• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De directie van de SVB is gisteren voor de Statenvergadering uitgenodigd, zodat de vergadering over de fondsen kon worden voortgezet. Na de vergadering liet de directeur van de SVB telefonisch weten dat zij door minister Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) waren weggestuurd.

Statenvoorzitter Ivas Asjes laat via een brief aan Constancia weten dat het parlement de actie van minister Scoop-Constancia niet waardeert en dat de minister getracht heeft om voortzetting van de vergadering met de directie van de SVB te verhinderen.

Recht op informatie
“Het is goed dat de minister notie neemt van artikel 5 van de verordening (wet) van de SVB, die duidelijk aangeeft dat de directeur van de SVB de SVB publiekelijk vertegenwoordigt. Het feit dat artikel 17 van deze verordening aangeeft dat de directeur van de SVB rekening verschuldigd is aan de minister staat geheel los van het recht om informatie in te winnen van het parlement”, aldus Asjes.

Uitnodiging
“Op grond van artikel 25 van het Ordereglement van het Parlement, kunnen de parlementaire commissies, in dit specifieke geval de centrale commissie, personen of instanties uitnodigen om nodige informatie te geven zodat het parlement zich terdege kan voorbereiden om haar wetgevende en controlerende taken naar de regering uit te kunnen oefenen”, gaat Asjes verder.  “Deze uitnodiging wordt met uizondering van ambtenaren, rechtstreeks naar de betrokkenen gestuurd zonder interventie van een minister.” Het parlement laat weten dat zij in de toekomst de directie van de SVB rechtstreeks zal blijven uitnodigen voor elke vergadering.

[scribd id=87850822 key=key-2j0usjac1emdfnbr3tr4 mode=list]
[scribd id=87850744 key=key-2ikkpxtipqppcx9m9c7o mode=list]

5 reacties op “‘Directie SVB moet aanwezig zijn’”

 1. Er is nog één slaap plekje vrij ,verschuilen,straks,Bij de Taams .

 2. Het zal wel een domper zijn voor Stelle $ Soemanta dat ze niet mee magge nu het een privé snoepreis naar India is,geen mooie foto’s in klederdracht ? in het land der gewichtigen ,Israël houd u in het oog!.

 3. Toch zijn dit soort ruzies niet verkeerd voor de continuiteit.

 4. Constancia zou afgaan als er ook deskundigen bij zijn. Dan wordt te pijnlijk duidelijk dat ze dit dossier niet zal snappen. Asjes hoeft ook niet te klagen want pas tals de staten een formeel onderzoek instellen kunnen ze iedereen verhoren. Tot die tijd mag iedereen bedanken. Topambtenaren die nog even door willen werken zullen naar hun baas moeten luisteren, je zijn snel te ontslaan op ons eiland. Als Asjes vindt dat deze regering de verkeerde dingen doet dan is EEN morie van wantrouwen genoeg. Dan moeten ze nl formeel aftreden (zie staatsregeling), maar dat durft Asjes niet..het pluche van de voorzitter zit te lekker…

 5. Constancia wil natuurlijk niet voor joker staan in de Staten. Ze zal bij alle vragen naar de experts moeten kijken en dan staat ze daar met een mond vol tanden, want slim is ze niet.
  De Staten hebben het recht van enquete, maar ze moeten dan wel formeel een onderzoek instellen, dat doen ze niet, dus kan Constancia dit weer doen. Overigens..met een enkele motie van wantrouwen is deze regering gedwongen af te treden, dus Asjes, waar wachten we op, of ben je bang voor je voorzitterschap?