• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning heeft gisterochtend een bezoek gebracht aan de Gemeentewerken Rotterdam en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (UNESCO NL) in Amersfoort. Balborda is sinds zondag in Nederland voor een werkbezoek.

De minister werd in Rotterdam ontvangen door de directeuren van Stadsbeheer en Stadsontwikkeling en een aantal van hun stafleden. Na een uiteenzetting van de ontwikkelingen bij de gemeentelijke directies werd ingegaan op de mogelijkheden voor kennisdeling, ondersteuning en samenwerking met de diensten Dienst Openbare Werken (DOW), Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV) en Domeinbeheer op Curaçao.

Samenwerking
‘s Middags vertrok Balborda richting Amersfoort voor een bezoek aan UNESCO. Daar werd hij ontvangen door prof. dr. Jos Bazelmans, een directielid en hoofd sector kennis van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in Amersfoort en twee stafleden. Er werd onder andere gesproken over de bestaande goede banden tussen Curaçao en de Rijksdienst. Minister Balborda gaf aan dat Curaçao de samenwerking graag wil voortzetten, waarbij de focus ligt op de documentatie en het behoud van kunst en cultuur op Curaçao met gebruikmaking van de kennis en ervaring van de Rijksdienst in Nederland.

Delegatie
De delegatie waarmee Balborda in Nederland is bestaat uit chef de Kabinet P. Gumbs, sectordirecteur C. Manuel en pr-functionaris N. Martina. Vanuit het Kabinet van Curaçao werd de delegatie begeleid door directeur Robert Candelaria en hoofd Algemene en Juridische Zaken M. Hazel.

2 reacties op “Balborda wil samenwerking Rijksdienst voortzetten”

 1. Het oneindig uitvinden van een wiel is een waarschijnlijk een Curaçaose specialiteit.

 2. “Minister Balborda gaf aan dat Curaçao de samenwerking graag wil voortzetten”

  Dat krijg je met die tijdeljke ministers…
  Want wat is er nu op dit zelfde moment op Aruba..?
  Jawel, een conferentie over juist DAT onderwerp.
  Zijn we (i.c. Wiels) nog steeds in oorlog met Aruba?

  “Van 15-17 april organiseert de Nationale UNESCO Commissie van Aruba en Fundacion Museo Arubano de workshop ‘Het UNESCO Verdrag ter bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed en het Koninkrijk: een gezamenlijk vertrekpunt’. Van ieder koninkrijksdeel is een delegatie uitgenodigd. Vanuit Nederland nemen vertegenwoordigers van erfgoedgemeenschappen deel, evenals afgevaardigden van het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, het Fonds voor Cultuurparticipatie, de Nationale UNESCO Commissie en de UNESCO-Jongerenvertegenwoordiger. Het initiatief wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland.”

  Is dit handig? Heeft de man geen ambtenaren die hem iets influisteren of worden we belazerd?