• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De behandeling van de amnestiewet door het Surinaams parlement verloopt in een gespannen sfeer. Voorzitter Jenny Simons doet haar best om de gemoederen rustig te houden, maar regelmatig vallen er harde woorden over en weer, al of niet via de microfoon.

 
Voor Ruth Wijdenbosch van de oppositiepartij Nieuw Front was de maat vol toen ze meende te horen dat één van de voorstanders van de wet haar partijgenoot bedreigde. “Er wordt hier nu een sfeer gecreëerd zoals er in de jaren 80 was, een sfeer van angst en vrees. Ook in de samenleving is de afgelopen weken een sfeer ontstaan waarin mensen zich niet meer veilig voelen”, aldus Wijdenbosch in haar interruptie.

Rust
Simons maande de parlementsleden tot rust. “Niet iedereen is het met elkaar eens. Maar we zijn bezig met een proces om de sfeer van de afgelopen 30 jaar achter ons te laten. Laten we daar mee verder gaan”, zo zei Simons.

Behandeling amnestiewet
Het Surinaamse parlement behandelt vandaag de omstreden amnestiewet. Deze wet leidt er toe dat alle betrokkenen bij de decembermoorden in 1982 geen straf zullen krijgen. Dit geldt dan ook voor de hoofdverdachte van de moorden, Desi Bouterse, nu president van Suriname.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Gespannen sfeer tijdens debat amnestiewet”

  1. Ik schiet gewoon even mijn tegenstander naar de hemel,en ik word vrij gewaard,waar gaan we heen in deze wereld,Curaçao er staat je wat te wachten voor ons met deze uitspraak,we gaan er aan.????????????????allemaal.met drie voor op