• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Kustwacht Caribisch Gebied heeft vandaag 91 kilo verdovende middelen onderschept op een vissersboot nabij Klein Curaçao. Het is de tweede onderschepping in korte tijd van de Kustwacht. Gisteren werd 500 kilo drugs onderschept en eind maart werd 168 kilo cocaïne in beslag genomen.

De contrabande werden in de nacht van gisteren op vandaag door de Kustwachtcutter Jaguar, in samenwerking met het maritiem patrouillevliegtuig Dash 8, onderschept na controle van een vissersboot. Het vaartuig was op dat moment binnen de territoriale wateren van Curaçao.

Drugs
De drie opvarenden zijn aangehouden. Het vaartuig en de drugs zijn in beslag genomen en opgebracht naar de Kustwachtsteiger bij Marinebasis Parera. Daar aangekomen zijn de drugs en de verdachten overgedragen aan de Divisie Georganiseerde Criminaliteit van het Korps Politie Curaçao en de Douane Recherche met wie de Kustwacht in gezamenlijkheid het onderzoek verder zal voortzetten.

Foto’s: Kustwacht

2 reacties op “Kustwacht onderschept 91 kilo drugs”

 1. verontrustend is de stroom van verdovende middelen richting ons land, net nu het de voorgaande jaren goed ging.
  het lijkt net of er een signaal of inlichtingen zijn gelekt van jongens het kan weer.
  Ook is het gevaar voor afrekeningen, waardoor de gewone burger die er niks mee heeft te maken toegenomen.

 2. Nu geen fouten maken in het proces verbaal…Met al die drugsvangsten komt de handel wel in moeilijkheden. Binnenkort zien we wat afrekeningen?