• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PvdA-Kamerlid John Leerdam stapt uit de Tweede Kamer. Hij vindt dat zijn geloofwaardigheid is geschaad na zijn uitlatingen in een interview met het 3FM radioprogramma Giel waarin hij reageerde op de verzonnen vervroegde vrijlating van een niet-bestaande terreurverdachte.

De Curaçaose Leerdam (50) reageerde in de radioshow van Beelen heel serieus op een compleet verzonnen zaak rond de niet-bestaande straatterrorist Jael Jablabla. De politicus beweerde zelfs meer te weten en de zaak besproken te hebben met vice-fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Uitspraken
“De gevolgen van deze uitspraken maken dat ik niet meer kan functioneren als Kamerlid”, aldus Leerdam in een vandaag verstuurde verklaring. Hij geeft aan dat hij zich in het interview heeft ‘laten verleiden tot uitspraken die niet alleen mijn geloofwaardigheid hebben geschaad, maar daarmee ook die van de Kamer als geheel en van mijn partij.’

Verstandig
PvdA-leider Diederik Samsom noemde het besluit van Leerdam in een eerste reactie ‘moeilijk, moedig en verstandig’. “Het is duidelijk dat je na die uitzending als Kamerlid niet meer geloofwaardig kunt functioneren”, aldus Samsom.Leerdam verving Kamerlid Sharon Dijksma, die met zwangerschapsverlof is. Hij zat van 2003 tot 2010 ook voor de PvdA in de Tweede Kamer.

35 reacties op “John Leerdam verlaat Tweede Kamer”

 1. @nog steeds een Nederlands Paspoort,

  Als jij het niet verstaat dan ben jij dom. Je had het ook kunnen leren.
  Papiamentu is een oude natuurlijke taal en zal altijd blijven bestaan, punt.
  Velen hebben in het verleden geprobeerd om deze taal kapot te maken omdat ze het niet kunnen verstaan, maar deze mensen zijn er niet meer, maar Papiamentu wel !
  Papiamentu heeft ze overleeft en zal iedereen overleven !

  Trouwens, wie zegt dat er geen vreemde talen meer gegeven worden op school? Je ziet spoken met die paspoort van jou. 🙁

 2. @ Kokodek : In hun ogen zijn Curaçaoënaars ”dom” doordat Curaçaoënaars meer waarde hechten aan eigen taal en cultuur en het vertikken om, op straat, thuis en in bed, Nederlands met elkaar te spreken.
  Wat dom is, een eiland wat een toekomst wil in toerisme, kinderen een taal laten leren, die niemand verstaat. En dan doen alsof zij de besten van de wereld zijn. Hoeft gen Nederlands te zijn hoor, maar Engels en Spaans is op het continent van Curacao wel verstandig. In Jamaica, kan ik als Nederlander gewoon met schoolkinderen praten.
  Wie is er hier dom ?

 3. gelukikg hebben wij ook een opleiding voor militairen, en voor wat betreft J L ach die krijgt straks ergens een baantje goed betaald. Onze mIlitairen van de Cur -Mil geven straks geen baantjes weg,die ruimen gewoon de boel op. En dertig jaar daarna passen ze gewoon de wet aan.
  dat er iets gaat gebeuren staat vast, je kan als regering wel de zogenaamde veiligheid kopen van het VKC, maar gaan onze jongens ook schieten op ons volk.
  Ik denk eerder dat de Cur_Mil en het VKC samen zullen optreden een een nood toestand voor 5 jaar zullen afkondigen. Laten we eerlijk zijn een paar vaste controle posten in de stad en op verschillende wegen zal nog niet zo slecht zijn. Boefjes en fraudeurs opsluiten op klein curacao is misschien een gedachte die ook wel goedkeuring zullen vinden bij het gros van de bevolking.

 4. En zo als altijd als de reacties elkaar opvolgen wijken we massaal van het onderwerp af.
  Erg moeilijk volgens mij voor sommigen.
  Over meneer Leerdam, hoe zo erin geluisd. Als hij een beetje hersenen heeft gehad, dan had hij politiek correcte antwoorden moeten geven en niet de popie jopie gaan lopen uithangen.
  Iets als, “Goh, U vertelt mij wel iets nieuws. Ik zal dat bij de fractievoorzitter neerleggen, misschien dat hij hier iets meer van weet. Ik eigenlijk niet. Dag”Niet meer dan dat. Maar nee hoor, hij dacht dat hij op het toneel stond waar hij gevraagd werd een verhaal te breien aan de vragen die hij voorgelegd krijgt. Dombo… For ever uit de pluche nu. Hij toont wel karakter.

 5. @ WGDENT. Als je verhaal waar zou zijn zou John exact jouw excuus gebruikt hebben en dat heeft hij niet gedaan. Hij heeft bekend gelogen te hebben met het bekende gevolg. Wat mij betreft was het met een eerlijke inborst eerder moeilijk om er wel in te trappen dan niet.

 6. @WaarGaatDitEilandNaarToe, ik moet je eerlijk toegeven dat ik bijna niets van J.L zijn politieke loopbaan weet. Ik weet wel dat hij een bepaald “image” of liever gezegd “branding” heeft opgezet waardoor hij herkenbaar is en gekozen is. (Net wat Geert doet met zijn blonde haren een zinloze oneliners). Het “brand” John Leerdam was succesvol en je hebt gelijk dat dit respect verdiend. Blijkbaar was het ook voor de “brand” John Leerdam belangrijk dat hij alles zou moeten weten, wat natuurlijk onhoudbaar is.

  Ik irriteerde me meestal aan hem, vandaar mijn reactie.

  Anyway, ik ben wel van mening dat je niet moet gaan doen alsof je iets weet en daar gewoon zero over af weet. Dat maakt je in bestuurslagen slechts een “monkey wrench”.
  Kijk naar Constancia, ik ken veel mensen die met haar gedeald hebben die zeggen, “die vrouw kan ongelovelijk goed doen alsof ze iets begrijpt”, maar ondertussen weet ze echt *niet* waar ze mee bezig is..

  Zoals Lionfish vangen met een vislijn en een haak… Niet snel genoeg zorgen voor een hyperbare kamer *EN* kennis hiervoor van het eiland halen…
  Mensen die doen alsof ze iets weten, maar het niet weten zijn gevaarlijk. Curacao zit helaas vol met sabelotodos.

 7. @cur eye
  Ik ben het eens met de strekking van je woorden. Maar ik kan iemand die het tot de tweede kamer van Nederland schopt geen sukkel noemen. Men is doel gericht op hem afgegaan om hem onderuit te halen. Je kunt op deze manier elke politicus onderuit halen. Dit komt omdat de portefeuilles zo groot zijn met zoveel onderwerpen dat een politicus per definitie huiverig is om een vraag te beantwoorden met “dat weet ik niet”. Je kunt dan namelijk blijven zeggen “dat weet ik niet”, omdat de portefeuilles te veel omvattend zijn.
  John is gewoon een apart figuur. Op Stuyvesant was hij ook altijd een van de vaandeldragers als er iets georganiseerd moest worden. Ik weet nog steeds niet of hij gay of straight is. Zo apart is hij gewoon. Maar hij is altijd enthousiast en er gebeurt altijd wel wat waar John is. Ik hoop dat Giel Biele of debielen of hoe hij ook heet trots is op zich zelf.

 8. Paps en Kokodek, snappen jullie niet dat die mentaliteit ons als land geen stap vooruit brengt?
  Dat is geen Curacaoenaar en die is geen Curacaoenaar, bo no por lage h***? Wie ben *JIJ* om uit te maken wie een Curacaoenaar is? Dat maakt iedereen uit voor zichzelf. Blijkens jouw reactie hoef je niet op Curacao te zijn geboren hiervoor.
  Heb je jezelf nooit afgevraagd of je het niet zelf bent die zichzelf minderwaardig beschouwd, dan dat iemand zich superieur aan jouw voordoet?

  Get your facts straight and your head out of your ***. De enige echte Curacaoenaars zijn de Cayquetios. Pas daarna kwamen in volgorde, blanke Europeanen, Afrikanen en vervolgens Shell werkers van Indiers tot Chinezen.
  Iedereen die zich hier vestigd en het eiland een warm hart toedraagt is in mijn ogen een Curacaoenaar.

  Als jij een zogenaamd “S-type” een minderwaardige persoon in jouw ogen is, omdat hij “Nederlands wenst te praten” en jouw wereldse visie niet accepteerd.. than that’s your problem. De wereld zit niet te wachten op jou gefrustreerde persoon, maar die “bounty” kan overal ter wereld een baan krijgen. Daar zal hij vertellen over waar hij vandaan komt en uitleggen wat zijn cultuur is, waar hij trots op is. Dit terwijl jouw versie van Curacaoenaar bou’i palu zit te klagen “mi ta warda trabou”, want anything proactive makes you a bounty.

  John Leerdam is overigens gewoon een sukkel, ongeacht ras of kleur of afkomst.

 9. @Paps, op Curaçao durven ze wel een grote bek op te zetten tegen onze bestuurders maar in eigen S-land, zijn ze als de dood voor Bouterse, daarom hebben ze voor Curaçao gekozen, anders waren ze allang geremigreerd. Lekker ”stoer”.

 10. @paps en jeroen en kokodek,

  Wie zijn hier de racisten?
  uit jullie commentaar proef ik een hele hoop frustratie.
  ik wordt er eng van…
  als dit het niveau is van de gemiddelde YDK, dan is dit eiland gedoemd.
  gelukkig weet ik beter en zijn het maar een paar gefrustreerde mensen, die dit soort domme reacties geven.

 11. @Pap, ze voelen zich meer doordat ze thuis en in bed Nederlands met elkaar spreken. Kun je je dat voorstellen?
  In hun ogen zijn Curaçaoënaars ”dom” doordat Curaçaoënaars meer waarde hechten aan eigen taal en cultuur en het vertikken om, op straat, thuis en in bed, Nederlands met elkaar te spreken. S- typetjes adoreren het Nederlands alsof het hun afgod is, en pronken ermee. Genant 😉

 12. @Jeroen, inderdaad, in Curacao krioelt het de van de S-typetjes. Wat ze in curacao komen doen snap ik niet. Ze denken idd dat ze makambas zijn, al zijn ze nog zo zwart als de pest.
  Maar het ergste vind ik de brutaliteit die ze hier op ons eiland vertonen, om onze politici en regering , hoe slecht onze regering dan ook fuctioneert, aan te vallen. Stel je eens voor hoe hun landgenoten zouden reageren als wij als aasvliegen naar hun land zouden verkassen. Hoe zouden zij reageren als wij, notabene verblijvend in hun land, hun regering en mandatarios zouden attakeren. dat zouden ze in hun land niet van ons pikken. Maar gelukkig lopen Curacaoenaars niet overal in de regio te bietsen. Het verbaast me hoogelijk dat deze S-typetjes zich vrij voelen om zich zo op ons eiland op zulks wijze te gedragen en overal menen hun bemoeizuchtige reacties over onze mandatarios neer te kakken. Dat komt ervan als we typetjes als Omayra Leeflang minster maken. Dus deze S-typetjes denken dan, zoals ze altijd al dachten en nog steeds de valse perceptie beleven dat ze beter zijn dan ons. als je begrijpt wat ik bedoel, maar daar twijfel ik niet aan. Als jij je beter dan de Curacaoenaar voelt, waarom blijf je dan niet gewoon in jouw eigen tropish land wonen? De Curacaouse mandatarios, hoe slecht dan ook, al zou ik niet van ze houden, zijn wel ONZE mandatarios!
  Wij Curacaouenaars rekenen wel zelf af met onze mandatarios, daar hebben we geen pedante S-typetjes voor nodig! zo den ik erover.

 13. Hoogmoed komt voor de val. Het is over en uit voor deze hielen likkende leeghoofd.
  Weer met beide benen op de grond, he payaso.

  Hulanda stima nos…grinnikt

 14. @ Henk. Enige positieve is dat hij vrijwillig is opgestapt.

  Zet dat “vrijwillig” maar tussen vette aanhalingstekens.

 15. @ Kunukero. “Zorro” is ook pseudoniem van Omayra…

  Je lijkt Wiels wel. Probeer zelfs maar een begin van een bewijs daarvoor te leveren en ik garandeer je, dat je dat niet kan vinden. Wat zetten we er op en wees ruimhartig dus geen kinderspel.

 16. Geweldig dat zo’n heikneuter als Leerdam zichzelf zo belachelijk kan maken, briljant van Giel Beelen!

 17. Nederland heeft Bouterse opgeleid en van wapen voorzien bij de coup op Suriname en om vervolgens Suriname aan Nederland over tedragen. Nu is hij de grootste crimineel omdat hij dat niet deed hihihihi. John (motie van Leerdam) heeft Curaçao voor onbepaaldetijd finacieel onder curatele laten stellen en gelijk was hij afgetreden en hebben ze hem met een bannan gepakt hihihihi.

 18. @Beer, so wath!
  Waar staat dat Carlos M. niet op deze site mag posten?

  “Zorro” is ook pseudoniem van Omayra…

 19. Een tijdje geleden ging zelfs het gerucht dat hij premier van Curaçao wilde worden, voor de PAR.

 20. @Paps, perfect verwoord.
  Op Curaçao krioelt het ook van deze S-typetjes met dezelfde ideeën als deze meneer. Ze zullen nooit door de makamba geaccepteerd worden, wat ze ook doen om erbij te mogen behoren. Hoop dat dit een goede les zal zijn voor de smilare typetjes op Curaçao.
  Haha

 21. @ Paps

  Waarom toch altijd dat verantwoordelijkheid mijdend gedrag ?????

  Nu weet je het weer zo te draaien dat het lijkt alsof Leerdam een poets is gebakken.

  De enige die verantwoordelijk is ………….is Leerdam zelf. Waarom moet hij doen alsof hij overal verstand van heeft ?
  Waarom begint hij onzin te verzinnen ? (we hebben er over gesproken etc)
  Waarom niet gewoon zeggen dat je van niets weet en dat je het zult onderzoeken en dan met een reactie zult komen ?

  Deze ‘journalist’ heeft Leerdam een spiegel voorgehouden en het resultaat is duidelijk. Leerdam heeft niets te zoeken in de kamer, dat wisten velen al heel lang, maar nu snapt hij het zelf ook.

  Hou dus aub op met het afschuiven van de schuld.

 22. Na een grondige analyse is gebleken dat Rita het pseudoniem van Carlos Monk is.
  Ik zag haar/hem laatst bij mij in de wijk met een lichtmast lopen……

 23. @dasilva, het is niet jammer voor het imago van de Yu di Korsóu. De super narcistische aansteller John Djablebla heeft zich namelijk nooit Yu di Korsóu gevoeld en wij hebben hem altijd als identiteitsloos mens gezien en ervaren. Zijn Papa was Surinamer, zijn mom van St.Kitts. Geboren worden op Curacao betekent niet per definitie dat je ook Curacaoenaar bent. Het is jammer voor de imago van de Surinamers in NL die hem de 2ekamer inloodsden, zo voelen de Surinamers in NL het ook. Dit is de waarheid. Hij heeft een aantal jaren geleden in Nederland zelfs beweerd dat wij Yu di Korsóu hem niet mogen omdat hij veel te goed nederlands spreekt. Een gotspe natuurlijk. Niemand haat John blabla, maar hier vinden we hem een bounty paljaso. Een onvervalste Uncle Tom. Dat is nu gebleken ook nog. Nu hebben zijn eigen hollandse vriendjes mr. Bounty djehblabla Leerdam een dodelijke poets gebakken. Komt ervan wanneer je denkt dat je een zwarte makamba bent! Ik geloof echt dat het hem met opzet aangedaan is

 24. Hier hebben we geen journalisten nodig om te laten zien dat politici te manipuleren zijn en eigenlijk geen eigen mening/kennis hebben, hier zien we dat gewoon op tv, elke dag weer, maar hier blijven ze gewoon. DieLeerdam vertoon dan toch wel meer karakter uiteindelijk.

 25. Meteen al heb ik gezegd, dat hij de PvdA en haar leden en de politiek en Antilliaanse burgers geen groter plezier had kunnen doen door “toneelspeler” te blijven. Er was een enorme blunder voor nodig om hem dat te doen inzien.

 26. @ da silva. Dat was aanvankelijk ook zijn plan.

 27. @ rita. Waarom zet je jezelf steeds weer als dom en belachelijk in de etalage?

 28. Hier kan de politiek van Curacao voorbeeld aan nemen. functioneer je niet of maak je fouten of ben je crimineel.. opstappen!!

 29. @rita, inderdaad want de huidige ministers maakt niet uit wat voor criminele dingen ze doen blijven gewoon zitten waar ze zitten.. en mensen zoals jij accepteren dat zomaar..
  Leg eens uit Rita.. wat moeten ze meer doen voordat jij wilt dat ze opstappen?

 30. Positivo, nog niet. Hij moet wachten totdat de PAR weer aan de macht komt.

  Weet jij dat dan niet.

 31. Kinderachtig van Leerdam. Geef gewoon toe dat je er in gestonken bent en lach het weg. Vervolgens gewoon hard(er) werken om te laten zien dat je wel een goede volksvertegenwoordiger bent. Jammer weer voor het imago van de yu’I Korsou.

 32. Politici op Curacao zouden zeker niet aftreden, die blijven altijd zitten, wat ze ook gedaan hebben of doen. Hier zouden ze massaal de pers aan gaan vallen.. Maar laten we eerlijk zijn, net doen alsof je iets weet van een niet bestaande zaak..als de pers dat soort figuren niet zou ontmaskeren, wie doet het dan wel?

 33. En nu het wachtgeld opstrijken!

 34. En dit noemt men dan humor. Iemand anders zijn leven stuk maken voor een lolletje.

 35. Ze hebben op Curacao nog wel een plekje voor hem.
  Zijn integriteit sluit naadloos aan bij die van de op Curacao heersende macht.