• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het voorarrest van Rivelino Marcano, belanghebbende van de ferry HSS Discovery, is wederom verlengd. Dat meldt persofficier Ludmilla Vicento van het Openbaar Ministerie. Afgelopen vrijdag verliep het tweede termijn waarop de douane om verlenging vroeg van de voorlopige hechtenis.

De afgelopen week is er veel informatie verzameld tijdens bezoeken die de douane aan bedrijven heeft gebracht en moet geëvalueerd worden. Dat meldt douanedirecteur Julian Lopez Ramirez. Het onderzoek naar Marcano is puur gericht op de verdwenen diesel en aan wie hij dat zou hebben verkocht.

Verdwenen diesel
In totaal waren er negen tanks aan boord met 360.000 liter diesel, daarvan ontbreekt 240.000 liter aan illegaal geïmporteerde diesel. Tijdens het onderzoek zijn er verschillende bedrijven bezocht en de douane laat weten dat sommige bedrijven voor een tweede keer de douanebeambten op bezoek hebben gekregen. De douane geeft de namen van de bedrijven worden niet meer vrij omdat er ook bedrijven bij zitten die als getuige zijn verhoord. Daarnaast kan de berichtgeving leiden tot een negatief imago voor het bedrijf.

Belangrijke bron
Bij de bedrijven die zijn bezocht zijn monsters afgenomen om de kunnen analyseren of de diesel afkomstig is van de ferry. “De resultaten van de genomen monsters zijn nog niet binnen. De resultaten hiervan zullen een zeer belangrijke bron van informatie zijn”, aldus Lopez Ramirez.

2 reacties op “Rivelino Marcano langer vast”

  1. Existe la karma. A cada cerdo le llega su San Martin. Ami me robó mas de 9000 Euros. No pude hacer nada. Es un sinverguenza. Que le vaya bien

  2. Waren ze ook maar zulke helden met mensen die gigabelastingschulden hebben..