• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een nieuwe Papiamentstalige middagkrant zal over twee weken worden gelanceerd. Dat meldt een anonieme bron tegenover het Antilliaans Dagblad. De krant zal waarschijnlijk de naam ‘Independiente’ (Onafhankelijkheid) dragen.

 
Al enige tijd gaan er geruchten te ronde dat de nieuwe krant eraan zit te komen, en dat het project mede door Robby’s Lottery eigenaar Robbie dos Santos wordt gefinancieerd. Dat laatste wil de bron van het Antilliaans Dagblad niet bevestigen of ontkennen.

Lancering
Dos Santos wordt verdacht van valsheid in geschrifte, het witwassen van geld en belastingontduiking. Er is een strafrechtelijk onderzoek naar hem aan de gang. In de week na Pasen zal de krant gelanceerd worden met waarschijnlijk Aldrich Hermelijn als hoofdredacteur. Volgens de bron zullen een aantal verslaggevers van de ochtendkrant Ultimo Notosia overstappen naar Independiente, omdat zij ‘ontevreden zijn bij Ultimo’.

16 reacties op “‘Nieuwe middagkrant op komst’”

 1. Vraag me af waarom Yves Cooper een krant gaat beginnen dat door Robbie Dos Santos wordt gefinancieerd wordt en de mede eigenaar een sex offerder is met minderjarige kinderen is. Daarnaast gaat Renny Maduro de directuer bij de Bank van Curacao en Sint maarten stukjes schrijven?

 2. @Phillipe, Ja daar dacht ik ook al aan. Niemand controleerd of de kranten echt worden verkocht.. Net als de wasstraten en meubelzaakjes hier op het eiland. een security bedrijf is ook handig om geld te witwassen..

 3. Een sex offerder.. die past idd goed bij Dos Santos.. Kunnen ze samen in Bon Futuro zitten

 4. @Djaki, Hij was volgens mij een MAN lid die er dankzij de MAN binnen de government is geholpen. Was getrouwd met Jozanne Walle (ex miss Curacao).

 5. Misschien toch een aardige manier van geld witwassen. Als je dagelijks administratief 10.000 kranten contant verkoopt (ook al breng je ze bij de landfill) dan is er toch een lekker bedrag per maand `wit` verklaard. Heb op het eiland hetzelfde zien gebeuren met een resort waar je niemand zag, maar wel steeds `volgeboekt` was in de administratie.

 6. Wel slim. Politieke agenda verspreiden, je eigen partij MFK aanprijzen en ondertussen geld ervoor vangen ook nog.

 7. @donkeykong,

  … gegoogled en … eh … nou die mugshot en de bijbehorende informatie zegt heel wat. Rarara!

 8. Aldrich Hermelijn? ..als je die googled zie je dat het om een sexoffender / predator gaat ..kan iemand dit bevestigen :s

 9. Oplossing is het NIET kopen van deze, naar alle waarschijnlijkheid ‘gekleurde’ krant.

 10. Zo een krant past dan wel bij de huidige “cultuur” op het eiland. Als dit echt door de genoemde persoon wordt opgezet dan weten we al hoe het er uit gaat zien. Het past vooral wel bij deze junta die het presteert om de pers en radiostations en hun sponsors te bedreigen als ze iets zeggen wat ze niet bevalt.

 11. M.a.w. niks anders dan een dekmantel d.m.v aan elkaar geplakte pamfletjes om de viezerij van MFK goed te praten. Ultimo Noticia doet het toch al voor de PS. Soort zoekt soort, dus. Nu krijgt de rest van de fanatieke, omgekoopte “verslaggevers” een kans om hun job naar MFKaanse eer en geweten te doen.

 12. @ibi, waarheid is hard he?

 13. Een krant over hoe je miljoenen kan witwassen en illegaal mag bouwen?

 14. @Edgar, neem jouw pillen in!

 15. De regering komt nu met hun versie van de Pravda ?

  Zonder ook maar 1 letter te hebben gelezen heb ik zo’n donkerbruin vermoeden wat we in dat stuk papier gaan lezen:
  1. Lofzangen op Schotte
  2. Lofzangen op alle ministers
  3. Juichende verhalen over nieuwe bestuurders
  4. Juichende verhalen over de buitenlandse reizen
  5. Juichende verhalen (incl foto’s) over lintjes knippen, scholen bezoeken etc
  6. Kritische verhalen over de oppositie
  7. Ontkennende verhalen over vermeende fraudes
  8. Afschilderen van politieke tegenstanders als criminele landverraders
  9. De hemel in prijzen van Dos Santos

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De tijd zal het leren, maar denk dat ik er niet ver naast zal zitten.

 16. ik hoop dat niemand deze krant ooit gaat kopen.
  Als dos santos de eigenaar is, dan weten we ook welk gekleurt nieuws gebracht gaat worden.
  het ophemelen van deze regering zal dan dagelijkse kost worden.