• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Antilliaanse Juristen Vereniging heeft onlangs een ‘Webwijzer Wetgeving’ op haar website geplaatst. De vereniging wil hiermee een helpende hand bieden aan iedereen die op zoek is naar lokale wetgeving. De wetgeving is na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen namelijk nog niet online te vinden.

Met www.wetten.nl, de website waarop ook alle wetgeving van de voormalige Nederlandse Antillen is te raadplegen, komt de hedendaagse lokale jurist een heel eind, maar nog niet ver genoeg.

Besluiten
In de eerste plaats zijn de voormalige eilandsverordeningen en eilandsbesluiten van vóór 10-10-10 hierin niet opgenomen. Maar ook de Curaçaose en Sint Maartense landsverordeningen en landsbesluiten van na 10-10-10 zijn hier niet meer te vinden. De Curaçaose en Sint Maartense overheden zijn doende hun wetgeving online te zetten, maar het zal nog wel enige tijd duren voordat alle Curaçaose en Sint Maartense wetgeving, geconsolideerd en wel, gecentraliseerd en met een goede zoekfunctie, op één website is te raadplegen.

Aruba
Ook voor Aruba, dat al veel wetgeving online heeft, is er volgens de AJV nog wat werk aan de winkel. Om de zoektocht op het internet te vergemakkelijken heeft de AJV een overzicht opgesteld van websites met daarop wetgeving die van belang kan zijn voor de praktijk van de Antilliaanse jurist. Deze is hier te vinden.

1 reactie op “AJV komt met Webwijzer Wetgeving”

  1. Goed initiatief! Formeel is het overigens de taak van de gouverneur om de wetten te publiceren. Heb dat ook eens per email gevraagd, maar ze verwezen (erg flauw) naar de regering. De gouverneur wordt betaald door NL, dus een beetje extra budget om een paar pdf_jes op een website te zetten kan geen probleem zijn.