• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In betrekking tot een goede aanpak van problemen van Arubaanse of (ex)-Antilliaanse burgers (AA) die in Nederland wonen, is er onlangs een ‘input groep’ ontstaan. Het einddoel zal een bijdrage leveren van de AA-gemeenschap aan de Antillianengemeenten en aan de  Rijksoverheid.

Dit aangezien de rijksbijdrage van het specifieke AA-risicojongeren beleid per 2013 eindigt.

Bijeenkomst
Gisteren heeft de ‘input groep’ onder leiding van de voorzitter Jurenne D. Hooi een bijeenkomst gehouden op het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao te Den Haag. Hier is het actieplan besproken wat in de voorgaande bijeenkomst van de groep is opgesteld. Ook zijn er beslissingen omtrent toekomstige bijeenkomsten genomen.

Welkom
De gasten werden verwelkomd door de plaatsvervangende Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Humphrey Senior. Ook Marije Berkhouwer, hoofd van de afdeling Communicatie en Voorlichting van het Kabinet, en Ben Heyer, beleidsmedewerker van het Kabinet, waren aanwezig.

5 reacties op “Aanpakken van probleem Antillianen”

 1. Goed initiatief! hopen dat het werkt…..

 2. Ikzelf ben “actieplan moe” iedere keer weer schijnen er een stel Curaçaose geitenwollensokken de oplossing gevonden te hebben, gaan dan gesubsidieert een rapportje schrijven en uiteindelijk veranderd er niets. Over tot de ordevan de dag, want als al zo vaak gezegd, met onwillige honden is het slecht hazen vangen.
  Laatst eens aan zo iemand gevraagd; wat doe jij eigenlijk voor de kost ? Het antwoord zal ik nooit vergeten; ik, ik leef van subsidie, we hebben het hardstikke druk, iedere dag vergaderen, besprekingen en lege lades zoeken om onze rapportages in te stoppen.

 3. Men dank aan deze Antillianen die het mogelijk gemaakt hebben om onze mensen terug te sturen. Bedankt !

 4. Aan Edgar, wat je belijd zal je krijgen.. dus bekeer je van je woorden en laat de mesnen hun werk doen.

 5. Oplossing 1.

  Begin met kinderen een goede opvoeding te geven.

  Oplossing 2

  Begin met kinderen een goede opvoeding te geven

  Oplossing 3

  Ouders die hun kinderen verwaarlozen (lees: overlaten aan de straat plus familie) uit de ouderlijke macht zetten, kind bij pleegouders onderbrengen en zorgen voor goede opvoeding.

  Gaat dit ooit gebeuren ?
  Niet echt, dus iedere aanpak is zinloos.
  Of je zou ze allemaal op moeten sluiten en de sleutel weg moeten gooien. Klinkt hard, maar veel jongeren hebben geen besef van goed of fout, hebben geen geweten, zijn min of meer emotionele machines, die ieder moment weer kunnen ontploffen……….vallen er weer slachtoffers.