• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Scoop-Constancia heeft na de brief die zij van Statenvoorzitter Ivar Asjes heeft ontvangen ook gereageerd per brief. In de brief legt zij uit wat haar positie in de vergadering van gisteren was over het agendapunt van de SVB over de huidige situatie van de fondsen.

Volgens Scoop-Constancia waren zowel zij als het bestuur van de SVB beschikbaar en zullen dat blijven om het parlement en haar commissies alle informatie te geven die het wenst. “De reden van mijn aanwezigheid was om het mogelijk te maken dat het bestuur van de SVB alle informatie kon geven die het parlement noodzakelijk zou achten.”

Adviseren
“Helaas heeft de voorzitter van het parlement artikel 58 lid 1 van de staatsregeling overtreden, door mij het woord te weigeren, om uit te leggen dat zowel mijn persoon als de SVB beschikbaar is om het parlement informatie te geven”, schrijft Scoop-Constancia verder in de brief. “Onze wil om mee te werken herhalend en om het parlement alle informatie te geven, blijf ik in afwachting van uw bekendmaking over het hervatten van de vergadering van de Centrale Commissie.” Scoop-Constancia is van mening dat zij met haar aanwezigheid de SVB direct kan adviseren bij het beantwoorden van vragen tijdens de vergadering van de Centrale Commissie.

Opdracht
Opvallend is dat Scoop-Constancia niet vermeldt wat Statenvoorzitter Asjes meldt in zijn brief, namelijk dat de directie van de SVB in eerste instantie niet aanwezig was bij de Statenvergadering. Het parlement nodigde vervolgens de directie uit om alsnog de vergadering bij te wonen. Na de vergadering gaf de directeur van SVB aan dat zij in opdracht van Scoop-Constancia niet aanwezig waren bij de vergadering en buiten bleven wachten.

[scribd id=87858303 key=key-190pk81dp789hmxb8sb0 mode=list]

11 reacties op “‘Ik kan de SVB gelijk van advies voorzien’”

 1. @montreuz, het is braaf luisteren of een andere baan zoeken.. zo gaat de politiek hiermee om.

  @Yu terra, Omayra is al meer dan 1 jaar geen minister van onderwijs meer. Idd met deze regering raak je de tel kwijt wie de minister van onderwijs is maar ik geloof dat het iemand van de FARC is.

 2. @ yu terra. Er bestaat een vakschool met alle vakopleidingen Feffik in de vorm van leergangen. Daarnaast hebben we ook de MTS met vakopleidingen op iets hoger niveau. Dus waar praat je over.

 3. Ik sta er altijd verbaasd van hoe die directieleden, waarvan je zou denken dat ze toch slim waren, zo braaf naar een minister luisteren als ze rare/illegale dingen vragen: Cooper die de hele FKP meenam naar de Wechirechtzaak, Constancia die de SVB directie buiten laat wachten. Ze hebben hun werk goed gedaan deze regering. Met werk bedoel ik dan directies bangmaken!

 4. Cionstancia gaf zelf het goede advies dat vrouwen gewoon thuis moesten zitten en daar het huishouden doen.. dat mag mw Scoop ook gaan doen!

 5. Mevr omay kan u die LTS weer laten open maken , wij hebben metselaars loodgieters lassers en timmermans nodig ,,,Kan u erop werken . dat voorkom criminaalidad.

 6. Het is duidelijk dat Asjes en/of de Staten (?) geen politiek geleuter willen horen van een minister die niet eens goed haar diplomas kan vervalsen. Ze willen horen hoe de zaak ervoor staat van de mensen die de zaak runnen. Beetje genant allemaal. Stuur deze minister dan naar huis. De Staten kunnen dat doen. Nu heeft Constancia geen andere keus dan op haar strepen te gaan staan. Ze wil nog een beetje serieus genomen worden, ook al gelooft niemand meer in deze minister. Van de SVB kunnen we in deze situatie geen informatie meer verwachten. Nu maar wachten op de lekken?

 7. Gaat jacintha advies geven ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA.
  Grappenmaker

 8. Minister Constancia heeft amper een lbo diploma. Ze vervalste een mbo diploma om een hbo opleiding te volgen. De prestaties waar dermate beneden de maat dat de opleiding haar diploma heeft onderzocht en kwam tot de ontdekking dat het diploma vervalst was. Deze minister die dus niet eens een mbo diploma heeft beweert dat zij de professionele directie van de svb moet adviseren. Constancia heeft ook korte tijd bij de svb gewerkt maar moest vertrekken wegens gepleegde onregelmatigheden. Ze werd ook veroordeeld wegens meineed tijdens haar functie als gedputeerde. De enige expertise die ze beslist heeft is die van manipulator..

 9. Zal je niet bedleiger worden,in de slaapzaal genaaamd naar u in Thaams.hochten Badie.in de speeltin de effteling hebben ze morgen een litje door te kinppren ,moet u daar niet bysiytzijn

 10. SCOOP-Constancia?? Wat is beurd? Dus die gaat binnenkort met zwangerschapsverlof of is ze die leeftijd al voorbij?

 11. Je gaat me toch niet vertellen dat deze minister staat te liegen over het al dan niet wegsturen van de SVB directie?? Liegen dat past toch helemaal niet bij deze persoon?