• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mensen met versleten knieën of heupen kunnen binnen anderhalf jaar op Curaçao behandeld worden aan hun gebreken. Dat meldt Jacob Gelt Dekker van Jade Foundation. “Door het medisch toerisme op het eiland te bevorderen, kunnen 1000 tot 1500 patiënten de wachtlijsten in hun eigen land omzeilen.”

De behandelingskliniek ‘American Surgical Pavilion’ die in Otrabanda moet komen is slechts nog een ‘kwestie van vergunningen’, vertelt  Dekker.

Medisch toerisme
“Het Ministerie van Economische Ontwikkeling heeft onder andere als speerpunt om het medisch toerisme op Curaçao op touw te zetten. Curaçao ontvangt nu vooral vakantiegangers, maar door patiënten naar ons supermoderne centrum op het eiland te halen, creëren we een nieuwe economische sector. Er zal nauw worden samengewerkt met chirurgen van het Sehos en Taamskliniek.”

Wachtlijsten
“In veel Zuid-Amerikaanse landen, maar ook in Duitsland en Nederland lijden mensen aan slijtage aan hun knieën en heupen”, vertelt Dekker. “In hun eigen land zijn er lange wachtlijsten, soms wel van een jaar. Wij kunnen de mensen hier in onze kliniek door goede chirurgen laten behandelen. Vervolgens kunnen ze hier dan herstellen van hun operatie en meteen verder worden behandeld door fysiotherapeuten, terwijl daar in het thuisland meestal weer een aparte wachtlijst voor is.”

13 reacties op “Curaçao krijgt chirurgisch centrum”

 1. En met wiens geld wordt dit gebouwd? Is het net zoiets als dat raket gedoe dat met gemeenschapsgeld gebouwd moet worden? Zo heeft iedereen wel leuke plannen die de overheid moet bekostigen, he Ariaantje. Gratis grond enzo.

 2. Top gedaan Jacob.. Jacob schijnt het dus goed met Hakim te kunnen vinden, hebben we eindelijk toch een minister die zijn werk doet zonder al dat troep van steekpenningen enzo.. Beide petje af, en ga zo door!!

 3. @Lionqueen, die opmerking over leerkrachten met wapens hoort bij een ander bericht. Wiels had voorgesteld van leerkrachten buitengewoon agent van politie te maken zodat die zelf leerlinge kunnen foulileren. De reactie is per abuis bij het verkeerde bericht geplaatst.

 4. Geweldig wat Jacob allemaal voor het behoud van een mooie wijk heeft gedaan. Mooie hotels horen daar ook bij.
  De man dient op handen gedragen te worden vooral omdat hij doorgaat met investeren. Petje af.

 5. @ Lionqueen. Ik vermoed, dat ze de verkeerde topic voor had staan, maar laten we afwachten wat haar reactie op je commentaar is. Volgens mij had het een reactie op “Maak van leerkrachten buitengewone agenten”.

 6. @ ‘nog steeds een Nederlands Paspoort’: Jacob heeft geld. Als ze hem tot (echt) personna non grata verklaren….loopt hij weg met zijn geld. Wie houden ze nou voor de gek?// @ Omayra Leeflang: Als jij DE Omayra leeflang bent: SCHAAM JE!!
  JACOB FOR PRESIDENT, OF ALS KONING…hihihihi…zou Omayra Leelfang leuk vinden.

 7. Tenminste iemand die iets voor het medisch toerisme doet, want men heeft er de mond wel vol van, maar uitvoeren ….Het plan zal wel worden dwarsgezeten en doodgezwegen, want het is van een makamba.

 8. Ministers hebben hun lichaam ter beschikking van de wetenschap gesteld, zodat deze chirurgen alvast kunnen oefenen?

 9. Kijken of onze Constancia nu wel adekwaat reageert. Hakim wou toch ook de economie stimuleren? Ben benieuwd of het Jacob deze keer sneller lukt.

 10. Wat is de volgend stap/ Wapens voor leerkrachten?

 11. @NNnederlandspaspoort, dat maakt de politici hier niets uit.. Alleen maar wat het voor hun oplevert.. en tja Jacob wilde geen steekpenningen betalen en dan ben je meteen persona non grata terwijl hele volksstammen op Curacao een Schotte ophemelen..

 12. Niet slecht voor iemand die een paar jaar geleden bijna tot persona non grata werd verklaard door de politiek. Overigens : in het Slavernijmuseum van Gelt Dekker ,zijn bronzen voorwerpen en maskers uit Benin te zien, waarvoor onlangs in hartje Parijs een heel nieuw museum is gebouwd. Zomaar te bewonderen, hier in Otrabanda.

 13. Go Jacob.. Jacob for President :p