• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De advocaat van Fundashon Kas Popular (FKP), Bertie Braam, heeft de rechter er gisteren van proberen te overtuigen dat Amigu di Tera (AdT) en Defensa Ambiental (DA) te snel waren met hun klachten over het ontwikkelingsplan van Wèchi. Volgens Braam is er geen goed onderzoek gedaan naar het plan.

Het besluit van 29 maart 2012, waarbij het plan onder voorwaarden goedgekeurd wordt, moet volgens het vonnis van 24 mei 2011 vernietigd worden. Volgens Braam was dit besluit nog niet van toepassing.

Onderzoeken
“Het besluit houdt namelijk in dat de bestemming niet eerder in werking treedt nadat bepaalde onderzoeken zijn goedgekeurd door het Bestuurscollege. Het is de vraag of AdT en DA van een dergelijk besluit in beroep kunnen”, aldus Braam. Ook gooit hij het in het betoog verder op het niet-toegankelijk van de twee milieuorganisaties.

Situatie
Lloyd Narrain, vertegenwoordiger van de milieuorganisaties, vertelt dat de zitting gisteren vrij formeel was. “De advocaat van de tegenpartij kwam met verhalen die niet ter zake waren. Zo hoopten ze dat de rechter die uit Nederland was gekomen niet op de hoogte was over de situatie op Curaçao. Zij probeerden de rechter wijs te maken dat Amigu di Tera niet bekend was op Curaçao en zich enkel bezighield met rechtszaken.”

Slinkse trucs
Volgens Narrain is dit onzin. “Iedereen weet dat Amigu di Tera heel actief is.”  De tegenpartij wilde volgens Narrain de rechter ook wijsmaken dat Amigu di Tera geen statuten had ingeleverd. “Wij hebben de statuten tijdens de eerste zitting al keurig ingeleverd. De advocaat had allerlei slinkse trucs bedacht om ons buiten de bezwaar- en beroepsprocedure te houden.”

2 reacties op “‘Hij had allerlei slinkse trucs bedacht’”

 1. En waarom steeds blijven lullen over Wechi en zeggen dat Amigu di tera die zielige mensen hun huizen onthoud.

  Bij Noord zapateer staat een hele kavel klaar voo rbebouwing (en dit keer echt voor sociale woningen) waar de FKP steeds maar niet aan begint!

  Niets mis met dit land, straten en lichten staan er al, het is al ‘schoongemaakt’ en mag bebouwd worden volgens het bestemmingsplan.
  FKP onthoudt mensen juist hun woningen. Verbeeld je maar niets, de focus op Wechi is nie vanwegen de sociale woningen, maar vanwegen de vele particuliere wonigen waar onze overheidsmensen en aannemers veel belangen in hebben.

 2. En wie had er onderzoek moeten doen naar het plan??
  Toch niet AdT en Ad (die het wel hebben gedaan toevallig) maar FKP voordat ze het plan indiende en Wechi vernielde en de gobiernu voordat ze het plan goedkeurde.

  Foei FKP!