• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Abby Beard Hogan (50), de vrouw van de op Curaçao verdwenen viceconsul voor de Verenigde Staten, James Hogan, heeft schuld bekend aan de obstructie naar het onderzoek rond haar man. Dat meldt de afdeling van Justitie in de Verenigde Staten. Abby Hogan kan een maximumstraf van twintig jaar krijgen.

Hogan verdween ruim twee jaar geleden op Curaçao. Hij had op 24 september 2009 ‘s avonds woedend het huis verlaten na een ruzie met zijn vrouw en is niet meer teruggekeerd. Een duiker vond enkele dagen later kleding met bloed van Hogan bij Baya Beachclub, evenals zijn mobiel en een mes.

Affaire
De vrouw loog over een ruzie die ze met haar man had op de avond dat hij verdween en ontkende met klem dat zij en haar man geen huwelijksproblemen hadden. Abby scheen ook een buitenechtelijke affaire te hebben. Ze zorgde er ook voor dat een andere getuige deze voorvallen niet zou melden en verwijderde e-mails die hiermee te maken hadden.

Celstraf
Abby Hogan kan vijf jaar cel krijgen voor het geven voor valse verklaringen. Daar bovenop kan de vrouw vijftien jaar cel krijgen voor het beïnvloeden van een getuige en het achterhouden van informatie.

2 reacties op “Abby Hogan bekent schuld”

  1. Zij zal er ook veel meer vanaf weten,anders haal je niet alle “”bewijzen weg? Voorlopig hebben ze nog steeds niet Hogan gevonden,levend of dood,,,,blijft een “”vreemde zaak””?

  2. Helemaal mee eens.