• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-rebellenleider Guy Philippe waarschuwt voor een staatsgreep door oud-militairen in Haïti. De rebellenleider, die in 2004 zelf de zittende president verdreef, is bang dat de duizenden oud-militairen die op straat staan de macht willen grijpen.

 
Het door militaire staatsgrepen geplaagde Haïti besloot in 1995 om het leger te vervangen door een civiele politiemacht. Duizenden militairen kwamen daardoor op straat te staan. Veel oud-militairen hebben hun intrek genomen in leegstaande legerkampen en weigeren te vertrekken. Ze hebben inmiddels versterking gekregen van duizenden jonge en gewapenden vrijwilligers, die het leger in ere hersteld willen zien worden.

Oncontroleerbaar
”Straks tellen deze groepen 30.000 leden en kan iedere generaal die zich als hun leider opwerpt de macht grijpen”, waarschuwde oud-couppleger Philippe in een radio-interview. ”Ze hebben al wapens en training. Als ze een los leger vormen, worden ze oncontroleerbaar”, aldus Philippe. Ook de regering is er niet gerust op. Een overheidscommissie adviseerde president Michel Martelly zaterdag om tijdelijk legerleiders aan te stellen, die de oud-militairen en vrijwilligers in het gareel moeten krijgen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

2 reacties op “‘Kans op staatsgreep Haïti’”

 1. WHOZE next ………… Korsou ????????
  Schotte is al in de leer bij deze amigoes op Haiti en ook Chavez en de Castrootjes zijn vaste leermeesters voor ons clubje maffiose regeerders
  WAKE UP KORSOU er gaan enge dingen gebeuren als we deze kliek niet op tijd stoppen!.

 2. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen kom je er moeilijk uit. Niets blijft dit eiland bespaard en zo zou Wiels het ook graag voor Curacao willen met zijn onafjankelijkheid.