• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra kampt sinds vanmorgen met capaciteitsproblemen. Het gaat om elektriciteit van 10MW. Twee machines die elektriciteit produceren vertonen problemen. Door herstelwerkzaamheden aan de machines wordt elke twee uur in verschillende wijken het net af- en aangesloten.

Van de twee machines is al één gerepareerd en alweer aangesloten op het net, laat persvoorlichter Sharo Bikker weten. “Deze machine lekte brandstof maar kon snel gerepareerd worden, de andere machine lekt water. Het herstel van deze machine duurt langer omdat dit probleem complexer is.” Hoe lang het herstel van de tweede machine zal duren kan Bikker nog niet zeggen.

Geen stroom
De wijken die vanaf 09.00 uur geen stroom hebben zijn: omgeving van Santa Maria, Noord Roozendaal, Paradijs, Buena Vista en Amerikanenkamp, Suffisant Rancho, Schelpwijk, Seru Domi, Habaai, Groot Kwartier, Matancia, Omgeving van Santa Rosa, Toni Koenchi, Barbuquet, Mahaai, omgeving Saturnusstraat en Girouette. Na 11.00 uur zijn andere wijken aan de beurt.

Meer informatie
Aqualectra geeft aan haar uiterste best te doen om het ongemak te minimaliseren en biedt haar verontschuldigingen aan. In de loop van de dag zal er meer informatie over de elektriciteitssituatie worden gegeven. Aqualectra betreurt de situatie en bedankt de gemeenschap voor het begrip.

13 reacties op “Aqualectra kampt met capaciteitsproblemen”

 1. Ja ga maar bij Schotte langs mensen. Hij probeert Aqulectra toch te boycotten om zijn eigen bedrijfje te promoten?

 2. Verstand van zaken wordt niet op prijs gesteld……
  Dit is allemaal voorspeld.
  Stemmen jullie allemaal lekker MFK volgende keer!

  Ik kan me nog zo goed herinneren dat er een verkizingsoptocht van ons alle Gerrit met zijn Chevrolet Avalanche in Willibrordus verdwaalde ik zag iedereen kijken: waarheen nu? Naar Coral Estate niet, want dat had geen zin, dat begrepen ze wel, maar waarheen dan? Alle kanten draaiden ze op, de doodlopende weg naar de achterkant van de kerk was favoriet. Gerrit keek om zich heen, waarmee was hij nu in ‘s hemelsnaam op weg gegaan, maar ach, maakt niet uit.
  dat was al tekenend en ik heb er op andere forums voor gewaarschuwd. Maar ja, die whisky en petjes he, en die indrukwekkende auto, dan moet het goed zijn…..

  Je mag kritiek hebben op delen van Aqualectra, maar neem van mij aan dat electriciteisvoorziening een moeilijk vak is, omdat je investeringen moet doen voor meer dan 30 jaar. Je moet dus verder vooruit kijken dan je neus lang is. Als je dan de zeer zeker aanwezige technici links laat liggen, dan krijg je dit. Het is wat anders een brillenfabriekslijn die je in 2 jaar terugverdienen kan…..

  Het lot brengt mij nu in Suriname, waar een gelijksoortige situatie is. Heb ik dat weer……
  Maar goed, wel heerlijke nasi rames elke dag met een djogo Parbo erbij…..

 3. Bespaar, maar dan wel in mijn eigen broekzak zou Shotte hebben gedacht?ik zit lekker in het vliegtuig,hopende voor jou niet in een RUSSIE.

 4. Schotte, als je ballen hebt blijf je op Curacao en zorg je ervoor dat er stroom is voor alle huishoudens.

  Dit in plaats van op kosten van de belastingbetaler met je ballen in de zon te liggen in India.

  Die generatoren waren toch niet meer nodig????
  Hieruit blijk maar weer dat je van energie geen bal verstand heb, maar van geldverkwisting des te meer. Besteed dat geld maar aan de aanschaf van groene energie.

 5. Een beetje ontwikkeld land zou reeds lang deze antieke apparatuur vervangen hebben. Gezien de penibele financiele situatie sinds het Schottetijdperk van Aqualectra zal dat ook niet meer gebeuren en moeten we wachten tot er alternatieve energie voldoende is. We kunnen onze borst alvast flink nat maken. Zo haalt Schotte de miljoenen binnen voor zijn bedrijf EcoEnergy, want er zal een drastische uitbreiding van zonne-energie moeten komen en bijna geen particulier die dat kan betalen.

 6. Weer de inhoud van ijn ijskast kunnen weggooien. Danki MKF, MAN i PS

 7. Ja hoor , net de stroom weer terug, in een periode van 35 dagen is dit nu de 6e keer!! Curacao de hub van ……uhm.. alles. Ik heb een generator die draait op gas, manera vorkheftruck, ook de gasfles is nog niet bezorgd en ik wacht PAS 5 weken.

 8. Als Schotte nu lef heeft komt hij uitleggen waarom de reserve generatoren toch weg moesten. Hij stond toen zo trots op de foto. Simpele ziel! Ze moeten deze zaken overlaten aan professionals en alle politieke figuren uit de RvC zetten. Politieke bemoeienis voor een fotomomentje…Schotte wordt bedankt…

 9. Hadden we iets anders verwacht? Honoris Ladronis Criminalis wist het toch beter? Aggreko-generators lekker uitschakelen en weggsturen. Werd er aan het volk gedacht? Nee toch? Alleen v.a.n.d.e.r.d.i.j.s. en consorten is volk.

 10. Het nooit eindigend oeverloos drama van de ondercapaciteit deel 583.
  De delen tot en met 1530 zullen zich vooral in de warme maanden manifesteren.

  Wie stuurde de standby capaciteit ook alweer het eiland af, en wie geruikte ook alweer de kreet dat het echt niet meer nodig was? Als je het zo leest dan is Curacao bezig om het middelpunt van de wereld te worden echter 24 perdag stroom leveren is zelfs nog een sprookje.

 11. Dank je wel Werner Wiels en Schotte.. want tja die capaciteit hadden we niet meer nodig toch?

 12. Amateurs

 13. Ja want kabouter schotte heeft doodleuk de 2 nood generators van totaal 22 MW weggedaan.

  https://www.versgeperst.com/nieuws/136418/aqualectra-bespaar-zonder-generators.html

  Facepalm!