• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curacao nieuws tweede kamerCURAÇAO – De vaste Tweede Kamercommissie Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken (NAAZ) kwam dinsdag 2 maart bij elkaar om een beslissing te nemen over de staatkundige hervormingen. De NAAZ kwam er dinsdag niet uit, nu moet de Tweede Kamer hier volgende week een beslissing over nemen.

Het CDA staat nog steeds achter het proces van de staatkundige hervormingen. Minister-president Jan Peter Balkenende vindt het belangrijk om door te gaan met zaken waar een goede start mee gemaakt is. Daarbij is het kabinet al jaren bezig met de hervormingen, dus vindt hij dat het nu ook goed afgehandeld moet worden.

Flink doorwerken
Ook de PVDA vindt het belangrijk om de hervormingen van de Antillen voort te zetten en wil niet dat de Antillen lijden onder de val van het Nederlandse kabinet. De andere regeringspartijen hebben voornamelijk een andere mening, dus de Tweede Kamer moet tijdens de vergadering volgende week nog hard werken om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Donderdag 4 maart zal de Tweede Kamer ook flink moeten aanpakken tijdens de behandeling van de BES-wetgeving (Bonaire, St. Eustatius en Saba) die ondanks het uitstellen van de beslissing over de staatkundige hervormingen gewoon doorgaat.  

Niet naar Curaçao 
Verder is tijdens de bijeenkomst van dinsdag besloten dat er geen delegatie van Nederlandse politici naar de Antillen afreist. PvdA en CDA zagen het wel zitten om naar Curaçao te komen, maar door diverse verwerpingen van andere partijen is dit afgewezen. Ernst Hirsch Ballin is maandag 1 maart wel op bezoek geweest bij premier Emily de Jongh-Elhage. Tijdens zijn bezoek is er gesproken over de mogelijke gevolgen van de val van het kabinet. Volgens de premier is het doel om verder te gaan met het proces zoals het nu is ingeslagen, dus gaat alles vooralsnog gewoon door.

www.versgeperst.com