• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vliegtuig met twee personen is vanochtend ongeveer 7 kilometer vanaf Aruba in zee neergestort. Het vliegtuig was afkomstig van Fort Lauderdale, Miami. De inzittenden zijn gered door een helikopter van de marine, zo bevestigt Hendrik Croes van de PR-afdeling van het Beatrix Reina Airport.

Volgens Croes gaat het om een privé-vliegtuig van het merk Beechcraft. Het Reddings- en Coördinatiecentrum (RCC) van de Kustwacht werd direct gewaarschuwd door Air Traffic Control Curaçao dat er een toestel ten noorden van Aruba in problemen was.

Eenheden
Daarop zijn direct alle beschikbare Kustwacht eenheden, de Dash 8, cutter Jaguar, twee Superrhibs van het steunpunt Aruba en het stationsschip Hr.Ms. Amsterdam en haar boordhelikopter, gealarmeerd en ingezet. Het stationsschip patrouilleert momenteel voor de Kustwacht en lanceerde direct haar boordhelikopter.

Gezonken
Vanuit het RCC op Curaçao werden de eenheden aangestuurd en kon de reddingsactie snel in gang gezet worden in goed overleg  met de rampenstaf van Aruba. De Lynx boordhelikopter bracht de bemanningsleden vlak na de crash in veiligheid door hen vanuit hun reddingsvlot naar boven te hijsen. De personen zijn vervolgens aan boord van het marineschip gebracht en daar medisch onderzocht. Ze maken het naar omstandigheden goed en zijn met de Amsterdam veilig op Aruba afgezet. Het toestel is enige tijd later gezonken

 

Foto: Kustwacht Caribisch gebied

2 reacties op “Vliegtuig neergestort vlak voor Aruba”

  1. Blij dat de Marine altijd waakzaam , supersnel en vakkundig reageert bij dit soort calamiteiten!

    ,,Well Done ” Mannen / vrouwen!!!

  2. Goed werk van de kustwacht !!