• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra meldt dat het ook vandaag nog mogelijk is dat het bedrijf gaat schakelen. Dat betekent dat om de twee uur om de beurten wijken af- en aan worden gesloten van het electriciteitsnet. Aqualectra hoopt meer capaciteti van BOO-centrale te krijgen waardoor dit voorkomen kan worden.

Vanaf gisterochtend 09.00 uur is het schakelsysteem toegepast door een tekort aan capaciteit en een toename van de vraag naar electriciteit. Het tekort aan electriciteit is veroorzaakt door twee productiemachines technische problemen vertoonden en andere machines in onderhoud waren zowel aan Dokweg als bij Raffinaderij Isla.

Schakelsysteem
Vanaf 10.00 uur is één van de machines van Dokweg weer op het net aangesloten en kon het schakelsysteem in minder buurten worden toegepast. In de namiddag is de vraag naar electriciteit lager waardoor het schakelsysteem in de avonduren niet toegepast hoefde te worden.

Electriciteit
In de tussentijd wordt een oproep gedaan aan de gemeenschap om zo lang deze situatie duurt, zo min mogelijk electriciteit te gebruiken. Aqualectra doet haar uiterste best om het ongemak te minimaliseren en biedt haar verontschuldigingen aan.

4 reacties op “Aqualectra: kans op schakelen”

 1. De theorie is leuk, die generatoren terug sturen en geld besparen. Maar er is niet zo goed over nagedacht. En het bespaarde geld verdwijnt weer in iemand zn zakken in plaats dat het geinvesteerd wordt in betere capaciteit / infra.

 2. Dank je wel Wiels en Schotte..

  Waar zijn de ‘Jan’ en ‘Rita’ met hun lofzang over deze regering?

 3. Ze schakelen maar raak, maar wel even waarschuwen. Kan ik de buren weer blij maken met mijn aggregaat.

  Welke Jan Oetl*l heeft ook alweer verzonnen om die generatoren terug te sturen ?

  Slim idee.

 4. “Geweldig” idee van Schotte om die Agrekko units terug te sturen. Er zitten ongelooflijke prutsers in de regering.