• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft het startsein gegeven voor de renovaties van het buurtcentrum Wishi/Marchena. Reda Sosial en de directie van de Stichting Buurtcentrum Wishi/Marchena hadden gisteren een uitnodiging naar alle bewoners,die onlangs nog protesteerden tegen de regering, gestuurd.

Het begin van deze werkzaamheden stond in het teken van een zogeheten ‘Ground Breaking’ waar de premier de eerste tegels op de stoep van het desbetreffend gebouw met klopboor heeft verwijderd.

Plek
Buurtcentrum Wishi/Marchena zal de voornaamste plek worden waar zowel buurtbewoners als professionelen zich op verschillen terreinen zullen inzetten voor de buurt. In het laatste kwartaal van 2011 is Reda Sosial een samenwerking aangegaan met Plan Nashonal pa Desaroyá Bario om zo kennis en expertise aan de buurtbewoners over te dragen.

Activiteiten
Het buurtcentrum zal gaan functioneren als een multidisciplinair centrum waar jongeren maar ook 60-plussers met elkaar kunnen socialiseren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Sportfaciliteiten, activiteiten zoals kooklessen en sociale activiteiten zijn enkele van de voorzieningen die het buurtcentrum zal aanbieden. Het buurtcentrum zal ook een naschoolse opvang oprichten.

Toezicht
Vlak in de buurt van het buurtcentrum zal er ‘opzichterswoning’ gebouwd worden waar een conciërge continu over het complex, dat het ‘meetingpoint’ voor de bewoners van Wishi/Marchena moet worden, toezicht zal houden. De renovatiewerkzaamheden zullen ongeveer vier maanden duren.

3 reacties op “Start renovatie buurtcentrum Wishi/Marchena”

  1. Er moeten meer buurthuizen en clubhuizen komen op Curacao,voor kinderen en voor ouderen! Er is voor hun veel te weinig tot niets om te doen,,,,niet alleen kooklessen en sociale acctiviteiten,maar ook gewoon een gezellig samen zijn..bakkie koffie drinken of een borreltje(of Polartje)lekker kletsen met elkaar. zo 1 a 2 keer in de week,ff er lekker tussenuit.En voor de kids,leuke knutseldagen,filmpje kijken,enz

  2. @vreemdeling Cukraka. Weet je dat Jony Jordaan hier een liedje over gemaakt heeft,ze moeder was toen ook aan het liegen?!!!!!.Google en je hoort het oh zo mooie lied!.

  3. Hoe krijg je het toch voor elkaar om je in de belangsteling zetten en de bevolking te bezodemieteren,Nu Schotte heeft er geen moeite mee hoor!!. Zondag laat Schotte zig in de maling nemen,een leugen dus,als er een blaatje van de boom valt in Parke”” Puinhoop”” Tropical dan weet hij dat al voor dat dat blaatje de grond heeft berijkt,trouwens die foto’s zien er niet uit (AD) Miss Soemanta,of had iemand drinkdag