• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marine op Curaçao heeft gisteren onder haar leiding 500 kilo cocaïne onderschept. De drugsvangst vond plaats in de internationale wateren van de Caribische Zee aan boord van een snelle speedboot. De vier bemanningsleden van de boot zijn gearresteerd.

Onder regie van de drugsbestrijdingsorganisatie Task Group 4.4, die aangestuurd wordt door een Nederlandse generaal, werd het Amerikaanse fregat USS Elrod afgestuurd op de in hoge snelheid verplaatsende boot, een zogeheten ‘go fast’. De Dash 8 en het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch gebied zette de achtervolging in waardoor de vier opvarenden niet konden ontsnappen.

Achttien balen
De boordhelikopter van de USS Elrod wist de go fast uiteindelijk tot stoppen te manen. De opvarenden probeerden in de tussentijd de drugs overboord te gooien, maar door alert optreden van de Dash 8 bleef de contrabande in zicht. De achttien balen konden even later worden getraceerd. Testen wijzen uit dat het om cocaïne gaat.

Martillo
De vangst valt onder de paraplu van de internationale operatie Martillo. In deze operatie werken vele landen samen om de internationale georganiseerde misdaad in Midden-Amerika (en de Cariben) een halt toe te roepen door illegale smokkel tegen te gaan op zee en in de lucht. De operatie wordt geleid door de Joint Interagency Task Force South waar de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied als één van de ondercommandanten deel van uitmaakt.

 

9 reacties op “Marine onderschept 500 kilo cocaïne”

 1. De motoren alleen zijn, in goede staat, al zo’n 20,000 NAF waard. Bootje ombouwen tot party boot, zonnedakje erop, ligbedden er in, koelboxen, stereo, BBQ, zie het wel zitten.
  Alle 3 motoren verkopen, dan 100 pk terugkopen, gaat hard zat voor een party boot. Voor waterskiën is het ding toch te groot.

 2. wanneer word deze boot geveild? 3 maal 200 hp 2-takt. dat is 255 liter per uur wot. zon uitgeholde smurf bevat ruim 200 liter. ik tel er 8.. 1600 liter 6 uurtjes varen met 30 knopen.. nog zo’n 300 km te gaan. je weet alleen niet hoeveel ze er al overboord hebben gegooid en waar ze dus waren.. dus je weet niets

 3. @Phiilippe, en met meer drugs worden meer mensen afhankelijk van drugs en zullen er meer doden vallen bij ripdeals en mullahs waarbij de bolletjes knappen. Ik denk dat de lokale criminaliteit niet zal toenemen want die is al heel groot!

 4. @Martin, weet je wie de 4 mannen zijn die gearresteerd zijn? Weet je ook wat voor nationaliteit de verdachten hebben? Weet je ook in welk land ze in bewaring gezet zijn? Want Martin, ik lees dat ze in internationale wateren gepakt zijn. Ik lees nergens dat ze op Curaçou vastzitten. Waar heb je het eigenlijk over Martin? ook al een betweter? Je leest wat ik niet heb gelezen.

 5. Ik hoop dat deze keer het procesverbaal correct wordt opgemaakt, anders gaan ook deze heren weer vrijuit……

 6. Zoals Cruijf al zei `elk voordeel heeft zijn nadeel` (of andersom).. Als de drugshandel op Curacao stilvalt, dan zal de lokale criminaliteit toenemen. Maar veel keus is er niet.

 7. @Edgar, wat weet je het toch goed. Als ik voortaan iets wil leren vraag ik het aan onze hele slimme deskundige Edgar. Hij weet het zelfs beter dan de smokkelaars zelf, Edgar weet zo zeker dat het voor Aruba of Cur bestemd was. Edgar is helderziend en ik heb een nodig. Ken je ook mijn toekomst Edgar de betweter?

 8. Ik zie weinig fuel tanks aan boord, dus dan krijg ik toch het vermoeden dat deze drugs voor Aruba of Curacao bestemd waren. Met deze hoeveelheid peut varen ze niet richting Puerto Rico of Haiti.
  Mooie vangst

 9. BINGO !! Goed gedaan!!!