• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De actiegroep Frente Sivil heeft gisteren een dossier afgeleverd bij Statenvoorzitter Ivas Asjes. “Het dossier bevat bewijzen van bekende en onbekende situaties. Vooral de misstappen van premier Gerrit Schotte hebben we naar voren laten komen”, vertelt actiewoordvoerder Derek Durgaram.

“De misstappen van Schotte zijn maar liefst drie pagina’s lang”, vertelt de actievoerder verder. “Tijdens de centrale commissie vergadering kregen we van het parlement te horen dat we situaties aan de kaart stellen en dat zij van niets weten. Het parlement kan er niet meer omheen nu ze het dossier in handen hebben. We hebben in een begeleidende brief aangegeven dat we voor de tiende antwoord willen hebben.”

Actie ondernemen
Frente Sivil wil dat het parlement actie gaat ondernemen. “Het volk van Curaçao is op de hoogte van veel dingen en wil meer weten over wat Schotte allemaal op zijn kerfstok heeft”, meldt Durgaram. “Nu het dossier bij het parlement ligt willen we morgen een openbare vergadering houden voor het volk. Ik doe daarom ook een oproep aan iedereen om morgen naar het Wilhelminaplein te komen en ons te steunen.”

Openbare vergadering
De openbare vergadering gaat om 18.00 uur van start. Verschillende actieleden van Frente Sivil zullen het woord voeren. “We zullen aan het volk laten weten wat onze vervolgstappen zullen zijn en willen op deze manier druk uitoefenen op het parlement. Want het volk is hier nog niet klaar mee, het werk is nog niet klaar”, aldus Durgaram.

15 reacties op “‘Druk uitoefenen op parlement’”

 1. @R.Willems, bedankt voor het duidelijke antwoord.

  Wij verschillen zeer van mening m.b.t wat voor een persoon ons mag vertegenwoordigen en beslissingen mag nemen voor ons en onze kinderen.
  Ik denk niet dat dit forum een geschikt medium is om hierover te debateren. Ik denk dat dit in een eindeloze discussie uitmondt, waarbij noch u en noch ik door de andere persoon overtuigd kan worden.
  Rest mij om af te sluiten met een aanwijzing die u natuurlijk vrij bent om naast u te neer leggen.
  Lees, a.u.b, uw tekst een keer door en bedenk, als wetenschapper, wat u presenteerd als zijnde een feit, maar wat toch echt als *uw* mening zou moeten worden beschouwd.

  Bon Pasku.

 2. @ immy. Voor de meesten van ons bestaat hij niet meer en reageert er (bijna) niemand meer. Carlos is hier blijkbaar nieuw.

 3. jammer pasentijd, maar meer tijd voor R. Willems om onzinnig te blijven kramen, pffffffffffff
  hahahahahahahaha

 4. Beste Cur/Eye,

  Ja!
  Het leven is harder dan U veronderstelt! Niemand is foutloos. Het is een kwestie van gradatie!
  Moord, brand, maffia, dat zijn bezwaarlijke zaken, maar toch geen business. Ik prefeer een Robin Hood boven brave,
  hypocriete armoezaaiers met lege handen en zakken en een grote mond!
  Als Eilandbewooners hebben jullie naast goede eigenschappen ook heel slechte en bekrompen, die tot jaloezie,
  egoïsme en blinde eigenbelang leiden. Vergis je niet: de VDC is een instrument van macht en niet van politiek. Waarom wordt dan geen integriteit ervan geëist? Bepaalde sociale klasse moet in de macht gehandhaafd worden en andere onthouden van macht, netzo de justitie, universiteiten en de justitie!
  De man heeft geen moord gepleegd of andere kwaadaardigheden, indien hij te veel zakelijke risiko’s had genomen
  in de business, is geen reden tot ophanging, totale mentaliteit en image-vervuiling. Dit is onredelijk plaatsen van olifant tegen een mier!
  Kortom jullie oordeel is gooit kind met badwater in de oceaan en zelfs zijn erbij die het badwater willen behouden en het kind weggooien geheel onbewust of welbewust uit ongegronde haat en eerzucht!
  Dus Ja een volle Ja!

 5. @willems, ben benieuwd naar je antwoord aan Cur Eye.
  Verder..er zullen geen compleet schone minister kandidaten zijn, maar het gaat erom dat we als volk weten wat ze hebben gedaan, wat ze daar nu zelf van vinden en wat wij er nu van vinden. Een minister die dingen heeft gedaan of doet die met als volk niet ok vinden, moeten dus geen minister worden want die zullen geen moreel gezag hebben. Die worden hooguit stilzwijgend of uit angst getolereerd. In zon land wil je toch niet leven? Het is aan de VDC om de nodige info boven water te krijgen. Je mag aannemen dat de kandidaatministers erop kunnen reageren en dat uiteindelijk de gouverneur besluit of het wel/niet ok is. Daarom is de gouverneur niet afhankelijk van partijen.

 6. @R Willems, lange text met veel schuim maar weinig chocolade.
  Geef even kort antwoord met “JA” of “NEEN” op de volgende vraag aub.

  Vindt u dat iemand met dit soort vonnissen op zijn naam minister president van jouw land mag zijn?

  Indien u echt niet anders kan, dan een hele lap text te schrijven, begin dan uw antwoord met “JA” dan wel “NEEN”.

 7. Carlos,
  Ik had je uitgebreid geantwoord, maar Versgeperst had mijn antwoord uitgelicht en kennelijk in beraad gehouden! In het artikel “Vergadering had twee gezichten op 5/4/12 zei Derek Durgaram letterlijk op de vraag van de reporter of Frente Sivil niet reeds een oordeel geveld had: “Het gaat uiteindelijk om het oordeel van de gerechterlijke macht en niet van Frente Sivil” Of Durgaram het verschil weet wist tussen VDC en gerechterlijke macht weet ik niet! Voor antwoord op jouw vraag moet je bij Durgaram zelf zijn.
  Frente Sivil praat veel over ‘screening en integriteit’ maar is de VDC zelf integer als instrument van de macht?
  Iedereen heeft fouten, van de één wordt het aan de grote klok gehangen en van een ander deksel op de doofpot! M.a.w. de beoordeling m.b.t. integriteit is selectief.
  Zelfs wanneer mensen fouten maken, kan je afvragen of het geen valkuil is een of setup? De menselijke natuur is zeer kwetsbaar en haatdragende mensen uit jaloezie kan andere uitgerekend beschadigen. Een kwestie van achtergronden kennen!

 8. Carlos,

  In het artikel van 5/4 van Versgeperst:”Vergadering had twee gezichten” zei Derek Durgaram letterlijk in een interview:’Het gaat uiteindelijk om het oordeel van de gerechterlijke macht en niet van Frente Sivil”. Kennelijk maakt het voor Durgaram niets uit of het VDC moet zijn of gerechterlijke macht. M.a.w. met jouw vraag moet je bij Durgaram zelf zijn. Jij had wel mijn reactie goed gelezen: de rechter spreekt de vonnissen uit, die worden op straat gegooid door Frente Sivil met het doel om een oordeel af te dwingen en deze oordeel moet volgens Durgaram van de gerechterlijke macht komen (ook de vonnissen) en niet van Frente Sivil. Dat deze mensen niet snappen of inzien hoe onzinnig zij bezig zijn is erg triest.
  Mijn probleem is : Is Frente Sivil zo overtuigd, dat de VDC zelf integer is? Of is de VDC maar een instrument van de macht om selectief te werk te gaan. Immers iedereen heeft fouten, de fouten van de één gaan de doofpot in, deksel erop en dan is hij integer. De fouten van de andere worden aan de grote klok gehangen en dan is hij niet integer. M.a.w. de macht bepaalt tenslotte integriteit! Hoeveel valkuilen zijn er niet om image-vervuiling te kunnen waarmaken? Er zijn zelfs zaken bekend waarbij hypnose wordt toegepast om mensen op schandalen te kunnen betrappen!
  De menselijke natuur is kwetsbaar én manipuleerbaar en dat er mensen zijn zonder fouten, zonder een dossier, dus integer, lijkt mij niet zo evident! Misschien jij wel!

 9. @willems: ik volg je niet helemaal, wat bedoel je met (citaat uit je reactie ) ` `om nu via het Parlement terug te keren naar dezelfde Gerechterlijke macht om Ministers te screenen! “
  Screening is geen zaak van de rechterlijke macht nl, maar van de (nu buitenspel gezette) VDC. Het gaat dan om de moraliteit en integriteit van kandidaat ministers. Het is nuttig dat we als land weten wat er voor lieden aan de macht komen nl. Het parlement is de enige instantie (lees de Staatsregeling) die deze regering kan stoppen. Als die dan met alle informatie die ze hebben (ze kunnen nu in elk geval niet meer zeggen dat ze t niet wisten..) toch GEEN ACTIE nemen, dan zijn ze `medeplichtig` aan het in standhouden van deze regering en deze ministers. Je moet toch toegeven dat een aantal van hen geen minister had moeten worden? Of ben je echt van mening dat we nu het beste hebben wat Curacao kan voortbrengen?

 10. Frente Sivil in coma!
  Oordeel van de rechterlijke macht en niet van Frente Sivil. Dit zegt Derek Durgaram.
  Wat zoekt Frente Sivil dan bij het Parlement? Moest Frente Sivil met het dossier dan niet bij de gerechterlijke macht zijn?
  Een rechterlijke macht, die nota bene zelf de vonissen had uitgesproken, die Frente Sivil als vuile “was” op straat rondstrooide, om nu via het Parlement terug te keren naar dezelfde Gerechterlijke macht om Ministers te screenen! Als Frente Sivil zelf ‘de botte bijl’ niet wil herkennen is omdat men nog steeds de illusie koestert de inzet en belangen nog te kunnen redden!
  Frente Sivil was reeds bij de geboorte ziek, stierf een stille dood, waarvan nu het lijk verwarmd wordt, omdat er geen terugweg is!
  Wat Frente Sivil met zijn actie precies had willen bereiken, is het omgekeerde geworden: Wie komt er nu als de sterkste man uit de bus en wie de vuilik?
  Wie achterbaks en smerig om een koe pleit, betaalt er 5 erbij!

 11. @ Makayu

  Waren het maar populistische schreeuwers, dan kon ik er nog mee leven, iedereen heeft recht op een mening.
  DIt clubje is echter nog erger………….ze stelen gewoon op grote schaal van de bevolking, maar dan onder het mom van populistisch geschreeuw.
  En dat is vele malen erger.
  Graaien in de kas, welke van ons allen is hou ik niet zo van.
  Zoek gewoon een baan, ga werken voor je geld, maar jatten doe je niet.

  Vergelijk het met Marcano. Probeert diesel olie illegaal te verkopen en zit al weken in de gevangenis.
  Dit clubje jat op nog veel grotere schaal, maar lopen allen nog vrij rond, sterker nog……..kunnen ongestoord doorgaan.
  Schandelijke vertoning.

 12. @Frente Sivil:
  Probeer bericht van vergadering op alle sociale media te plaatsen !!!!!
  Ik zal er zeker bij zijn en hopelijk met mij 10000…. die het zat zijn om geregeerd te worden door een handje vol populistische schreeuwers.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$…………SSHAME on YU politicians ………….$$$$$$$$$$$$$$$$$

 13. Tot woensdagavond weer. I”ll be there.

 14. @Frente Sivil
  Inderdaad het werk BEGINT nu eigenlijk pas want dit proces van blootleggen van alle misstappen van onze politici die het spelletje van verdeel en heers uitoefenen als volleerde maffioso (zag net ook weer mooi staaltje van onkunde in Statenvergadering waar Monk met zijn schamele 158 stemmen!!!! als “illegale” minister denkt te mogen optreden voor onderwijs, welzijn, cultuur en sport).
  AANPAKKEN die staatscriminelen – schulden betalen en opzouten!
  $$$$$$$$$$$$$$$$$…………SSHAME on YU politicians ………….$$$$$$$$$$$$$$$$$

 15. Hopi bon, een PM en ministers die niet aan onze eigen regels voldoen, die moeten gewoon weg. Vooral als je ziet hoe ze geprobeerd hebben om om die regels heen te komen, dat zegt iets over dat ze het zelf ook wel wisten.