen dat ze daar officieel verwacht worden gaan beide heren gedurende de 2 dagen van de conferentie een workshop van 1 uur en 25 minuten houden. Had het idee dat de bevolking van st Eustatius aanwezig zal zijn. ben beniewud naar de presentatie. Voor een helicopter- of bout dive tour tekende ik ook voor een reisje St Eustatius

  3. @Opmerker: Inderdaad, lekker snoepreisje. Je andere opmerking slaat echter kant noch wal, het is in ieder geval binnen Nederland normaal dat overheden kennis met elkaar uitwisselen.

  4. T’ja, het is weer slecht weer in Nederland en dan zo’n reisje naar de tropen gaat er wel in.
    Vraag me af of deze ambtenaren wel weten hoe Statia er uit ziet. De Nederlandse bemoeizucht komt weer van verre. Of denken ze dat men daar dom is!