• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een paar honderd mensen kwamen gisteravond af op de openbare vergadering die Frente Sivil, organisatie van pressiegroepen, had georganiseerd. Versgeperst.com sprak met verschillende mensen uit het publiek om te vragen waarom zij op het Wilhelminaplein stonden.

Afgelopen maandag leverde Frente Sivil het dossier bij de Staten in, waaruit zou moeten blijken dat verschillende ministers van kabinet Schotte niet-ministeriabel zijn.

Respect
Een van de aanwezigen is Mike. “Ik ben hier om te luisteren wat Frente Sivil vanavond te zeggen heeft. We hebben nu een situatie op het eiland die we nooit eerder hebben gekend. Laten we terug gaan naar een situatie waar de regering respect heeft voor het volk. We hebben een goeie regering nodig, want die hebben we nu beslist niet. De regering zei dat ze dichtbij het volk wilde zijn, maar ze zijn zó ver weg. Er gaat zoveel fout en we kunnen op deze wijze niet groeien tot een welvarend volk. Wat moet er nog meer komen voordat het volk beseft dat het niet goed gaat. Er zijn al zoveel emmers vol, dus er moet wat gebeuren!”

Vuist maken
Ook Hubert stond gisteravond op het Wilhelminaplein om steun te betuigen aan Frente Sivil. “Ik kom mijn medewerking verlenen aan de organisatie om een vuist te maken tegen de situatie die nu op het eiland Curaçao heerst. Op dit moment hebben we een regering bestaande uit ministers die niet door de screening zijn gegaan. Dat is een probleem omdat mensen misschien niet betrouwbaar zijn in hun beleid. Waar ik me zorgen om maak is dat deze regering alleen maar bezig is om zichzelf te verrijken.”

Troep op Curaçao
Julio vertelt dat de politiek op Curaçao hem raakt: “Ik ben hier omdat ik heel boos ben om wat er zich hier op Curaçao afspeelt. Ik ben na vele jaren Europa terug gekomen naar Curaçao en zie dat het hier nu een troep is! Ze hakken hier mensen het hoofd af van iedereen die ze niet kunnen gebruiken, zonder echte motivatie. Zo hoort de regering niet om te gaan met zijn bevolking. Wat mij het meeste heeft geraakt is dat premier Schotte iedereen heeft opgelicht, hoe hij minister is geworden en alles naar zijn hand zet door de screening aan de kant te zetten.”

 

Roddels
Julio: “Het zijn geen roddels die in de krant staan. Ik ken persoonlijk mensen die door Schotte  voor duizenden guldens zijn opgelicht.” Maar waarom wordt Julio nu pas boos en niet al op 10-10-10 op het moment dat de nieuwe regering zichzelf presenteerde? Julio: “Het waren eerst maar een paar mensen die ontevreden waren, maar het worden er nu steeds meer. Er is nu steeds meer steun vanuit het volk en nu kunnen we echt samen een gebaar maken.”  Ook Hubert heeft de berichten uit de media meegekregen. “Er gaan verhalen de ronde dat onze premier een waslijst aan rechtszaken op zijn naam heeft staan die niet door de beugel kunnen. Er moet een onderzoek komen dat duidelijkheid geeft over wat daar waar van is.

Frente Sivil
Als het aan Frente Sivil ligt komt er een protestoptocht om duidelijk te maken dat er politieke veranderingen nodig zijn. Julio vindt dat Frente Sivil als organisatie goed bezig is. “Maar ik verwacht wel dat ze zichzelf beter gaan organiseren en hun communicatie transparanter maken.” Hubert kan zich daar in vinden. “Frente Sivil heeft een paar goede stappen gezet, maar er moeten nu ook concrete acties komen. Het volk bij elkaar roepen voor openbare vergaderingen om te zeggen wat er niet goed, is belangrijk, maar het volk wil nu ook echte actie zien!”

8 reacties op “‘Er zijn nu al zoveel emmers vol!’”

 1. Uit eerdere uitlating ; Wat zoekt Frente Sivil dan bij het Parlement? Moest Frente Sivil met het dossier dan niet bij de gerechterlijke macht zijn? .. DIT IS SLAP GELUL ! Vriendjes politiek naar eigen belangen in mindere en meerdere maten is er altijd geweest op Curaçao. Hopelijk geen Suriname politiek ( april jl. 2012 ) waarbij politieke boeven vrij worden gehouden naar hun verleden. Ook hoop ik op geen 30 mei 1969.

 2. 4 reacties op “‘Vergadering had twee gezichten’”

  Willems R, op 05-04-2012 om 18:18 schreef: Je reactie wacht op goedkeuring van onze redactie

  Frente Sivil in coma!
  Oordeel van de rechterlijke macht en niet van Frente Sivil. Dit zegt Derek Durgaram.
  Wat zoekt Frente Sivil dan bij het Parlement? Moest Frente Sivil met het dossier dan niet bij de gerechterlijke macht zijn?
  Een rechterlijke macht, die nota bene zelf de vonissen had uitgesproken, die Frente Sivil als vuile “was” op straat rondstrooide, om nu via het Parlement terug te keren naar dezelfde Gerechterlijke macht om Ministers te screenen! Als Frente Sivil zelf ‘de botte bijl’ niet wil herkennen is omdat men nog steeds de illusie koestert de inzet en belangen nog te kunnen redden!
  Frente Sivil was reeds bij de geboorte ziek, stierf een stille dood, waarvan nu het lijk verwarmd wordt, omdat er geen terugweg is!
  Wat Frente Sivil met zijn actie precies had willen bereiken, is het omgekeerde geworden: Wie komt er nu als de sterkste man uit de bus en wie de vuilik?
  Wie achterbaks en smerig om een koe pleit, betaalt er 5 erbij!

 3. @ rita. ja maar david dick en leeflang zijn net zo corrupt

  Weer een Wielsachtig ballonnetje zonder bewijzen en ik vraag er ook niet naar, want je hebt ze niet net als hersens.

 4. Het bord “wanted for screening” had moeten zijn: “wanted for fraud and corruption!”

 5. @Rita
  Pinokkio en Calimero zijn ook “fout” !!
  Onnozele struisvogel open je ogen en GET a REAL LIFE !!

 6. Initiatief om bijeen te komen is positief MAAR de approach voor aanpak van de “regeringscriminelen” mag best radicaler.
  De schuldigen zitten op een terrasje van afstand met een “drink” onze bijenkomst meewarig te aanschouwen. Deze crimineeltjes slapen geen uurtje minder van deze sote aanpak.
  Frente Sivil de opstart is goed MAAR nu moet er echt gas worden gegeven:
  * zet Staten flink onder druk om actie te ondernemen
  * organiseer acties die de schuldigen aan den lijve voelen (posters verspreiden / blokkades bij de plekken waar deze figuren vertoeven )
  * organiseer blokkade van ingang ministerraad – statenzalen
  * PAK die gasten aan / eis inzicht in bv budgetten voor reiskosten 2012 en wat er werkelijk besteed wordt!
  Weg van SOFTE aanpak is al gepasseerd (strijdbaarheid zal wegebben als er geen progressie in verharding aanpak zit !!)
  Fuerza en wijsheid jullie zijn op de goede weg maar laat wat meer POWER zien want er staat een grote groep achter jullie voor SUPPORT !

 7. ja maar david dick en leeflang zijn net zo corrupt

 8. Julio: “Het zijn geen roddels die in de krant staan. Ik ken persoonlijk mensen die door Schotte voor duizenden guldens zijn opgelicht.”

  Er zullen nog veel meer oplichtingen door Schotte zijn gepleegd, die de rechtbank niet gehaald hebben. Eigenlijk was hij dus een drop-out.