CURACAO – Inwoners op Bonaire met openstaande boetes kunnen binnenkort de Officier van Justitie, vergezeld door politie, op de stoep verwachten. Zij gaan namelijk personen met openstaande boetes bezoeken tijdens de `geldboete-inningsacties’, georganiseerd door het Openbaar Ministerie (OM).

De acties gaan vanaf nu maandelijks plaatsvinden, zo meldt Rijksdienst Caribisch Nederland in een persbericht.

Hechtenis
Om dit gemakkelijker te maken voor de burger zal er ook een medewerker van de Belastingdienst Caribisch Nederland meegaan, aan wie direct betaald kan worden. Indien er niet betaald wordt, zal de persoon worden overgebracht naar de Justitiele Inrichting Caribisch Nederland, alwaar hij/zij zal worden ingesloten om de door de rechter opgelegde vervangende hechtenis te gaan uitzitten.

Reizigers
Naast de boete-inningsactie zullen binnenkort ook alle in- en uitreizende passagiers op de luchthaven gecontroleerd worden op openstaande geldboetes. Als op de luchthaven geconstateerd wordt dat iemand nog een openstaande boete heeft, kan men daar direct betalen. Gebeurt dit niet, dan zal de persoon worden overgebracht naar de JICN om de vervangende hechtenis te gaan uitzitten.

3 reacties op “Geldboete-inningsacties op Bonaire”

  1. Vervangende hechtenis in cel met tv en keuzemenu 🙂 ?

  2. Hopi bon, dat moeten ze op Curacao ook doen, nog steeds komen er teveel mensen weg met hun straf. Ik ga morgen mijn boete maar snel betalen….

  3. Vind dit toch wel zielig voor de Bonairianen. Zo bont maakt zelfs de overheid in NL het niet..